Vezetékmentes töltésmegosztással készül a Xiaomi

Mivel ez nem egy alsó kategóriás funkció, erős a gyanúnk, hogy a Mi Mix 4 lesz a szerencsés nyertes.

A vezetékmentes töltés lehetősége egyelőre a prémium kategória kiváltsága, a vezetékmentes töltésmegosztás pedig még annál is exkluzívabb képesség. Az első modell, amely képes volt más eszközöket vezetékmentesen árammal ellátni, a Huawei Mate 20 Pro, a Huawei P30 Próból szintén nem hagyták ki ezt a funkciót, és a Samsung Galaxy S10 széria is csatlakozott a szűkkörű klubhoz. A következő a Xiaomi lehet, és mivel a Xiaomi idén már csak egy komolyabb modellel adós, erős a gyanú, hogy a Mi Mix 4 lesz a hatodik eszköz, amivel mondjuk vezeték nélküli fülhallgatót vagy kevésbé kitartó eszközt tölthetünk.

A belsős információkkal rendelkező kackskrz nevű XDA tag a MIUI fejlesztés alatt álló verziójának bétájából halászta ki az információt. A beállítások közé elég félreérthetetlen opciók kerültek, mint a töltésmegosztás engedélyezése, az ehhez tartozó leírás pedig egyértelműen kifejti, hogy a funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó más eszközöket töltsön ezzel. A töltésmegosztás egyébként 90 másodperc után automatikusan deaktiválódik, ha a töltés ténylegesen nem kezdődik meg, vagy már befejeződött, tehát nem kell attól tartani, hogy feleslegesen csökkentjük saját készülékünk üzemidejét.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a vezetékmentes töltésmegosztás ténylegesen melyik Xiaomi készülékben lesz először elérhető, de a Xiaomi termékigazgatójának Weibo bejegyzése alapján a Mi Mix 4-et még a Mi 9-nél is gyorsabb Qi szabvánnyal szerelik, úgyhogy egyáltalán nem kizárt, hogy a Mi Mix széria következő generációja már erre is képes lesz.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi Mix 3 - kicsúszó szerelés

    A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.

Hirdetés