Teljes alumínium házat kapott a LeTV 1s

Azok után, hogy számos bivalyerős készüléket dobott piacra még áprilisban a LeTV, most újabb mobillal rukkoltak elő, mely az 1s nevet kapta. Az árazás megint nagyon kedvezően alakul, hiszen 173 dollárba, vagyis járulékos költségek nélkül átszámolva körülbelül 49 ezer forintba kerül. Ezért az árért teljes fém házat kapunk, és specifikációk tekintetében sem lehet egy rossz szavunk sem az újdonságra. A 151,1 x 74,2 x 7,5 milliméteres méretek mellé 169 gramm tartozik, ami egyáltalán nem sok az anyaghasználat és az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelző tudatában.


[+]

A burkolat alatt egy MediaTek Helio X10 Turbo chipset dolgozik, ami egy 2,2 GHz-re skálázott nyolcmagos processzort, egy 600 MHz-en pörgő PowerVR G6200 grafikus gyorsítót foglal magában. A készülékben 3 GB LPDDR3 RAM található, az adattároló mérete pedig 32 GB. Az energiaellátást a 3000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami támogatja a gyorstöltést, ezáltal 5 perc töltés után 3,5 órát cseveghetünk még. A hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó, úgy tűnik, hogy ez már a közép-felső kategóriás eszközöknél is elmaradhatatlan szolgáltatás lesz. A LeTV csatlakozik az USB Type-C vonalhoz, az 1s ugyanis már ilyen csatlakozót kapott.


[+]

Fényképezés terén is ígéretesnek tűnik az eszköz, hátul ugyanis egy 13 megapixeles ISOCELL (valószínűleg Samsung gyártmány) kamera található, ami f/2.0 rekeszértékű, és akár 0,9 másodperc alatt képes fókuszálni, az éjszakai működést egy ledes villanó segíti. Az előlapra egy 5 megapixeles, szintén f/2.0 apertúrájú, 85 fokos látószögű Samsung S5K5E2 szenzor került. A LeTV 1s fedélzetén az Android 5.1.1 operációs rendszer teljesít szolgálatot. Érdekesség egyébként, hogy a cég minden készüléken bukik egy keveset, hiszen összességében 206 dollárba kerül nekik egy mobil. Nem kevesebb, mint 3 millió termék eladása a cél, november 3-tól lesz elérhető Távol-Keleten, egyelőre arról nincs hír, hogy Európában vagy Amerikában a boltok polcaira kerül-e.

Azóta történt

  • 11 millió előrendelés érkezett be a LeTV 1s-re

    Több mint tizenegymillióan jelezték, hogy szeretnék megvásárolni a 173 dolláros LeTV phabletet, amin a gyártó állítólag darabonként bukik egy keveset.

  • 4,8 milliméter vékony lett a Micromax mobilja

    A Canvas 5 névre keresztelt készülék a távol-keleti piacokat célozza, MediaTek chipsettel és 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel és kedvező árral hódítana.

  • Mobilarena TV: LEgyetek jók, ha tudtok!

    A LeTV a Xiaomi és a Meizu nyomdokaiba kíván lépni, és a Kínában veszettül jól árazott 1s mindent bevet ennek érdekében: mutatós fémház, 3 gigabájt RAM, ujjlenyomat-olvasó és sok extra tartalom.

  • LeTV Le 1s - LeTeszteltük

    A telített kelet-ázsiai piacon is sikerült emlékezeteset alkotnia a mobilvilág egyik legújabb szereplőjének, bár a Le Supermobilok még nem állnak teljesen készen a határok átlépésére.

Előzmények

Hirdetés