Teljes gőzzel akarják megcsinálni február végén a barcelonai MWC-t

Két éve az MWC elmaradt, idén nyárra tették és nemigen volt semmi, jövőre azonban a szervezők szerint megint úgy fog kinézni a kiállítás, mint korábban.

A Mobile World Congress volt a pandémia kitöréséig a leglényegesebb, legnagyobb telekommunikációs rendezvény a világon. Minden év februárjának végén rendezték meg Barcelonában, két éve azonban hosszas hezitálás és némi kommunikációs bürleszk után lelőtték, idén pedig júniusban nyitották meg a kapukat, de alig volt kiállító és látogató, igazából óriási csalódás volt az egész.


[+]

A szervező GSMA most azt ígéri, hogy 2022-ben újra a régi fényében fog tündökölni a kiállítás, közzé is tettek egy csinos ábrát arról, hogy milyen cégeket várnak kiállítóként, ez pedig egy elég illusztris lista, ahol ott a Google, a HTC, a Xiaomi, az Oppo, a Samsung, vagy éppen a Lenovo is. A tervek szerint a hivatalos nyitás február 28-án lesz, de szokás szerint már a megelőző hétvégén lezajlanak a sajtónapok, ahová a cégek a legfontosabb bejelentéseiket időzítik.

Magára a kiállításra csak megfelelő védőoltások birtokában, fertőzésen való igazolt átesés után, vagy friss PCR-teszttel, illetve antigén gyorsteszttel lehet majd bejutni, tehát ezúttal nem lesz olyan tesztközpont felépítve, mint amit idén nyáron raktak össze. Az FFP2-es maszkok használata viszont kötelező lesz minden látogató és kiállító számára.


[+]

Legutóbb is hasonlóan nagyívű tervek voltak, ám ahogyan közeledett az időpont, úgy mondták vissza jelenlétüket a legnagyobb kiállítók és vált a rendezvény ez csodásan felépített szellemvárossá. A GSMA ismét nagyon optimistán és bátran nyilatkozik, ezeket az elképzeléseket azonban könnyen keresztülhúzhatja az Omikron variáns terjedése.

Előzmények

Hirdetés