Újabb kompakt készülékkel állhat elő a Sony

A Sony nem sokkal ezelőtt dobbantott a kizárólag Japán számára elérhető Xperia Z4-gyel, és azt ígérték, hogy májusban előrukkolnak majd még egy csúcsmodellel, mely globálisan is megvásárolható lesz. Nem csak ez lehet azonban az egyetlen új készülék, hanem az Xperia P2 is. A P-sorozat számos év elteltével újulhat meg; a napvilágot látott információk szerint a masina 5,2 hüvelykes, 1080p felbontású Trilimino IPS kijelzővel rendelkezik, az egész kompakt méretet pedig a 137,3 x 67,2 x 10,9 milliméteres dimenziók és a 0,8 milliméter vékony kávák biztosítják.

A vastagság ugyan első ránézésre nem túl megnyerő, ám mint mindennek, ennek is van indoka. A Sony ugyanis egy 4240 mAh kapacitású akkumulátort szerel majd a P2-be, amivel például olyan készüléket előzne meg, mint a hosszú üzemidejéről híres Motorola Moto Maxx/Turbo. A japán vállalat kamera terén is megreformálná a telefont, és egy 12 megapixeles, 1/2,3" méretű Exmor RS szenzor kerülne a hátlapra. A Sony G OSS lencsével ellátott, nagylátószögű, dupla ledes villanóval ellátott kamera optikai képstabilizációt kap. A f/2.0 rekeszérték mellett még a 64 és 25600 közötti ISO és a 12 bites RAW emelhető ki.


[+]

A P2 hardveres is csúcskategóriás lesz; Snapdragon 810 SoC, 1,9 GHz-re skálázott nyolcmagos processzor, 3 GB RAM, és minden bizonnyal microSD kártyával bővíthető 32 GB-os belső tárhely jellemzi majd. Az anyaghasználatra a szériából kiindulva nem lehet majd panasz, a fém vagy üveg matéria is valószínűsíthető.

Hogy pontosan mikor jelenik meg a mobil, arról egyelőre nincs információ, de az is lehet, hogy ez lesz majd az az új zászlóshajó, amiről a Sony a Z4 bejelentése után beszélt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés