Visszaerőlteti magát az Apple Music a dokkba

Ha valaki törli az Apple Music alkalmazást, majd újra letölti azt, a program hajlamos kiszorítani más alkalmazásokat a dokkból.

Nem szerencsés az Apple-nek a cég monopolhelyzetét érő vádak fényében az iOS 15.4.1-ben feltűnt bug. A friss rendszer alatt az Apple Music hajlamos más alkalmazásokat kidobni a dokkból, majd helyére magát bepakolni, hogyha a programot újra letölti a felhasználó az App Store-ból. Vannak, akik Twitteren jelezték, hogy az Apple Music újratelepítés után visszaállítja magát az alapértelmezett zenelejátszónak is anélkül, hogy az alkalmazást egyáltalán elindították volna.

Az iOS 10-ben lehetett először eltávolítani a főképernyőről az előre telepített Apple-appokat, majd az iOS 12-től kezdődően már opció törölni is őket a készülékről. Hasonló probléma az iOS 12-ben is előfordult, ott a korábban törölt, majd újra letöltött programok automatikusan visszakerültek régi, alapértelmezett helyükre a kijelzőn és arrébb tolták a harmadik féltől származó alkalmazásokat. Az iOS 15.4.1 alatt is ez lehet a gond, mivel az Apple Music gyári helye a dokk jobb szélső pontján van, így oda települ vissza, bármi legyen is ott egyébként. Saját eszközön sikerült reprodukálni a dokkba való visszatérést, de azt nem, hogy alapértelmezett lejátszóként is beállítsa magát az alkalmazás.

Az Apple annyit közölt az ügyben, hogy tisztában vannak a problémával és már keresik a megoldást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés