Új sorszámozást vezet be a Nokia

A Nokia kezdetekben kizárólag négyjegyű sorszámokkal látta el készülékeit, melyek a legtöbb vásárló számára nem igazán árultak el sokat a telefon képességeivel kapcsolatban. Az újonnan bevezetett „classic”, „fold”, „slide”, „Navigator és „XpressMusic” már utal ugyan a kialakításra, de a technikai paraméterekkel kapcsolatban inkább csak az „Nseries” és „Eseries” márkanevek árulnak el pontosabb részelteket, hiszen ezekről pontosan tudni lehet, hogy Symbian Series 60 alapú készülékek, melyek fejlett multimédiás, illetve üzleti funkciókkal rendelkeznek.

A szeptember elején megrendezésre kerülő Nokia World 09 alkalmával a Nokia hivatalosan is bemutatja majd Xseries és Cseries sorozatát is, valamint a jelenleg használt Eseries és Nseries márkák is átdefiniálásra kerülnek, melyek tovább segítik majd a vásárlókat a döntésben, hiszen pontosan tudhatják majd, hogy egy-egy modell milyen alapvető képességekkel rendelkezik. A jövőben például minden Eseries modell rendelkezik majd WLAN vevővel, fejlett email klienssel, hardveres titkosítással és meghatározott üzleti szolgáltatásokkal. Az Xseries várhatóan a jelenleg még XpressMusic néven ismert zenei modellek gyűjtőhelye lesz, melyek biztosan rendelkeznek majd 3,5 milliméteres fülhallgató kimenettel.

A megváltozott sorszámok első számjegye továbbra is azt mutatja majd, hogy mennyire magas az adott termék kategóriája, míg a többi szám csak egyszerű sorszámként funkcionál. Egyelőre nem tudni, hogy a kialakítás jelölésére használt többi jelző, vagyis a „classic”, „fold” és „slide” továbbra is használatban marad-e, de remélhetőleg igen, mivel ezzel nem csak a tudás, hanem a kialakítás is behatárolható lehetne a terméksorszám ismeretében. Piaci elemzők szerint a készülékek tudására utaló megfelelő, átlátható sorszámozás igen fontos, így a Sony Ericsson új sorszám nélküli modellnevei, mint például a Satio, Yari és Aino igen megtévesztőek lehetnek. A Samsung, LG és Motorola szintén nem rendelkezik átlátható számozási rendszerrel, de ezen úgy tűnik nem is igen próbálnak meg változtatni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés