Vezetékmentes töltést kap az iPhone?

A jelen állás szerint úgy tűnik, hogy jövőre három új iPhone érkezik: Kuo Ming-Chi egy-egy hagyományos LCD-vel szerelt, 4,7 és 5,5 hüvelykes modellre, illetve egy 5,1-5,2 hüvelyes, OLED megjelenítős variánsra számít. Azért nem kap állítólag minden 2017-es iPhone egész előlapot betöltő OLED kijelzőt, mert a partnerek nem tudnak elég ilyen panelt időben előállítani. A Forbes szerint ez elnevezési érdekességekkel járhat: tudomásuk szerint az LCD-s modellek maradnak a szokásos generációs ugrás mellett, azaz iPhone 7s és iPhone 7s Plus titulust kapnak, míg a tízéves évfordulóra tervezett, komoly dizájnváltáson áteső OLED variáns elnevezése lesz iPhone 8. Az utóbbi lehet az abszolút high-end modell, míg az előbbi kettő megpróbálhat az alacsonyabb árszegmensekben hódítani.

Jó hír az IP67-es védelem, rossz, hogy alulról eltűnt a jack kimenet
3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet az iPhone 7 Plus nem kapott, így sürgető lehet a vezetékmentes töltés almás bevezetése [+]

Korábban az üvegburkolat is elhangzott, és nem pusztán esztétikai megfontolásból válthat egy vagy több iPhone ilyen anyagra a fémről: az Apple a korábbi elhatárolódás ellenére is szeretné a vezetékmentes töltést beépíteni. A konkurensek közül a Samsungnak sikerült ezt különösebb méretnövekedés nélkül összehozni, és a vezetékmentes gyorstöltés sem probléma, úgyhogy az Apple elérkezettnek láthatja az időt a dolog bevezetésére. A vezetékmentes töltés több lehet menő feature-nél: 2016-tól az iPhone-ok a töltő-, az adat- és a füles kábelt ugyanazon a porton fogadják, ami így gyorsabban elfáradhat, ez egyébként az egyik legfőbb kritika az idei modellekkel szemben. A vezetékmentes töltés annyiból nyilván nem vezetékmentes, hogy a töltőpanel továbbra is kábellel csatlakozik a falhoz, a lényeg viszont az, hogy a telefon portját nem kell igénybe venni, ha csak rá kell helyezni, így növelve a tűrőképességét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés