Új frissítési stratégiát jelentett be az Oppo

A ColorOS 12 bétaverziójának nemzetközi startjával egy időben a terméktámogatásra vonatkozó terveit is felfedte az Oppo.

Ismét kurrens téma a terméktámogatás, egyre több gyártó deklarálja a frissítésekre és termékciklusra vonatkozó elképzelésit, amiben a Pixel 6 széria bemutatását követően a Google lehet a piacvezető. Egyelőre nem hivatalos, de az eddigi értesülések szerint a Google öt éves ciklusban gondolkodik a biztonsági frissítéseket illetően, főverzióból pedig négyet biztosítanak, így az Android 12-vel bemutatkozó Pixel 6 modellek Android 16-nál zárják a főverziófrissítéseket.

A Samsung ugye négy évet vállal három főverzióval, a Nokia pedig ugyan csak két Android generációt három év biztonsági támogatással, de ők jellemzően a teljes termékportfóliót lefedik a legolcsóbb modelleket is beleértve. Az Oppo az Android 12-re épülő ColorOS 12 kapcsán ragadta meg az alkalmat, hogy bejelentse az új stratégiát, ami a termékek pozicionálása szerint differenciál, a legkomolyabb támogatás nyilván a csúcsmodelleknek jár.


[+]

A 2019-ben és az azt követően megjelenő Oppo készülékek esetében a gyártó három Android frissítést garantál a csúcskategóriás Find X készülékek számára, két Android frissítést a Reno/F/K széria és néhány A szériás modell számára, valamint egy Android frissítést az A széria kis memóriás modelljei számára. Az Oppo a főbb frissítések mellett négy éven át biztosít rendszeres biztonsági javításokat a Find X sorozathoz és három évig a Reno/ F/ K/ A sorozathoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés