Termékenységkövetéssel bővül a Galaxy Watch5 tudáslistája

Végre hasznos feladatot kapnak a Watch5 modellekbe épített infrás hőmérsékletszenzorok.

A Samsung a Natural Cycles-zel közösen fejlesztette a Galaxy Watch5 modellek legújabb funkcióját, amelyet egy közelgő frissítés tesz majd elérhetővé. A női cikluskövetés testhőmérsékleten alapuló termékenységkövetéssel egészül ki, ami biológiailag is megalapozott, így pontosabb adatokkal szolgál majd, mint a manuálisan bevitt ciklusadatok alapján az algoritmus által készített előrejelzés a termékeny időszakokra vonatkozóan.

A Samsung már megkapta az engedélyeket Dél-Korea Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériumától, megfelel az európai CE megjelölés követelményeinek, a Natural Cycles pedig az összesen két cég egyike, amely rendelkezik az amerikai FDA engedélyével digitális születésszabályozás témakörben, így a Samsungnak már nem kell külön végigcsinálnia a procedúrát, csak támogatott eszközként regisztrálni az órákat a hatóságnál.

A Samsung Galaxy Watch5 Pro szenzorai
A Samsung Galaxy Watch5 Pro szenzorai [+]

A Natural Cycles egyébként nem először dolgozik együtt okoseszközökkel, a hőmérsékletadatok beviteléhez nem csak az NC által biztosított, hagyományos digitális hőmérőt lehet használni, de az Oura Health okosgyűrűjét is, ami (többek között) szintén infra alapú hőmérsékletszenzorral dolgozik. Mivel a technológia rendelkezik minden szükséges engedéllyel a Samsung Healthbe integrált új funkció Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában, összesen 32 országban (köztük itthon is) lesz elérhető a második negyedévben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés