S20 Ultra és OnePlus 8 Pro: zöld erdőben jártam

Furcsa zöldes árnyalat jelent meg a Samsung és a OnePlus csúcskészülékén, amit frissítéssel kívánnak orvosolni.

Nincs új telefon kisebb-nagyobb, javításra váró baki nélkül, és szerencsére a gyártók a termékciklus ezen szakaszában gyorsan reagálnak a felhasználói visszajelzésekre. Az áprilisi szoftverfrissítés óta több Galaxy S20 Ultra tulajdonos is az AMOLED panel zöldes elszíneződését jelentette 30%-os fényerő alatt, 120 Hz-es módban, sötét tartalmat megjelenítve. Íme, egy példa bal oldalon:

Zöldes elszíneződés az S30 Ultra képernyőjén, balra
Zöldes elszíneződés az S30 Ultra képernyőjén, balra (forrás: 9to5Google)

A Samsung gyorsan reagált a dologra, és a német piacon már el is érhető egy frissítés, amelyik a problémát orvosolja. Ez alapján alacsony fényerőt érintő kalibrációs hibáról lehet szó, semmint hardveres dologról, ami jó hír. A javítócsomagot a következő napokban egyre több régióban élesítik. A 9to5Google szerint az Ultra egyébként autofókusz és melegedési gondokkal is küzd Exynos 990 variációban, 43 ezren pedig már aláírták a petíciót, hogy ne legyen a Samsung csúcsmodellek között hardveres különbség régiónként.

A OnePlus 8 Pro zöldes árnyalata koromsötétben, a Galaxy Note10+ mellett
A OnePlus 8 Pro zöldes árnyalata koromsötétben, a Galaxy Note10+-tól balra (forrás: OnePlus Fórum) [+]

A OnePlus 8 Pro friss tulajdonosai úgyszintén zöldes elszíneződésre lettek figyelmesek alacsony fényerő mellett, és mivel ez a panel is 120 Hz-es az AMOLED fajtából, QHD felbontással, simán lehet, hogy az S20-akkal közös gyártósorról gördül le. A OnePlus szintén a soron következő frissítéssel igyekszik a dolgot orvosolni, addig pedig a DC villogáscsökkentés oldja meg a dolgot. A kezem ügyében lévő OnePlus 8 nem zöldül minimális fényerő mellett.

Előzmények

  • Ezúttal tényleg maximumra tör a OnePlus

    IP68 védelem, 5G modem, Qi gyorstöltés, gördülékeny óriáskijelző és kamerafókusz – kár, hogy a tudás mellett az árazás is elszállt.

Hirdetés