Újabb hagyományos mobil a Nokiától: itt a 216

Újabb feature phone-t mutatott be a Microsoft, a Nokia 216 egy elérhető árú, hagyományos mobiltelefon, amivel kapcsolatban biztosan nem fogunk egynapos üzemidőre panaszkodni, ám funkcionalitás szempontjából is szerény felhozatalt mutat. Az előlapján a hagyományos gombsor fölött láthatjuk a 240 x 320 pixel felbontású, 2,4 hüvelykes kijelzőt, ráadásul még egy 0,3 megapixeles kamera is jutott előre.


[+]

A hátlapi kamera sem túl acélos, VGA felbontásához fixfókusz és QVGA felbontású, 15 fps sebességgel lehetséges videofelvétel tartozik. A rendszermemória manapság viccesen hangzó 16 megabájt, tároláshoz pedig szükséges lesz microSD-t helyezni a készülékbe, maximum 32 gigabájtossal tud boldogulni. A Series 30+ zárt operációs rendszer, azonban egy Opera Mini és egy Opera Mobile Store jutott rá, a böngészés azonban biztosan nem lesz nagy élmény, hiszen még a WiFi és a 3G is kimaradt belőle.


[+]

Bluetooth 3.0 mindenesetre adott, illetve FM-rádió, 3,5 milliméteres jack csatlakozó és microUSB 2.0 port is jutott rá, az 1020 mAh kapacitású akkumulátor pedig bizonyára nem igényel majd napi feltöltést a 118 x 50,2 x 13,5 milliméteres készülékházban. Ára Indiában 10 000 forint körüli rúpia lesz, remélhetőleg itthon sem kerül majd sokkal többe ez az egyszerű konstrukció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia 230 Dual SIM - egyszerűen bonyolult

    Az okostelefonok világától távol maradóknak egyre kevesebb lehetőségük van vásárláskor, így mindenképpen örömteli az alumínium hátlapos Nokia érkezése.

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

Hirdetés