Hirdetés

WP7 blog: Megérkezett a Lumia 900

Amint azt az előzetes pletykák és híresztelések alapján sejteni lehetett, a Nokia az idén megrendezésre kerülő CES rendezvényen is bemutatott egy új modellt. A Lumia család legújabb tagja a 900-as számot viseli, amely egy, az eddigieknél erősebb és drágább modellt sejtet.

Mint az a csúcsmodellek bejelentésekor lenni szokott, a Lumia 900 érkezését is rengeteg találgatás előzte meg. A mobil külsejére viszonylag biztos tippek voltak, a bejelentés előtt ugyanis már meg lehetett csodálni a telefont néhány kiszivárgott fényképen. A formaterv nagyban hasonlít a Lumia 800 és az N9 vonalvezetésére, valamint a polikarbonát anyaghasználat is stimmel. A képernyő mérete viszont jócskán megnőtt, a Lumia 900 egy 4,3 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, ami egy 0,6 hüvelykes különbséget jelent a 800-as Lumiához képest. A technológia és a felbontás viszont nem változott, mindkét modell 480 x 800 képpontos ClearBlack AMOLED panelt kapott. Ennek megfelelően a dimenziók is jócskán nőttek, a jövevény 127,8 x 68,5 x 11,5 milliméteres méretekkel és 160 grammos tömeggel rendelkezik.

A hátlapon egy 8 megapixeles, Carl Zeiss optikával rendelkező kamera kapott helyet, mellette pedig egy dupla LED-es villanó található. Videókat 1280 x 720 pixeles felbontásban, másodpercenként 30 képkockás sebességgel rögzíthetünk. A Lumia 900 egy 1 megapixeles előlapi kamerával is rendelkezik, amely videócsevegésre is képessé teszi a jövevényt. A megnövekedett méret miatti plusz űrt egy 1840 mAh akkumulátorral töltötték ki a mérnökök, amellyel az előzetes specifikációk alapján 7 órányi beszélgetés és 300 órányi készenlét érhető el egyetlen feltöltéssel.

A borítás alatt egy Qualcomm APQ8055 Snapdragon lapka duruzsol, amelyben egy 1,4 GHz órajelű processzor és egy Adreno 205 grafikus gyorsító található. Ezek mellett 512 MB RAM és 16 GB belső tárhely figyel, a gépen pedig a Windows Phone 7 rendszer Mango névre hallgató verziója fut. Természetesen a Nokia extra szoftverei és szolgáltatásai a Lumia 900-on is elérhetőek lesznek, mint például a Drive és a Music. Adatkommunikációs szempontból jól teljesít a finnek újdonsága, a WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth (2.1, A2DP- és EDR-támogatással) és a-GPS alkotta szentháromság mellett LTE sebességű kapcsolatra is képes lesz a mobil.

A hivatalos megjelenési dátumról és az árról jelenleg nincsenek információk, egyelőre viszont úgy néz ki, hogy a telefon csak az AT&T szolgáltató égisze alatt lesz kapható.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

  • WP7 blog: Lumia 710 előzetes

    Ma reggel a szerkesztőségünkben landolt a finnek új Windows Phone 7-es modellje, amely a kedvező árával és fiatalos kialakításával szeretne hódítani.

  • Nokia Lumia 800 - támadnak a finnek

    A Lumia 800 személyében a Nokia első Windows Phone 7 alapú készülékét tisztelhetjük. Megnéztük, mit hoztak ki a finnek a Mangóból.