Vérnyomást is mérhetnek a Samsung okosórái

A legtöbb, megfelelő szenzorral szerelt okosóra és fitnesz karpánt képes hellyel-közzel, változó precizitással, de mérni a pulzust, a vérnyomás monitorozását viszont még nem sikerült kielégítően megoldani. Nyilván nem opció, hogy egy óraszíj adott időközönkét határozottan ráfeszüljön az ember csuklójára, mint egy hagyományos vérnyomásmérő. A Samsung által bejegyzett szabadalom úgy tűnik, hogy megoldja ezt a kérdést.


[+]


[+]

A sematikus rajzokon látható Gear X megnevezésű eszköz a Gear 2-höz hasonló megjelenésű, viszont rendelkezik egy speciális szenzorral, amely a vérnyomást képes mérni. A polarizált fénnyel dolgozó szenzor működéséről vagy technikai specifikációjáról közelebbit nem tudunk, feltehetően a pulzus mérésére szolgáló szenzorhoz hasonló elven működik. Ezzel együtt valószínűleg szükséges, hogy az eszköz a lehető legszorosabban illeszkedjen a kézre.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear Sport - új körrekord

    Radikális változások helyett a Gear Sport olyan apró előrelépéseket hoz, mint az 5 ATM minősítés az úszáshoz és a hölgyeknek kedvezőbb, karcsúbb kialakítás.

  • Samsung Gear S3 - második kör

    A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

Hirdetés