Hirdetés

Van ötlete az LG-nek a hajlítható mobilok világában

Igaz: nem egy telefont, hanem üvegszerű képernyővédő réteget demózott.

Ha úgy vesszük, tulajdonképp az LG G Flex volt az első hajlítható képernyős okostelefon, sőt: eleve kapott némi ívet, és annyi trükköt tudott, hogy rátelepedve ki lehetett egyenesíteni. Mondjuk ez éppúgy egyszeri partitrükk maradt, mint a Wing elforgatható képernyője az LG Mobile utolsó vacsoráján, ám azért, mert a márka telefonos divíziója kiszállt, maga az anyacég megmaradt komponens beszállítóként, például az Apple partnereként, és tegyük félre egy pillanatra ezt az infót.

Az LG G Flex egész kicsit volt hajlítható, így nagyjából hagyományos védőüveget viselt
Az LG G Flex egész kicsit volt hajlítható, így nagyjából hagyományos védőüveget viselt [+]

A most demózott „igazi hajlítható ablak” nem is egy jövőbeni megjelenítőről, hanem karcálló külső védőrétegről szól, amely elvileg olyan hajlékony lesz, mint egy plasztik védőelem, ám olyan szívós, mint az üveg. Mondjuk elvileg a Z Fold3 belső panelje is bevet kívül üveget, mégis megkarcolható körömmel, szóval mindennek a hatékonysága majd a gyakorlatban derül ki.


A Galaxy Z Fold3 5G [+]

A rivális LG Chem mindenesetre néhány tucat mikron vastagságban kíván üvegszerű réteget felvinni a PET képernyővédő réteg két oldalára, és ez ad ellenállóbb védelmet a jövőben érkező, hajlítható képernyős készülékeknek.

A LG ígéri: megoldásával elkerülhető a gyűrődésminta
A LG ígéri: megoldásával elkerülhető a gyűrődésminta

A gyártó ígéri: a megoldásuk kibír 200 ezer hajlítást, és elkerülhető vele a szemre, illetve érintésre kellemetlen gyűrődésminta, amit egyébként a Huawei egész ügyesen eliminált, viszont a Mate X2 belső képernyője elég könnyen megkarcolható. Az LG védőréteg (nyilván megfelelő panelt alátervezve) amúgy a befele történő hajlítás mellett a kifele való csukást is állja.

Felhasználói iFold koncepció
Felhasználói iFold koncepció (forrás: MacRumor)

A gyártó 2022-ben kezdi meg a tömeggyártást és 2023-ra pörög majd fel a dolog teljes kapacitásra, úgyhogy egy időbe telhet, mire valahol felbukkan a koreaiak üvegszerű megoldása. És itt jön a képbe, amire korábban céloztunk: idén kezdték emlegetni az Apple 2023-ra tippelt, hajlítható képernyős eszközét, és az LG-t, mint potenciális képernyő beszállítót. Mi pedig ezennel összekötnénk azt a pletykát az LG hajlítható ablakos bejelentésével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés