Hirdetés

WP7 blog: A rendszer és az OS X viszonya

Mint azt biztosan sok olvasó tudja, a Windows Phone 7-tel telepített telefonokat nem használhatjuk USB-háttértárként, így a szinkronizáláshoz és az adatok mozgatásához muszáj valamilyen köztes szoftvert használnunk. Nemrég bemutattuk az erre szolgáló klienst, azaz a Zune névre hallgató alkalmazást, melyet kizárólag Windows alól használhatunk. A Microsoft azonban gondolt a Mac számítógéppel rendelkezőkre is (sajnálatomra a Linux kiszorult a látószögből), így született meg a Windows Phone 7 Connector for Mac.

Az alkalmazás a Zune-nal ellentétben kizárólag adatok mozgatására használható, nem tartalmaz semmilyen extrát, mint például médialejátszót vagy zeneboltot. A telefonunk első csatlakoztatásakor meg kell adnunk pár adatot, mint a készülék neve, az automatikus szinkronizáció, valamint a fájlok importálásának engedélyezése. Ez után a főképernyőre kerülünk, ahol a telefonunk képe és a vele kapcsolatos információk fogadnak minket. A középen látható, Device options feliratú gombra kattintva további beállításokat érhetünk el, többek között itt törölhetjük a a telefon tartalmát, valamint a firmware frissítését is itt oldhatjuk meg.

A tartalmakat a bal oldali sávban érjük el, itt tallózhatjuk a zenéket, a fotókat és videókat, a filmeket és a podcastokat. A tartalmakat megjelenítő füleken azt is beállíthatjuk, hogy az egyes natív OS X alkalmazások automatikusan szinkronizálják-e a fájlokat, ilyen például az iTunes zenelejátszó és az iPhoto képnézegető szoftver. A bal oldali sáv legalsó pontjában pedig a mobilunk tartalmát böngészhetjük, legalábbis ami a médiavonalat (képek, zenék, podcastok és videók) illeti. Mindent összevetve a célnak megfelel a WP7 Connector, bár nem annyira sokoldalú, mint windowsos társa, de legalább az OS X-et használó vásárlók is elérhetik a WP7-es telefonok tartalmát.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények