Hirdetés

WP7 blog: Hamarosan érkezik a Mango!

Az elmúlt pár héten szájról szájra terjedtek a Mangó megjelenésével kapcsolatos pletykák. A platformmal foglalkozó blogok és oldalak komoly spekulációkba és jóslásokba kezdtek az update dátumával kapcsolatban, melynek eredményeképpen rengeteg fals információ keringett a világhálón. Végre azonban hivatalos forrásból is megerősítették, hogy már nem kell sokat várnunk a Window Phone 7 legújabb frissítésére.

A redmondi szoftveróriás hivatalos blogja szerint ugyanis két héten belül elkezdik a mangós frissítés terjesztését, így ha minden igaz, végre kipróbálhatjuk, mit nyújt a rendszer 7.5-ös verziója. Eric Hautala, a szóban forgó Windows Team Blog munkatársa nyilatkozata alapján a starttal egy időben a Where's my phone update? weboldalt is frissítik, melyen nyomon követhető az aktuális frissítés elérhetősége. A szerző külön felhívja a figyelmet a kalóz ROM-okra és firmware-ekre. Ezek használata nem javallott, feltelepítésük után ugyanis nem biztos, hogy minden a megfelelő módon fog működni, így inkább érdemes kivárni.

A frissítés menete nem változott, a folyamathoz tehát szükség lesz a megfelelő számítógépes kliensprogramra. Ez Windows operációs rendszer mellett a Zune szoftvert jelenti, OS X esetén pedig a Zune Connector For Mac névre hallgató alkalmazást kell használnunk. Zárójelben jegyezzük meg, hogy az említett alkalmazások nemrég frissültek, a Mango update előtt érdemes beszerezni a legújabb verziót. Nincs már sok hátra, amint megtudunk valami konkrétumot a magyar dátumokról, jelentkezünk.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények