Zack most a Note8-at próbálja meghajlítani

Az S Pennel szerelt Galaxy Note csúcskészülék a szokásos karc- és égetésteszten is végigmegy.

A Galaxy Note8 tartósságáról némi adalékot adott az a törésteszt, amit pár napja végeztek vele, és bár a méregdrága phablet kritikus sérülés nélkül megúszta a dolgot, jobb elkerülni a hasonló baleseteket. A landolás hatása kemény felületen ugyanis kiszámíthatatlan, az üveglap pedig két oldalon is pókhálósodhat. Ennél kontrolláltabbak a JerryRigEverything YouTube csatorna gyötréstesztjei, igaz, például az öngyújtóval való képernyőhevítés kevésbé tartozik a mindennapos használatba. Ez egyébként nem nagyon tetszett a QHD+ Super AMOLED kijelzőnek.

A csúcskategóriának és a Gorilla Glass 5 védőüveg tulajdonságainak ugyanakkor tökéletesen megfelel az előlap karcolgatása, amelyen először a Mohs-féle keménységi skála hatos vésője hagyott némi nyomot, és a hetes keménységű komolyabb karcokat. A hátlap és a kameralencse is hasonló tulajdonságokkal bír, az ujjlenyomat-olvasó viszont festett és nem védi üveg, ezért a fémkerethez hasonlóan a festés papírvágóval lekarcolgatható – ez úgyszintén megszokott az ilyen fajta burkolat esetében. Az ujjlenyomat-olvasó egyébként ez után is megfelelően működik.

A gyötrést a Note8 elég jól bírja, de azért egy tok segíthet a vétlen balesetek túlélésében
A gyötrést a Note8 elég jól bírja, de azért egy tok segíthet a vétlen balesetek túlélésében [+]

Zach Nelson, a csatorna üzemeltetője végül megpróbálja meghajlítani a 195 grammjával és 162,5 x 74,8 x 8,6 milliméterével igazán impozáns méretű phabletet, ám a HTC U11-gyel szemben ez egyáltalán nem bizonyul könnyű feladatnak, sőt: a por- és vízálló védelmen sem esik csorba, annyira erősen tartja a szerkezetét a fémváz. Azért ezt a mobilt sem érdemes szándékosan külső hatásoknak kitenni, de ezt el se kell mondani hű olvasóinknak, akik biztos nem terveznek ilyesmit egy 335 ezer forintos készülékkel. Hacsak meg nem akarnak élni a világközönség előtti meggyötréséből.

Előzmények

Hirdetés