Támogatja a tollal való jegyzetelést az új Amazon Kindle Scribe

Ez az eddigi legnagyobb Kindle, egyben az első, ami támogatja az érintőtollal történő bevitelt: a kijelzőre lehet írni és rajzolni is a mellékelt tollal.

Termékcunamit indított tegnap az Amazon: megérkeztek az ötödik generációs Echo Dot hangszórók Eero mesh támogatással, új Echo Auto érkezett, Alexa két éven belül beköltözik a BMW-k fedélzeti rendszerébe is, bemutatkozott Halo Rise alvást figyelő okoslámpa, a Fire TV Cube hanggal irányíthatóvá tesz bármilyen HDMI-s tévét, de ha valakinek ez nem lenne elég, vehet 65 vagy 75 hüvelykes 4K-s Omni QLED Fire TV-t is az Amazontól. Frissült a Ring kültéri biztonsági kamera is és az Amazon Astro robot is, előbbi vezetékmentes változatban is elérhető, utóbbi meg felismeri a kutyákat. A legnagyobb újdonság viszont a Kindle Scribe, egy 10,2 hüvelykes képátlóval rendelkező E Ink táblagép, az első az Amazontól.

Kindle Scribe
Kindle Scribe (forrás: Amazon) [+]

A Scribe kijelzője matt, 16 szintű szürkeárnyalatos Paperwhite panel, 300 ppi-s a képpontsűrűség, támogatja az érintéssel és a tollal történő bevitelt. Az eszköz mellé jár egy érintőtoll is a csomagban, Európában november 30-tól lesz elérhető a tablet 369,99 eurós áron. Egyelőre csak a 16 GB-os verzió kerül forgalomba idén, de az Amazon 32 GB-os és 64 GB-os kiszereléssel is készül későbbre. Opció lesz a Scribe-ot prémium tollal megvásárolni, utóbbi a végén radírral van felszerelve, a toll oldalán található gombok pedig gyors váltást tesznek lehetővé a virtuálisan szimulált szövegkijelölő, töltőtoll és egyéb íróeszközök között. A szoftvert is igazították a tollas bevitelhez, az új Kindle könyvenként csoportosítva menti a jegyzeteket, de van gyorsjegyzet funkció is, ahol üres lapra lehet körmölni. Van külön naplóírást segítő menüpont is, és természetesen nem maradt ki a bevásárló- vagy tennivaló-lista sem. Ezeket mappákban lehet rendszerezni, ugyanúgy szinkronizálódnak, ahogy a Kindle könyvtár elemei, a Kindle alkalmazáson keresztül pedig böngészhetők lesznek a jegyzetek és egyéb bejegyzések. Ehhez 2023 elején érkezik a frissítés iOS-re és Androidra is a Kindle apphoz.


(forrás: Amazon) [+]

Támogatott a PDF fájlokba történő jegyzetelés és az aláírás is a Scribe-on keresztül, valamint Word dokumentumokat is lehet majd jegyzetekkel ellátni, ehhez 2023-ban érkezik egy frissítés a Microsoft Word programokhoz, amit követően vezeték nélkül rá lehet majd küldeni a Kindle-re a jegyzetelni kívánt doksit.

A külön megvásárolható tokok természetes színesítik a Scribe-ot.
A külön megvásárolható tokok természetes színesítik a Scribe-ot. (forrás: Amazon) [+]

A tablet külseje leginkább a Kindle Oasisre hasonlít a fizikai lapozógombok nélkül. A kijelző támogatja a megvilágítást, ezt 35 LED-del oldja meg a Kindle oldalról, s állítható a panel színhőmérséklete. Az IPX8-as vízálló kivitelezés valamiért elmaradt és mobilhálózatokra sem tud csatlakozni a Scribe, csak Wi-Fi (2,4 GHz és 5 GHz) modell van belőle. Adott a Bluetooth az Audible hangoskönyvekhez, van automata elforgatás, a töltés pedig USB-C csatlakozón keresztül történik, 9 wattot tud felvenni az eszköz, amivel 2 és fél óra alatt lehet teletölteni. Azzal pedig az Amazon szerint egy teljes hónapig működőképes a kütyü.

A Scribe méretei.
A Scribe méretei. (forrás: Amazon) [+]

A ház 196 x 230 x 5,8 milliméter, 433 grammot nyom, az alaptartozék toll 14 gramm. A támogatott formátumok: AZW3, AZW, TXT, PDF, MOBI, PRC, DOCX, DOC, HTML, EPUB, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, valamint AAX a hangoskönyvekhez. A dobozban a Scrible mellett a toll, a tollhoz öt cserehegy, valamint egy USB-C kábel található, egy év garanciát ad alapesetben az Amazon. A Scribe egyelőre csak volfrám (szürke) színben készül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés