Új mobilvezért kapott a Samsung

DJ Koh marad az IT és mobilrészleg egészének az élén, míg Tae-moon Roh kifejezetten az okostelefonok sikeréért felelhet - például a gyártás kiszervezésével.

Kritikus év előtt áll a Samsung: a Huawei a leszállított mobilok számában az amerikai feketelistázás ellenére megközelítette a dél-koreaiakat, a roppant népes ázsiai piacokon manapság pedig a kínai márkák tudnak a részesedési statisztikákban igazán előrelépni. Február 11-ére legalább három Galaxy S20-at és egy Galaxy Z hajlítható képernyős telefont vár a szakma, az viszont kérdéses, hogy a bemutatót JD Koh, a Samsung IT és mobilrészlegének elnöke, avagy az okostelefonokért felelős szekció új igazgatója, Tae-moon Roh nyitja meg. Az 51 éves Roh a legfiatalabb, aki a fenti pozíciót a Samsungnál eddig betöltötte, és sokéves tapasztalat áll mögötte: a Galaxy telefonok fejlesztéséből és a gyártási költségek faragásából is kivette a részét az elmúlt években, a Reuters szerint alatta pedig tovább folytatódhat a folyamat kiszervezése.

A Galaxy Z Flip nem hivatalos renderképe
A Galaxy Z Flipet talán már Tae-moon Roh mutatja be (forrás: Letsgodigital) [+]

Ma több A-szériás Galaxy készül bérgyártásban, a végfelhasználói árak faragását megcélozva, ami elengedhetetlen akár egy Huawei vagy egy Xiaomi és Realme ellen olyan piacokon, mint Kína vagy India – bár ma már az iménti márkák Európában is jelen vannak. A hálózati szekció is új igazgatót kapott: Kyung-whoon Cheun tevékenyen részt vett a Samsung 5G-s fejlesztéseiben, ez pedig az új évtized kulcságazata lehet, éppen ezért előléptették a vezetőt. A Reuters szerint az új igazgatók látják majd el a mindennapos feladatokat szekciójukon belül, míg az IT és mobilrészleg egészét továbbra is DJ Koh fogja össze.

Előzmények

Hirdetés