Viszlát, TrackID!

A TrackID története még bőven a Sony Ericsson-időkig nyúlik vissza, 2005 óta került gyárilag telepítésre a japán gyártó legtöbb készülékére, története 12 év után, szeptember 15-én ér véget. A programot zeneszámok felismertetésére használhattuk, akár FM-rádióból, akár a mikrofonon keresztül. Ha sikeres volt az azonosítás, a program újabb verzióban azonnal kaptunk YouTube-linket vagy Wikipédia-oldalt az előadóról. Ne feledjük, több évvel a Shazam előtt járunk.

A gyártó a Shazamot kínálja alternatívaként A gyártó a Shazamot kínálja alternatívaként
A gyártó a Shazamot kínálja alternatívaként [+]

A cég nem indokolta különösebben a szolgáltatás leállítását, az viszont biztos, hogy az előzmények mentéséről a felhasználóknak kell gondoskodni a következő két hónapban, alternatívaként pedig a Google hangvezérléssel is használható Shazamot ajánlják, még egy ezzel kapcsolatos Play Áruház-link is került az utolsó verzióba.

Azóta történt

Előzmények

  • Új Sony széria tűnt fel

    Az MWC-n bemutatott újdonságokon kívül továbbra is több Sony készülékre várunk, amelyek valószínűleg Berlinben mutatkoznak be.

  • Sony Xperia XA1 Ultra - felskálázva

    A Sony XA1 phablet változata majdnem pont ugyanazt tudja, eggyel több RAM-mal, és lényegesen nagyobb kijelzővel. Minden más megegyezik vektorosan 6 hüvelykre húzva.

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

Hirdetés