Úttörő lehet a Google Pixel 4

Az Ice Universe legalábbis erre utalgat a kiszivárgott előlapi panelek alapján.

A OnLeaks és az IceUniverse is előállt némi vizuális ismertetőanyaggal a Google Pixel 4 és Pixel 4 XL kapcsán, előbbi renderek formájában, utóbbi pedig a kijelzőpanelekhez jutott hozzá. A két anyag egybevág, a kijelzőbe pedig senki. A Google minden valószínűség szerint lemond a méretes szenzorszigetről, noha szemmel láthatóan új szenzorok kerülnek a kijelző fölött meghagyott területre. A kamerák nem igénylenek túl sok magyarázatot, a jobb oldalon kivágott méretes szenzorablak viszont annál érdekesebb.

Az IceUniverse egyenesen úttörőnek nevezte a Google következő referenciamobilját, ami nagyon újszerű lesz és érdemes a várakozásra. A források szerint nem kizárt, hogy a Google végre integrálja a négy éve bejelentett Soli Radar technológiát, ami érintés nélküli gesztusvezérlést tesz lehetővé. A szenzor elektromágneses hullámokat bocsát ki, amelyek visszaverődve információt közvetítenek a rendszer felé.

A sugár hatókörébe került objektumok visszaverik az elektromágneses hullámok egy részét, a rendszer pedig a visszavert jel tulajdonságait értelmezi, mint az energia, a késleltetés és a frekvenciaeltolás, így részletes információkat kapva az objektum jellemzőiről és dinamikájáról, mint a méret, az alak, az irány, az anyag, a távolság és a sebesség. A Soli mozgásfelbontást érzékel, ehhez nem szükséges például nagy felbontás, viszont felismeri a komplex ujjmozgást és a kéz formaváltozásait.

A Soli szoftveres háttere egyelőre általános gesztusfelismerésre alapul, a fejlesztők viszont a szabadon építkezhetnek a technológiára, amiről egyelőre nem pontosan tudjuk, hogy a Google mire is szánja a Pixel mobilok esetében, de nyilván számos felhasználási területe lehet a technológiának. Az OnLeaks renderei pedig azt is megmutatják, mennyivel lehet nagyobb a Google Pixel 4 XL a normál változatnál. Jack csatlakozó továbbra sincs, az Apple-szerű kameraelrendezés is biztosnak tűnik, de fizikai kezelőgombok viszont szerencsére vannak.

Azóta történt

  • Smooth Display-jel készül a Google

    A 9to5 érdekes exkluzív információkhoz jutott az ősszel esedékes Google Pixel készülékekkel kapcsolatban.

  • Élő fotón a Pixel 4

    A Pixel 3 méretes káváit és a 3 XL hatalmas szenzorszigetét elegánsabb, bár aszimmetrikus kávák válthatják az első kémfotók szerint is.

  • Körvonalazódik a Vivo Nex 3

    Szó szerint. A termékigazgató egy rajzot tett közzé Weibon, amin a Nex 3 dizájnelemei és ihletése szemlélhető meg.

  • Google Pixel 3a teszt - a Nexus szellem-e?

    A középkategóriát felfelé kitolva kínálja a Google csúcsmobilok letisztultságát és kameráját ez a kedvezőbb árú, bár megkésett formájú referenciatelefon.

Előzmények

Hirdetés