Hirdetés

WP7 blog: A legjobb ingyenes játékok

A Windows Phone 7 platform egyik komoly fegyverténye az Xbox Live integráció. Bár a kínálatban igen kellemes játékokkal futhatunk össze (ráadásul lassan a célhoz közeledik a Six Weeks of Smash Hits Games program, amely többek között a Doodle Jump és az Angry Birds nevű slágerjátékokat hozza el a WP7-es telefonokra), ezek nagy része fizetős, így egyelőre nem érhetjük el őket hivatalosan Magyarországból. Szerencsére az ingyenes tartalmak között is bele lehet futni igényes és szórakoztató programokba, ezekből ajánlunk most néhányat.

Első versenyzőnk a Chickens Can Dream: egy addiktív szabadesés-szimulátorról van szó, amelyben a játékost egy csirke testesít meg. A pontszámunkat (és az életeink számát) az utunkba kerülő aranytojások gyűjtögetésével növelhetjük, miközben a tyúkunk életére káros hatással lévő tereptárgyak között lavírozunk, melyek könnyedén ledarálhatják a kis szárnyast. A csirkehullást a telefon döntögetésével  irányíthatjuk, amely a készülékbe épített szenzorokat használja ki; az esést pedig a képernyő püfölésével lassíthatjuk. A nemesfémből készült tojások mellett különféle powerupok felszedésére is lehetőségünk van, melyek között pozitív és negatív hatásúakat egyaránt találhatunk, úgyhogy óvatosan a nagy gyűjtögetéssel. A játék grafikája a kézzel készült rajzfilmek képi világára hasonlít, a hangulata nagyon komoly, az összhatás kimondottan jó, főleg ahhoz képest, hogy egy ingyenes alkalmazásról beszélünk. A játék nagyrészt akadásmentesen fut a WP7-es mobilokon, kivéve, ha a tűz vagy víz alapú powerupokat vesszük fel; az ezek által okozott vizuális hatások rendesen megdolgoztatják a hardvert.

Elérkeztünk a személyes kedvencemhez, az Alien Decursionhöz. Egy eredetileg fizetős alkalmazásról van szó, amely nemrég került át az ingyenes játékok táborába. A koncepció igen egyszerű: bolygónkat meg kell védenünk a gonosz idegenekkel, akiket tapintásokkal irthatunk. A dolog nem hangzik túl bonyolultnak, néhány pálya végigtolása után viszont már komoly függőséget okoz. Az első 10-12 pályát gyerekjáték végigpüfölni, utána viszont bedurvítanak az idegenek, rendesen össze kell hangolni a tapikat. Egyébként nem csak egyszerű érintésekről van szó, az eltérő színű és alakú ufók eltérő védelmi rendszerrel rendelkeznek, van, amelyiken lenyomva kell tartanunk az ujjunkat, a keményebbeket pedig egyszerre több helyen kell megcsapni; még szerencse, hogy a program több érintést is tud kezelni.

Nem múlhat el játékajánló tower defense nélkül, ezt a stílust ma a Scribble Defense képviseli. A játék grafikája nagyon pofás, az egész olyan, mintha a pályát és a tereptárgyakat tollal vetették volna papírra. Az ellenfelek az előre megrajzolt (néhol mozgó) vonalakon mozognak, ezek mellé telepíthetjük a tornyainkat. Az irtásra nem csak az építményeket használhatjuk, hanem átválthatunk radír módba is, ekkor ide-oda cikázó mozdulatokkal radírozhatjuk le a gonosz firkalényeket.

dr. Kind

Előzmények

  • WP7 blog: Fejlesztői alapozó

    Rövid leírás arról, hogy milyen nyelven fejleszthetünk Windows Phone 7 platformra, és ehhez milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre.

  • WP7 blog: Zune bemutató

    Mit lehet és mit nem a Zune szinkronizáló szoftverrel?

  • WP7 blog: Fél éves a WP7

    Fanfárok, pezsgőbontás, gyertyafújás: a Windows Phone 7 már a hatodik hónapja piacon van.

  • Minden a Windows Phone 7-ről

    Megérkezett szerkesztőségünkbe az első két Windows Phone 7-es telefon. Mindent átfogó bemutató az új operációs rendszerről.