Windows Phone 7.8 – szivárgó részletek

A Windows Phone 8 platform bemutatásakor a Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy az eltérő hardveres előírások miatt az operációs rendszer új változata nem lesz elérhető a jelenlegi termékpalettára, ám a Windows Phone 7.8 frissítés az új verzió fontosabb elemeit tartalmazni fogja. Első körben csak annyi derült ki, hogy az átméretezhető csempék biztosan eljutnak a Mango-alapú készülékekre is, ám az apró hírmorzsák szerint az integrált szolgáltatások zöme csak új modellekkel lesz elérhető. A WP7Forum.ru állítása szerint a hiányzó funkciók között szerepel az Internet Explorer 10 és a közvetlenül a készüléken elvégezhető frissítés is, de például a frissített Skype és a DataSmart elérhető lesz minden modellre, igaz, csak különálló kliensként. Az alábbi listát persze egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a Microsoft számos egyéb kapcsán is mérlegeli a frissítés lehetőségeit.

Azóta történt

  • Szivárognak a WP8 kódnevek

    Az őszi premier közeledtével egyre több Windows Phone 8 prototípus neve bukkan fel az alkalmazások használati statisztikáiban.

  • WP8 – értesítések a képernyőzáron

    A Windows Phone 8 platformban négyféle értesítési modell lesz elérhető, melyek közül az egyik a lezárt képernyő megjelenését is módosíthatja.

  • Nem csökkennek a WP7 eladások

    A Facebook statisztikái szerint a Windows Phone 8 érkezése nincs különösebb hatással a jelenlegi modellek forgalmára.

  • T9 SMS alkalmazás WP7 modellekre

    A virtuális QWERTY gombsor helyett egy egykézzel is kényelmesen használható szövegbevitelt kínál a Windows Phone mobilokra szánt T9 alkalmazás.

Előzmények

Hirdetés