Újgenerációs töltéstechnológiát mutatott be az Oppo

Megújult a nagy teljesítményű Flash Charge töltéstechnológia.

Az Oppo a Flash Charge Open Day nyílt napon mutatta be a vállalat töltéstechnológiai kutatásainak és gyorstöltési megoldásainak fejlesztésével kapcsolatos legújabb eredményeit, ami gyorsabb, biztonságosabb és alacsonyabb amortizációval járó, nagy teljesítményű töltést tesz lehetővé. A VOOC Flash Charge rendszer öt alapeleme a továbbfejlesztett biztosítékok, gallium-nitrid (GaN) kapcsolók, egy speciális kétcellás akkumulátor, egy biztonsági chipből, valamint az akkumulátorokban alkalmazott kompozit áramszedők.

Az alacsony impedanciájú biztosíték túlterhelés vagy egyéb hibajelenség esetén azonnal leválasztja az áramellátásról az akkumulátort, ami fizikailag védi a károsodástól, a Gallium-nitrid (GaN) kapcsolók kisebb területen képesek ellátni ugyanazt a funkciót, mint a hagyományos szilícium MOSFET kapcsolók és kevesebb hőt generálnak, a kétcellás akkumulátorok lehetővé teszik az ingadozásmentes áramellátást, miközben csökkentik a feszültséget és a hőtermelés, a kapacitás pedig 5%-kal növelhető megegyező fizikai méretek mellett, a kompozit áramszedők pedig ellenállóbbak a külső sérülésekkel szemben, amelyek zárlatot okozhatnak. A kizárólag alumíniumot tartalmazó megoldásokhoz képest laborkörülmények között 100%-os ellenállást mutattak az ütések és szúrásokkal szemben. Mindezt pedig mesterséges intelligenciával dolgozó vezérlő fogja össze és koordinálja.

A mesterséges intelligencia által alkalmazott algoritmus képes növelni az akkumulátor élettartamát és akár 20%-kal lerövidíteni a töltési időt, ami a 65 wattos VOOC Flash Charge esetében akár 30 percre is csökkenhet 4500 mAh kapacitás mellett. Ez nagyjából 20%-os javulást jelent, miközben 1500 töltési ciklus után is megtartja az eredeti kapacitás 80%-át.

Egyébként a VOOC Flash Charge gyorstöltési megoldások 2014-es bemutatása óta az OPPO több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújtott be a technológiához kapcsolódóan, idén pedig útjára indította a The Flash Initiative projektet, amely keretében a technológiát járművekben, nyilvános terekben és chipekben is elérhetővé teszi. Ehhez kimondottan praktikus az extrém hőmérsékleti viszonyok között nyújtott optimális teljesítmény, amit mesterséges intelligencia kalibrál. A Flash Charge technológia -20 és 10 fok között kevesebb, mint egy perc alatt lövi be az ideális akkuhőmérsékletet, így rendkívül nagy hidegben is normál paraméterek mellett és időintervallumon belül fel lehet tölteni az eszközöket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Hirdetés