Új Daydream View szín és tartalmak, fejlődő Assistant

Ha csak azt nézem, a Pixel telefonok nagyon drágák, kevés plusztudással a high-end árszegmens kiélezett mezőnyében. Azonban a Pixelek nem mutatkoztak be egyedül: egy komplett, Google márkás termékcsalád két tagjáról van szó, és jelenleg azon nagyon kevés mobil kettőséről, amelyek Daydream VR kompatibilisek. Ez a Google virtuális valóság platformja, amely a divatos küllemű Daydream View és a belecsúsztatott telefon segítségével kínál VR játékokat, appokat vagy mondjuk mozizást.


[+]

A szürke és fehér Daydream View kiegészítő után megérkezett a fent is látható, vörös színopció, és ezzel egy időben egy adag új tartalom. Lehet például mozizni, sorozatot nézni vagy egy sportot követni a Netflix, az HBO Go, az HBO Now vagy a NextVR appok segítségével, a View-t felvéve úgy érezheti magát a felhasználó, mintha ott ülne a teremben vagy a pálya mellett. A játékok oldaláról ott a Need for Speed: No Limits VR, a Gunjack 2 vagy a Lego BrickHeadz Builder VR.

A Lego BrickHeadz Builder VR
A Lego BrickHeadz Builder VR

Nem csak felhasználói oldalról lehet Google-újdonságokról beszámolni: a Google Home otthoni vezérlőközpontban, a Pixel telefonokon és az Allo appban tevékenykedő, mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő Google Assistant most megnyílt a fejlesztők előtt. Az Actions on Google fantázianevű megoldás lehetővé teszi a harmadik féltől származó szoftverek és szolgáltatások beépítését az asszisztens rendszerébe.

Conversation Actions például lehetővé teszi egy-egy alkalmazás vagy szolgáltatás megszólítását, majd az azzal való beszélgetést. A fejlesztők széles körben paraméterezhetik az adandó válaszok listáját és egyéb apróságokat. A Google ígéri: asszisztensén keresztül a vásárlások és a foglalások egyre szélesedő rendszerére is számítani lehet, ahogy a dolog fejlődik, aki pedig fejlesztőpartner kíván ebben lenni, csak ide kell kattintania.

Azóta történt

Hirdetés