Továbbfejlesztett íriszleolvasóval érkezik a Galaxy S9

Számos jel mutat arra, hogy jövőre a Samsung radikális változások helyett a Galaxy S8-at és az S8+-t fogja tökéletesíteni. És bár szóba került, hogy ennek részeként még inkább a képernyőé lesz az előlapon a főszerep, a holland Galaxy Club szerint nem fog tovább nyúlni az Infinity Display panel, hanem marad a 18,5:9-es képaránynál és az 1440 x 2560 pixeles felbontásnál, hiába az alábbi, felhasználói renderképek.

Korábbi felhasználói Galaxy S9 renderképek
Korábbi felhasználói Galaxy S9 renderképek (forrás: Galaxy Club) [+]

Mindez azt jelentené, hogy a megmaradó 5,8" és 6,2"-es képátló mellett csökkentene a Samsung okostelefonjai magasságából. A tippek szerint egyébként az S9 4 GB RAM-mal és egy kamerával érkezik a hátlapon, az S9+ pedig 6 GB RAM-mal és dupla kamerával. A SamMobile szerint a két phablet kínai variánsát már tesztelgetik, két SIM-es variációban és VoLTE-vel. Koreai lapértesülések pedig arról számoltak be, hogy a gyártó új generációs íriszleolvasóval készül 2018-ra: a többelemes rendszer immáron 2 helyett 3 megapixeles rögzítene majd olvasna le az azonosításhoz biometrikus adatot.


Az íriszleolvasó instrukciói a Galaxy S8-on [+]

Az új leolvasóval szemüvegben és különlegesen világos, illetve sötét környezetben is jobban menne az azonosítás, írja a Korea Herald. A Samsung célja egyébként az, hogy az íriszalapú biztonsági megoldás 2018 végére vagy 2019 elejére elég olcsó legyen ahhoz, hogy az olcsóbb Galaxykban is felbukkanjon. Dél-Koreában és más piacokon a rendszer fontos szerepet játszik az okostelefonnal való fizetésben, a Samsung Pay mellett különféle bankok is kihasználják ezt a fajta védelmet.

Azóta történt

Előzmények

  • Ilyen lehet a Galaxy S9

    A vázlat nem biztos, hogy hiteles, ám ez lehet az első vizuális információ a jövő évi Samsung csúcskészülékekről.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Két új lapkán is dolgozik a Samsung

    A két Exynos szett konkurenciát jelenthet a rivális gyártóknak, noha a megnevezés kissé értelemzavaró.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés