Újabb mediatekes Samsung bukkant fel

Roland Quandt sem igazán érti, de a Samsung és a MediaTek nagyjából hivatalosan is elismert együttműködésének függvényében nem kizárt, hogy lassan megjelennek Kína legnagyobb OEM lapkatervezőjének chipjeivel szerelt Samsung telefonok. A lassan három éves, egyébként igen népszerű alsó-középkategóriás Samsung Galaxy Grand Prime folytatása tavaly ugyan mégsem mutatkozott be, az eddigi információk alapján a MediaTek MT6737T-es lapkájára épül majd.


(forrás: GFX Bench) [+]

A GFX Bench oldalán SM-G615F modellszámon regisztrált készülék maximum 2,3 GHz-re skálázott, nyolcmagos MediaTek Helio P20-as SoC-kal tűnik fel, míg a Geekbench 1,69 GHz-et mutat. Ez mondjuk még mindig nem zárja ki a Helio P20 lehetőségét, a Geekbench rendre az energiatakarékos klaszter maximum órajelét jeleníti meg, ami az MT6757 esetében pont 1,6  GHz. Ezzel együtt ARM Samsung megjelölés áll előtte. Minden más megegyezik a két adatbázisban.


(forrás: Geekbench) [+]

A rejtélyes készüléket 5,7 hüvelykes, FHD felbontású kijelzővel szerelik, tárhelykiosztásból pedig mindkét esetben 3/32 gigabájtos kombináció mutatkozik. A kamerák megegyező felbontásúak, az elő- és hátlapi modul is 12 megapixel. A phablet a jelek szerint már Android Nougattal fog nyitni, feltételezések szerint a nálunk még (?) nem bevezetett On szériában kell majd keresni.

Előzmények

Hirdetés