Hirdetés

Tartozékblog: Blackberry Bold kiegészítők

A Blackberry 9000 Bold nem egy mai modell, mégis sokan használják, mivel az üzletemberek igényeit az esetek nagy részében maximálisan kielégíti. A SpeedShop több, hozzá tartozó kiegészítőt is eljuttatott szerkesztőségünkbe; első körben a gyári dokkolóval és az Adapt autós tartójával foglalkozunk.

BlackBerry 9000 Bold gyári dokkoló
BlackBerry 9000 Bold gyári dokkoló

Az asztali tartó gyönyörű, megjelenésben tökéletesen passzol a készülékhez. Ezen kívül hatalmas jóság, hogy nem szorul bele a telefon, a behelyezés és a kivétel egy egyszerű, könnyed mutatvány. Egy nagy hibája viszont van a kiegészítőnek: nagyon instabil. Nekem az a véleményem, hogy már egy komolyabb tüsszentéstől is simán dobna egy hátast, de ezt azért érthető okokból nem próbálgattam. A mini USB kábel csatlakozója a dokkoló hátán, legalul kapott helyet, ami némiképp segít a stabilitásán, vagyis csatlakoztatás után felborulni már nem tud, de ha kicsit durvábban helyezzük bele a telefont, akkor továbbra is imbolyog. Az apró dobozban a dokkolón kívül semmit sem találtam, a mini USB kábelből a gyárit leszünk kénytelenek használni.

Az Adapt aktív autós tartó
Az Adapt aktív autós tartó

Az Adapt aktív autós tartója pont az ellenkező élményt nyújtotta: az anyaghasználat hagy némi kívánni valót maga után, de a használhatóságot nézve hibátlan a cucc. A csomagban találunk egy szivargyújtós USB adaptert, egy tapadókorongos kart, valamint magát az aktív tartót. Az töltőről sok izgalmasat nem lehet elmondani, az mindenesetre jó hír, hogy más készülék töltéséhez is használható, mivel egy szabványos USB bemenet figyel a tetején. A nagyjából tíz centis műanyagkar egyik végén a tapadókorong, a másik végén egy forgatható fejű adapter pihen. Ide kell bepattintani a tartót, majd ebbe oldalról a készüléket. Kellően stabilan benne marad a készülék, a kábel hossza is megfelelő - nem találtam benne kivetni valót. Egyedül az anyaghasználatra figyelhettek volna egy kicsit jobban; az egyszerű, matt műanyag tartóban bénán mutat az elegáns készülék.

A dokkolón egy bruttó 7890 forintos árcetli található, ami a gyári kiegészítőkhöz mérten teljesen megszokott. Az aktív autós töltőért bruttó 9900 forintot kell fizetnünk, ami nem kevés, de még éppen belefér a vállalható árkategóriában. A következő bejegyzés főszereplője szintén a mai BlackBerry lesz, egy brutális teljesítményű akkumulátort és néhány tokot próbálunk ki rajta.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés