Új MMC memóriakártya-szabvány

A MultiMediaCard Association (MMCA) bejelentette az MMCplus és az MMCmobile márkaneveket, illetve logókat a már korábban elfogadott MMC 4.0 szabványnak megfelelő memóriakártyák részére.

A szabvány minden a piacon lévő memóriakártya-szabványnál gyorsabb adatátviteli sebességet nyújt. Az MMCplus egy normál MultiMediaCard méretű (32 x 24 x 1,4 mm), 2,7-3,6 voltos működési feszültségű és 26 MHz-es órajelű kártya (1,65-1,95 V és az 52 MHz opcionális), amely támogatja az x1, x4 és x8 buszszélességet. A tárolót képfeldolgozó szoftverek vagy nagy adatmennyiséget megmozgató eszközök, például digitális médialejátszók részére tervezték.

Az MMCmobile kártya egy csökkentett méretű MMC (18 x 24 x 1,4 mm). Az MMCplus kártya tulajdonságai mellett alapból támogatja a kétféle feszültség-tartományban való működést is. A kisebb méret és a dupla feszültségtartomány ideálissá teszi a mobiltelefonokban és más hordozható eszközökben való használatra. A 26 MHz-es működéshez 26 MB/s, az 52 MHz-eshez pedig 52 MB/s adatátviteli sebesség társul, amely nemcsak a jelenlegi, de a megcélzott felhasználási terület eljövendő alkalmazásaihoz is elegendő. Az új kártyák visszamenőlegesen kompatibilisek az előző MultiMediaCard szabványok szerint készített foglalatokkal.

Előzmények

Hirdetés