Új névvel érkezett meg a CAT új strapamobilja

Az S42-höz látszólag már volt szerencsénk januárban a CES-en, csak S32 néven. A specifikáció nem, csak a név változott.

A Bullit Group július 14-től teszi elérhetővé legújabb strapatelefonját CAT S42 néven, ami nagy valószínűséggel a CES-en bemutatott CAT S32. A specifikáció változatlan, valószínűleg csak a névvel variáltak valamiért. A készülék minden olyan igazolással rendelkezik, amit egy strapamobiltól elvárhatunk: az IP68-as minősítés lehetővé teszi,a 1,5 méteres mélységig 35 percen keresztül való úszkálást, a gumírozott burkolatot rendszeresen tisztíthatjuk szappannal vagy egyéb, nem maró hatású tisztítószerrel, a MIL-STD 810H tesztek teljesítése sem okozott problémát, így akár 1,8 méterről ejthetjük betonra. Akár többször is.


[+]

A páncél alatt már nem olyan kemény a készülék, legalábbis a MediaTek Helio A20 3 GB rendszermemóriával és 32 GB bővíthető belső tárhellyel nem kimondottan acélos. Kamerából egy-egy került a készülék két oldalára: hátul 13 megapixel dolgozik, elöl pedig egy 5 megapixeles szelfikamera állomásozik, természetesen az 5,5 hüvelykes, 18:9-es képarányú HD+ kijelzőt körülvevő káván, ahol egy RGB értesítő LED is elfért. A vizes kéz vagy a kesztyű nem akadály a kezelésben.

Adatkommunikáció szempontjából nem elhanyagolható a programozható dedikált gyorsgomb. Elérhető a PPT (Push to Talk), van SOS opció a Lone worker alkalmazásnak köszönhetően, de indíthatjuk a zseblámpát, a kamerát, vagy amit szeretnénk. Van NFC, 3,5 milliméteres jack, FM-rádió, kétsávos WiFi, GPS, AGPS, GLONASS, BeiDou és Galileo támogatás, 5.0-s Bluetooth, a két nanoSIM pedig Cat.6-os LTE kapcsolatot tud VoLTE és VoWiFi támogatással. Iránytű van, de giroszenzort például nem látunk a hivatalos termékadatok között.

A 161,3 x 77,2 x 12,7 milliméteres készülékbe 4200 mAh-s akkumulátor került, a gyártó pedig Android Enterprise támogatást, 2 év gyári garanciát és 3 év szoftvertámogatást ígér a biztonsági frissítések vonatkozásában az Android 10-ről induló eszközre. A CAT S42-t 95 ezer forintért lehet előrendelni, szolgáltatói kínálatban pedig első körben a Telekomnál kell keresni.

Azóta történt

  • Evolveo StrongPhone G9 - eSIM City

    Az Evolveo folytatja a StrongPhone G szériát a kilences sorszámmal. A készülék szerény hardverrel, de IP69-es minősítéssel rendelkezik és igény esetén egy normál nanoSIM mellett akár nyolc eSIM-mel is elbánik.

  • Cat S42 - kívül kemény, belül csirke

    Szokás szerint elnyűhetetlennek tűnik a CAT új terméke, csak éppen hardveresen nem egy erőteljes valami. Ahhoz képest viszont nem is olcsó.

  • Antimikrobiális burkolatot fejlesztett a CAT

    Két modell is bemutatkozott az új, antimikrobiális bevonattal, az egyik a már ismert S42, a másik pedig egy nyomógombos készülék.

Előzmények

Hirdetés