Xperia Pro-funkció jön az Xperia 1 II-re is

Az Android 11 frissítés több újdonságot hoz a felhasználóknak, kamerás kiegészítőként mostantól az olcsóbb modell is tud működni, persze kompromisszumokkal.

Első hangzásra nyilván sokkoló a tavaly bejelentett Xperia Pro rendkívül komoly, 2500 dolláros árcímkéje, de persze az okostelefonság annál az eszköznél csak egy másodlagos dolog, a natív HDMI előkép funkciót akár mmWave-es, extragyors 5G broadcast lehetőséggel igazi munkaeszközzé, kamerakiegészítővé teszi, és mivel az Alpha-vonal ismét fénykorát éli, elképzelhető, hogy lesz is érdemi kereslet az termékre.


[+]

Szerencsére azonban a hobbifotósoknak nem feltétlenül kell efféle beruházásban gondolkodniuk, hiszen bár a jóval elérhetőbb Xperia 1 II nyilván nem fog holnaptól mmWave hálózatokra csatlakozni és HDMI-csatlakozót növeszetni, szoftveresen azért igyekeznek megadni hozzá azt, amitől Alpha eszközökkel még jobban használhatóvá válik, mostantól például a külső monitor funkció ezeken is elérhető lesz.

Nagyítani, kicsinyíteni, fényerőt állítani, fókuszálni könnyedén lehet az új frissítéssel, ami nem mellesleg az Android 11 verziót is elhozza – nálunk még Android 10-zel futott a teszt alatt a Snpdragon 865 chippel szerelt, közel egy éve bemutatott Sony. A japán gyártó egy korábbi sajtóközleménye alapján lehet sejteni, hogy ez a funkció az Xperia 5 II-re is jön majd, de hogy mikor, azt egyelőre nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Hirdetés