Tovább terjeszkedik a Xiaomi

Hirdetés

A pekingi székhelyű Xiaomi a jól felszerelt elegáns készülékeinek köszönhetően igazi prémium márkává küzdötte fel magát Kínában, így nem meglepő, hogy a többi kisebb konkurenséhez hasonlóan a terjeszkedés útjára lépett. A gyártó készülékei alternatív forrásoknak köszönhetően természetesen eddig is elérhetőek voltak világszerte, ám a hivatalos terméktámogatás hiánya miatt sokak számára nem jelentett valódi alternatívát. A globális piaci terjeszkedés stratégiáját a Google igazgatótanácsából tavaly átigazolt Hugo Barra felügyeli, melynek köszönhetően a Xiaomi mára Kínán kívül Hongkongban, Szingapúrban és Tajvanon is jelen van ajánlataival.

Lei Jun, a vállalat vezérigazgatója nemrég megerősítette, hogy cége hamarosan tíz további országban is megkezdi működését, így rövidesen Brazíliában, Indiában, Indonéziában, Malajziában, Mexikóban, Oroszországban, Thaiföldön, Törökországban, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken is elérhetőek lesznek a megoldásai. A Xiaomi sikerének titka az online megrendelések közvetlen teljesítése, hiszen így a viszonteladói árrés kizárásával olcsóbban tudja adni készülékeit. Lei Jun reményei szerint a globális terjeszkedés révén jövőre 100 millió Xiaomi mobil találhat gazdára, mely a jelenlegi forgalom ötszörösét jelenti.

Azóta történt

  • Olcsóbb lett a Xiaomi Mi3

    A nemzetközi premier bejelentését követően mélyebbre árazta tavalyi csúcsmodelljét a Xiaomi.

  • Fotón a Xiaomi Mi3S

    Rövidesen hivatalosan is leleplezésre kerülhet a Xiaomi csúcsmodelljének frissített változata.

Előzmények

  • Megérkezett a Redmi Note

    Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.

  • Xiaomi Hongmi - vörös rizs

    A Xiaomi csúcsmodellje után a középkategóriába szánt Hongmi is látogatást tett nálunk. Vajon az olcsóbbik modell is olyan vonzó, mint a MI-3?

  • Olcsó Xiaomi táblagép a láthatáron

    A GFXBench sebességmérő szoftver adatbázisa leplezte le a kínai gyártó 9,2 hüvelykes HD kijelzős táblagépét.

  • Terjeszkedik a Xiaomi

    Szingapúrban is piacra dobja készülékeit a mérsékelt árfekvésű prémium mobiljairól ismert Xiaomi.

Hirdetés