Tovább gyorsul a vezetékmentes gyorstöltés

A Mate 30 családot állítólag már 25 watton lehet vezeték nélkül etetni. A telefonok mellett a Huawei saját térképszolgáltatással is készül.

Mivel Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök a júniusi párbeszédes szakasz után ismét összekaptak a két ország gazdasági háborúskodását illető kérdésekben, újabb védővámokat és ellenlépéseket vezettek be. Ez a Huawei-t érinti a legkellemetlenebbül: a májusi feketelistázást követő három hónapos, ideiglenes felfüggesztés éppen most jár le, és egyelőre nem indult meg a kereskedés a nagy amerikai cégekkel. Ehhez ugyanis a Gazdasági Minisztérium külön engedélyére van szükség, és hiába folyamodott ezért sok tucat amerikai vállalat, úgy tűnik, a mindenkori politikai csatározás a meghatározó erő.

A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks)
A Mate 30 lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks) [+]

Éppen ezért dolgozik gőzerővel azon a Huawei, hogy egyre kevésbé függjön amerikai beszállítóktól, technológiáktól, szoftverektől és szellemi tulajdontól, erről szól például a platformokon átívelő HarmonyOS, most pedig saját térképszolgáltatást vetítettek előre, írja a China Daily. A Map Kit októberben debütálhat, és 150 országot, illetve régiót szolgálhat ki. Igaz: elsősorban nem is mobilfelhasználókat, hanem a fejlesztőket, akik fejlett térképadatbázis iránt érdeklődnek. Ebben a Map Kitnek olyan partnerei vannak, mint az orosz Yandex vagy az amerikai Booking Holdings (Booking.com, Kayak), a szolgáltatás pedig felkészült az AR-integrációra, a sávváltásra navigáció közben, vagy éppen az élő forgalmi jelentésekre.

A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint
A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks)

A Huawei a politikai bizonytalanságok ellenére is tartja mobilos ütemtervét és szeptember 19-ére tippelik a Mate 30 család befutását, egy rakás innovációval. Ilyen lehet az első 7 nm+ node-on készülő Kirin 990 SoC, vagy éppenséggel a 40 megapixeles, ultraszéles kamera a 40 megapixeles normál mellett filmes optikával, a megszokott periszkópos zoomegységgel megspékelve. A szélekre még jobban lekanyarodó, 90 Hz-es OLED kijelző és védőüveg kerülhet, weibós források szerint pedig a vezetékmentes gyorstöltés is rákapcsolhat: állítólag 25 watton lehet majd a Mate 30 famíliát kábelek nélkül etetni. Mindehhez 55 wattos vezetékes gyorstöltés kapcsolódhat.

Előzmények

Hirdetés