Újabb sikeres negyedéve lehet az Apple-nek

Óriási siker a megjelenés pillanatától az iPhone 6 és a phablet méretű iPhone 6 Plus, és a cupertinóiak megszokott módon erős régiói mellett olyan országokban is hatalmas eladásokra tettek szert, ahol piaci részedésük korábban alacsonyabb volt. Ilyen a kínai, ahol friss felmérések szerint az Apple átvette az első helyet a Xiaomitól a leszállított mobileszközök száma alapján, és a Kínai Népköztársaság a második negyedévben is kulcsszerepet játszik majd a cupertinóiak sikerében.

Apple iPhone 6 Plus
Folytatódhat az iPhone 6 széria és más Apple okostelefonok sikere

Az UBS Evidence Lab pénzügyi tanácsadó cég szerint az Apple nem kevesebb, mint 51,1 millió iPhone-t fog az április elejétől június végéig tartó periódusban értékesíteni, ebbe egyébként a friss iPhone modellek mellett beletartoznak a még piacon lévő régebbi típusok is. Az UBS előrejelzése egyébként optimistább a Wall Street-i elemzőkénél, akik 45 millióra prognosztizálják a Q2-es eladásokat. Az iPhone nem csak Ázsiában teljesít jól, az öt legnagyobb európai piacon is sikerült a piaci részesedést növelni az androidos gyártókéval szemben.

Az UBS eladási előrejelzései általában pontosabbak az elemzői átlagnál
Az UBS eladási előrejelzései általában pontosabbak az elemzői átlagnál [+]

A sikerhez az elemzők szerint közvetett módon az Apple Watchnak is köze lehet, a cupertinóiak igencsak kelendő, bár bizonyos típusok esetében hosszú várakozást igénylő okosórája ugyanis jelenleg csak iOS-es eszközökkel kompatibilis, úgyhogy aki szert kíván tenni egy ilyen kütyüre, annak bizony egy iPhone-ra is szüksége lesz a funkciók megfelelő kiaknázásához.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés