Hirdetés

WP blog: Bemutatásra került az Omnia M

Alig pár napja mutatták be a Samsung Focus 2-t, a dél-koreai gyártó egy újabb Windows Phone 7-es mobilról rántotta le a leplet. Míg a Focus 2 egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz kapható, az Omnia M névre hallgató újdonság Európában is piacra kerül majd. A telefon az olcsóbb árszegmensben indul majd, melynek következtében a hardveres specifikációk terén gyengébb a második Focus-nál.

Az Omnia 7-tel ellentétben a készülék műanyag házba lesz csomagolva, ám a kijelző megegyezik a legelső WP7-es Omniában használttal. Az előlapon tehát egy 4 hüvelykes képátlójú, Super AMOLED technológiát használó megjelenítővel futhatunk majd össze, melynek felbontása 480 x 800 képpontos. Az előlap bal felső sarkában egy VGA felbontású fényképező csücsül, a hátlapon pedig egy 5 megapixeles kamera kapott helyet, LED-es segédfénnyel megtámogatva. Utóbbi a Microsoft előírásainak megfelelően legfeljebb 1280 x 720 képpontos felbontású mozgókép rögzítésére lesz alkalmas.

A 121,6 x 64,1 x 10,5 milliméteres méretekkel és 119 grammos tömeggel rendelkező telefon egy 1 GHz órajelű processzorral operál, a lapkakészlet pontos típusa jelenleg nem ismert. A belső tárhely kapacitása 4 GB, melyet nem bővíthetünk tovább; ezek mellett 384 MB RAM áll a felhasználó rendelkezésére. Az adatkommunikációs részt egyelőre homály fedi, a szokásos Bluetooth, a-GPS és WiFi alkotta triumvirátus mellett a 7,2 Mbps letöltési sebességgel kecsegtető HSDPA tűnik biztosnak. Az akkumulátor kapacitása 1500 mAh.

A telefonon a Windows Phone 7 rendszer Mango névre hallgató változata fog futni, melyet a Samsung néhány extra alkalmazással látott el. Utóbbira példa az AllShare névre hallgató DLNA-kliens, illetve a gyártó multiplatform csevegőalkalmazása, a ChatOn is a fedélzeten lesz. A pontos megjelenési időpont és a hivatalos ár egyelőre nem ismert, ám valószínűleg nagyon hamar piacra kerül a mobil.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények