Hirdetés

WP7 blog: Windows 8-as táblagép a láthatáron?

Nemrég kaptuk a hírt, hogy a Microsoft közelgő operációs rendszere, a Windows 8 idén júniusban már végleges formában is elérhető lesz. Ennek megfelelően sejtettük, hogy hamarosan érkeznek a táblagépekről szóló hírek is; nem is kellett csalódnunk, ugyanis a minap kiszivárgott a HP újdonsága. A Slate 8 névre keresztelt masina a piac első, professzionális üzleti használatra szánt Windows 8-as táblagépe lesz, ha lehet hinni a pletykáknak.

A masina hardveres tulajdonságait egyelőre balladai homály fedi, ám néhány részletre már fény derült. A jövevény egy 10,1 hüvelykes kapacitív érintőkijelzővel lesz szerelve, amely egyszerre több ponton is képes lesz az érzékelésre. Az alumínium házba csomagolt tablet mindössze 9,8 milliméter vékony lesz, a tömege várhatóan 680 gramm környékén alakul. A borítás alatt található akkumulátor a hírek szerint egy feltöltéssel 8-10 óráig képes ellátni a masinát energiával. Adatkommunikációs szinten a szokásos GPS, Bluetooth és WiFi alkotta triót biztosra lehet venni.

a kiszivárgott kép sajnos nem a legjobb minőségű
a kiszivárgott kép sajnos nem a legjobb minőségű

A táblagépen a Windows 8 Professional változata fog futni, melyet a HP jó néhány üzleti extrával egészít ki. Ilyen például a gyártó ProtecTools névre hallgató megoldása, a TPM-alapú biztonság és a Computrace-támogatás. Ezek mellett a masinát nem csak az ujjainkkal vezérelhetjük majd, ugyanis egy kapacitív toll kezelésére is fel lesz készítve. Egyelőre mindössze ennyit tudni a HP jövevényéről, hamarosan remélhetőleg a többi részlet is napvilágot lát majd. Illetve remélhetőleg már nem kell sokat várni a Windows Phone 8 alapú telefonok megjelenésére sem, az új rendszerverzió ugyanis már a padláson van.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények