Több telefonon is használható lesz ugyanaz a WhatsApp-fiók

Frissítést kapott a WhatsApp, öt mobiltelefonról is használható lesz szimultán ugyanaz a fiók.

Világszerte megkezdte a WhatsApp egy új funkció bevezetését, mely a következő néhány héten belül minden felhasználó számára elérhetővé kell váljon. Ezzel bővül az összekapcsolható eszközök listája, számítógépek és táblagépek mellett ugyanis mostantól több okostelefonon is használható lesz ugyanaz a WhatsApp-fiók.

Az alapértelmezett, a regisztrált SIM-et használó eszköz mellett négy további telefon lesz a WhatsApp-fiókhoz kapcsolható, legyen szó akár magán vagy üzleti profilról. Az új telefonokat ugyanúgy lehet majd hozzákapcsolni a WhatsApp-fiókhoz, mint most a böngészőt vagy számítógépes alkalmazást, majd ezután a hozzáadott eszközök önállóan csatlakoznak a WhatsApphoz, az üzenetek és hívások végpontok közti titkosítást kapnak és egy évre visszamenőleg lesznek szinkronizálva az eszközök között. Extra biztonsági réteget jelent, hogy ha hosszabb ideig inaktív az elsődleges eszköz, akkor mindegyik csatlakoztatott eszközről kijelentkezteti a fiókot a program. Azt nem tényszerűsítette a WhatsApp, hogy ez a “hosszabb idő” pontosan mennyit is jelent.

Az összekapcsolt eszközök kapcsán szintén új funkció érkezik a következő hetekben, mely a QR-kód beolvasását váltja ki azzal, hogy egyszer használatos bejelentkezési kódot lehet majd kérni a webes felületen a telefonra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés