A Huawei sem marad IFA bejelentés nélkül

Lassan már szinte kijelenthető, hogy minden ismert mobiltelefon gyártó bemutat valamilyen újdonságot a jövő hónapban megrendezésre kerülő IFA kiállítás alkalmával. A Huawei sem tesz másképpen, szeptember 4-én leleplezi újdonságát, melyről most újabb előzetes képek árulkodnak. Eddig csak egy nagy 7-es szám volt látható a promófotókon, így szakértők az Ascend Mate 7 vagy az Ascend D7 fantázianevek valamelyikét prognosztizálják. A prezentációból most újabb képkockák szivárogtak ki, melyek további részletek tárnak fel.

Huawei Ascend D7 Mate 7 ujjlenyomat-olvasó Huawei Ascend D7 Mate 7 méretek Huawei Ascend D7 Mate 7 processzor

Az ujjlenyomat-olvasó már szinte borítékolható, a számológépes fotón látható 83/100-as érték pedig minden bizonnyal a készülék dimenziójára utal. A következő dián egy nyolcsebességes váltó látható, nem nehéz elképzelni, hogy ez a processzormagok számát jelentheti. Számba véve a lehetőségeket, kínai SoC-kből nem sok van még, a MediaTek gyárt ilyet, ám a szóbedészek szerint a Huawei újdonságába a saját fejlesztésű Kirin 920 lapka kerülhet. Erről már több információt is lehet tudni, big.LITTLE architektúrát használ, a processzorban pedig négy darab 2 GHz-re skálázott Cortex-A15 és négy darab 1,6 GHz-en pörgő, akkukímélőbb Cortex-A7 mag dolgozik.

Huawei Ascend D7 Mate 7 LTE Huawei Ascend D7 Mate 7 szám Huawei Ascend D7 Mate 7 ujjlenyomat-olvasó

Tovább filozofálgatva eljutunk a hat macskáig (angolul cat), mely a nagyobb képzelőerővel rendelkezők számára a Cat.6-os LTE/4G támogatást vetíti elő, amivel mobilhálózatokon elméletileg a 300 Mbps letöltési sebesség is elérhető. A felvetések persze még csak ötletszinten tartanak, a hivatalos bemutatóig sok minden változhat, de a már nagyon kíváncsi felhasználóknak sem kell túl sokat aludni ahhoz, hogy kiderüljön számukra az igazság minden apró része.

Előzmények

Hirdetés