Hirdetés

WayteQ blog: új tablet és új szoftver

A WayteQ tovább bővíti idei tablet palettáját, mégpedig egy olyan eszközzel, amivel ismét jó alternatívát kínálhat a többiekkel szemben. Legújabb készülékük, mely xTAB-7x néven került forgalomba, akár hiánypótlónak is nevezhető. A 7 hüvelykes táblagép ugyanis igen jó felszereltséggel, ugyanakkor alacsony áron kínálja magát. Az IPS képernyő még csak a kezdet, ugyanis a kétmagos MTK8312 processzor, az 1 GB RAM, 4 GB belső memória, microSD bővítés sem hangzik olyan rosszul. A legnagyobb dobás viszont a dual SIM kártyafoglalat, mellyel a 7x nem csupán mobilinternethez, hanem telefonáláshoz is használható. Ehhez hozzájön a WiFi, az USB OTG, a Bluetooth és a GPS vevő is, tehát ezen a téren sem hiányzik semmi.

Miután a telefonálási funkció meglehetősen ritkaságnak számít és elsősorban a drágább tabletek jellemzője, így még vonzóbbnak tűnhet az eszköz. Mindezért ugyanis 29 900 forintot kell fizetnünk, és ebben az ÁFA mellett a gyártói garancia is benne van. Ráadásul a 7 hüvelykes kialakítás, illetve a 275 grammos súly miatt ezt az eszközt igazán könnyű magunkkal vinni bárhova, mobilinternettel pedig akkor se leszünk gondban, ha nincs a közelünkben WiFi. Akik a navigációs részt is szeretnék kihasználni, azoknak a WayteQ egy Sygic teljes Európa szoftverrel is kínálja a készüléket, ebben az esetben 34 900 forintért juthatunk hozzá. Két fontos gyári tartozék is érkezőben van, egyik a tok, a másik pedig az autós készlet (tartókar és autós töltő), előbbi 2 490, utóbbi pedig 4 990 forintba fog kerülni.

Hogy ne csak az újdonságot keresők örüljenek, a már meglévő modellekhez is jönnek szoftverfrissítések. Ezúttal az xTAB-700qci van soron, melyhez most egy új verzió készült el. Az ITT letölthető szoftver legfontosabb újdonsága, hogy stabilabb és gyorsabb működést tesz lehetővé. A honlapon lévő leírás szerint bárki elvégezheti a frissítést otthon is, de aki nem biztos magában, az a gyártó hazai telephelyére beviheti a tabletjét, itt díjmentesen feltöltik az új szoftvert rá.