Továbbra is a Xiaomi a piac élén hazájában

A nemzetközi piacokon még csak most kezd lendületbe jönni a Xiaomi, odahaza azonban már megnyerte a felhasználókért folytatott csatát, hiszen övék a legnagyobb piaci részesedés a leszállított okostelefonok száma alapján. A kérdés inkább az, hogy a lendület meddig fog kitartani a Kínai Népköztársaságban. 2014 negyedik negyedévében 13,7% volt a fiatal gyártó piaci részesedése az IDC adatai szerint, ami több, mint kétszerese a 2013-as hasonló adatnak (6,5%), bár elmarad a harmadik negyedév számaitól (14,8%).

Xiaomi MI-4
Az Mi4 is hozzájárult a Xiaomi negyedéves sikeréhez

Ennek főleg az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus sikere az oka, melynek köszönhetően az Apple egy év alatt 7,4%-ról 12,3%-ra növelte részesedését az okostelefonok között. A Huawei 11%-ra javított, míg a Lenovo 9,5%-ra esett vissza. A Q4 legnagyobb vesztese egyértelműen a Samsung volt, amely a 2013-as negyedik negyedév piacvezető 18,8%-os részesedéséről 2014 végére az ötödik helyre és 7,9%-ra szorult vissza, azaz a Galaxy A sorozat sem tudta megfordítani a koreai gyártó eladásainak csökkenő tendenciáját.

Előzmények

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés