Hirdetés

Veletech: dupla kamerával villant a Huawei P9

Alig nyitotta meg a nagyérdemű előtt a kapuit a Millenárison futó Veletech 2016 tavaszi kiállítás, máris túl vagyunk egy roppant izgalmas sajtóreggelin, ahol a pár napja, Londonban bejelentett Huawei P9-et a hazai márkaképviselet is leleplezte. Seth Wang, Huawei Hungary Business Group magyar igazgatója és Leskó László sales manager is kiemelte a gyártó és a Leica között megköttetett együttműködést, amely a P9-cel és a P9 Plusszal indul, és lesz még folytatása, így kamerás fronton mindenképpen nyeregben lehet a vállalat.

A Huawei sajtóreggelije volt az első hivatalos Veletech esemény, de rengeteg program lesz még ma
A Huawei sajtóreggelije volt az első hivatalos Veletech esemény, de rengeteg program lesz még ma [+]

A sencseniek nem bíztak semmit a véletlenre másutt sem: hardveresen még a Mate 8-nál is erősebb SoC került a fémház alá (HiSilicon Kirin 955, 3 vagy 4 gigabájt RAM, 32 vagy 64 gigabájtos belső tároló). Ki kell még emelni a 145 x 70,9 x 6,96 milliméteres és 144 grammos, prémium fém készülékházat, amely vékonyabb az iPhone 6s-nél és a Galaxy S7-nél is, mégis belefért egy 3000 milliamperórás akkumulátor. A töltés immáron USB-C csatlakozón keresztül történik, 10 perc alatt akár hatórányi beszélgetési időre elegendő energia pakolható a modulba. Az 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel megáldott készülék kényelmesen fogható, az IPS-NEO panelt pedig a napfény alatt is jól látni, pontosabban annak tartalmát.

Gyönyörű, vékony és gyors lett a Huawei P9
Gyönyörű, vékony és gyors lett a Huawei P9 [+]

Az előlapi modul 8 megapixeles, de a legnagyobb dobás természetesen a két hátlapi kamera. Az egyik 12 megapixeles szenzor hagyományos RGB Bayer-filtert kapott, a másik viszont színszűrőt nem, így fekete-fehérben rögzít, több fényt befogva és nagyobb részletgazdagsággal. Az algoritmus a két képinformációt dolgozza össze, és így születik a Huawei ígérete szerint kiemelkedően éles, jó dinamikájú és színhű fotó. A Leica Summarit lencsék f/2,2-es rekeszértékűek és 27 milliméteresek (35 mm ekv.). A fókuszálásból lézeres, mélység- és kontrasztalapú hibrid élesítés veszi ki a részét, a természetes bőrtónusokat kétszínű ledes villanó garantálja. Szimulált blendeállítás is elérhető az élőképen megjelenő eredményekkel.

P9-cel is fotóztunk a P9 bejelentésén
A P9-cel is fotóztunk a P9 bejelentésén [+]

A P9 jövő héttől rendelhető elő a kártyafüggetlen hazai piacon, méghozzá a prémiumkategóriás eszközök között kellemesnek mondható, 180 ezer forintos kezdőáron, a kiszállítás a hónap végén kezdődik. A szolgáltatóknál két hét múlva indul az előjegyzés. Az 5,5 hüvelykes, infrával, sztereó hangszórókkal és Press Touch nyomásérzékeny felülettel felszerelt P9 Plus is elérhető lesz itthon, az egyik szolgáltató június végétől hozza be, a kártyafüggetlen ár 260 ezer forint. A kameratechnológia ugyanaz, a P9 Plus telepmérete viszont 3400 milliamperórásra nőtt, a képernyő technológia pedig amoledesre. A nagyobbik P9 alapból 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtos belső tárolóval lesz elérhető. A két új Huawei csúcskészülékhez 3+3+3 névre keresztelt, kiemelt garancia jár: a gyártó három éves jótállást biztosít, és 3 hónapos cserét betört kijelző és készülékhiba esetén. A sajtótájékoztató lezajlott, azonban egészen este 6-ig nyitva állnak a Millenáris kapui, úgyhogy érdemes a Veletechre minél előbb elindulni, ahol a P9 mellett rengeteg más izgalmas kütyüt ki lehet próbálni.

Azóta történt

  • Veletech: Huawei Watchot a hölgyek karjaira!

    A Huawei Watch Jewellel és az Eleganttal a női vásárlóréteget célozza meg a sencseni gyártó, amelynek a standjánál egy sor csúcskészülék és kütyü is megtekinthető.

  • Mobilarena TV: Nem balalajka, dupla Leica!

    Múlt héten a Huawei, este hat órakor pedig mi mutatjuk be az egy színes és egy monokróm hátlapi kamerával felszerelt P9-et, amelyet a Leica segítségével alkotott meg a sencseni gyártó.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Hamarosan bemutatkozhat a P9 Max?

    Méghozzá 6,9 hüvelykes kijelzővel, aminél még mindig nem süti el a QHD felbontást a Huawei, hardveres erőnek pedig nem lesz híján.

Előzmények

Hirdetés