Zack Nelson formában, a Pixel 2 bánja

A legtöbb mai csúcstelefon komolyan odafigyel vázszerkezete tartósságára, a (far)zsebben ugyanis olyan erőhatásoknak is ki van téve, amilyenekkel a legtöbb rögzített elektronikus eszköz nem találkozik. Éppen ezért keltett csalódást a HTC U11 hajlítástesztje, ami töréstesztbe ment át. Ennek tervezési oka volt: a csúcsmobil nyomásfunkciói miatt a váz a hosszanti oldalakon egyszerűen nem olyan kemény és rideg, hogy a komolyabb erőhatásoknak ellenálljon, és mivel a Google Pixel 2-t is a HTC gyártja Active Edge nyomásfunkcióval, felmerülhet a kérdés, mennyire állja a sarat. Aki válaszol: Zack Nelson.

Mivel az előlap Gorilla Glass 5 védőüveggel és nem zafírüveggel védett, a Mohs-féle keménységi skála alapján paraméterezett vésők közül a szokásos hatos keménységű hagy először kisebb nyomot, a hetes pedig mélyebbet. Kulccsal kevésbé sanszos a Pixel 2 összekarcolása, legalábbis elöl. Hátul ellenben a szike az LG G5-hoz hasonlóan vastag festékréteget kezd el lekapargatni. Bár a termékoldal vízlepergető unibody fémházról beszél, a bemutatón a borítását prémium hibrid bevonatként jellemezték, aminek Jerry Zack szerint nincs különösebb fémes jellege érintésre, ellenben szépen elrejti az antennavonalakat. Hogy mennyire tartós a kopás és elszíneződés ellen, a következő hetek-hónapok folyamán kiderül.

A Google Pixel 2
A Google Pixel 2 [+]

Hasonló a hátlapi ujjlenyomat-olvasó bevonata, és bár a kapargatást a legtöbb ilyen szenzor állja, ha össze van karcolva, a Pixel 2-é nem működik többé. A hátlapi kameralencsét szerencsére üveg védi, azt pedig keskeny fémkeret az esetleges ütődésektől vagy lapos felületektől. Az 5"-es, 1080 x 1920 pixeles OLED panel 15 másodperc öngyújtóláng hevítés után adja meg magát, a pixelek lehűlés után sárgásak maradnak – ne tessék tűzbe dobni! Hajlításteszt? Nos, fogalmazzunk úgy: lehetőleg senki ne üljön a Pixel 2-re, mert a felső harmadánál a szerkezet megroppan komoly erőbehatásra. Ketté nem törik, úgyhogy maga a fémváz nagyrészt meg van erősítve, azonban egy antennakivezetés a SIM-tálca alatt azt jelenti, hogy hajlításra az oldalél megreped, elveszítve vízlepergető tulajdonságát. Ez csak némileg jobb eredmény az U11 leszereplésénél, persze rendeltetésszerű használattal a Pixelnek is bírnia kell az átvitt értelemben vett gyűrődést.

Azóta történt

Előzmények

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

Hirdetés