Hirdetés

Veletech: új Sony Xperia X széria

Az idei MWC-n debütált Xperia X sorozat jelenleg három tagot számlál. Külsőre nem szembetűnő a különbség, hardveresen viszont a hasonlóságok ellenére is akadnak eltérések, ahogy ennek folyományaként természetesen az árban is.


Sony Xperia XA (white), Xperia X (rose gold), Xperia X Performance (graphite black) [+]

Mindhárom készülék 5 hüvelykes, enyhén legömbölyített élekkel rendelkező kijelzővel szerelt, unibody kialakítású és 6.0.1-es Androiddal érkezik, valamint NFC képes. A dedikált kameragomb sem maradt el sehol, ezzel ki is merültek a hasonlóságok, noha a két erősebb testvérnél azért még felfedezhetünk közös vonásokat.


Sony Xperia X [+]

A leggyengébb, Xperia XA néven futó készülékben nyolc, egyenként 2 Ghz-re skálázott Cortex-A53-as magot tartalmazó MediaTek MT6755 Helio P10 ketyeg, ehhez pedig 2 GB rendszermemória asszisztál. Az alapjáraton 16 GB-os tárhellyel rendelkező készülék legszembetűnőbb tulajdonsága a majdnem faltól-falig érő IPS kijelző, noha a felbontás megáll 1280 x 720 pixelnél. Kamerából a hátlapra egy 13 megapixeles ExmorRS szenzor jutott, az előlapon pedig 5 megapixel figyel, az energiaigényt 2300 mAh-s akkumulátor elégíti ki.


Sony Xperia XA [+]

Az Xperia X és X Performance közös jellemzője az f/2.0-s, 23 megapixeles hátlapi és 13 megapixeles előlapi kamera, az ujjlenyomat-olvasó és a 3 gigabájt rendszermemória. Mindkét variáns Full HD IPS kijelzőt kapott, ami ekkora képátlón 441 ppi-t eredményez. A széria közepét képviselő Xperia X-ben Qualcomm Snapdragon 650-es lapka lapul Adreno 510-es IGP-vel, míg a Performancet a Snapdragon 820-as chipje hajtja, a grafikus feladatokért pedig az Adreno 530 felel, energiát pedig 2620 illetve 2700 mAh-s akksik szolgáltatnak. Tárhelyből a legerősebb masina esetében 32 gigabájttal kell beérnünk, míg az előbbi opcionálisan 32 vagy 64 gigabájttal választható. Cserébe mindhárom készülék memóriája bővíthető, mégpedig 200 gigabájtig.

Sony Xperia X
Sony Xperia X [+]

És a lényeg: az alapverzió ajánlott bruttó fogyasztói ára 99 ezer forint, míg az Xperia X már egy százassal több, tehát 199 ezer pénz lesz kártyafüggetlenül. Az Xperia X sereg parancsnokának áráról sajnos még nincsenek hivatalos információink, de nem tűnik elrugaszkodottnak a feltételezés, hogy a Performance ezeknél bizony többe fog kerülni.


Sony stand Veletech [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés