Hirdetés

Aktív témák

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz dragonair5 #1450 üzenetére

    Erős a hangnem szerintem. Forest ezt nem bírja. :)
    Szal amúgy a lényeg belőle, ami nekem is rémlik. Nem kell mondani a cégnevet. Volt, hogy mondtam: "X.Y. vagyok a Brokernet Holding Zrt-től. Mondta, hogy ismeri a hírét..." Szal ezt is meg kéne magyarázni Forest!Nem csak az etikus dolgaidat. Amúgy érik az utolsó vagy az utolsó előtti poszt az élményeimből...

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    Kedves mindenki!
    Ismét Hans beszél... Hm, felkavarom az állóvizet, mint mindig.
    Elkezdtem olvasgatni a fórumot és rájöttem, hogy sokakat invitáltak egy sablonos Bnetes állásinterjúra, főleg mostanság. Biztos keresettel hitegetnek és hasonlók. Mesélnék nektek erről, hogy mi is van itt, hogy is megy ez.
    Szóval egyik ismerősöm beszélt engem anno rá erre. Van vagy másfél éve. Na szal mondta, hogy nagyon jó helyen dolgozik, 3-4 hónapon belül ő Porsche tulaj lesz. Ezt eleve furcsáltam. Na mindegy. Adott egy címet, meg egy számot. Keressek egy bizonyos XY-t. Szóval felhívtam őt, beszéltem vele, hogy mi lenne a munkakör. Ő már ekkor is ragszkodott ahhoz, hogy csak élőben beszél erről. [[Intő jel#1]] Megbeszéltünk egy találkozót.
    Idegennek kicsit furcsa a székház, hivalkodó, nagy, látszik, hogy költöttek rá, van pénz mögötte. Érkezéskor mint minden gentleman - kerestem a recepción ezt a bizonyos XY-t. Amira az volt a válasz, hogy nem is ismerik. Ez még furcsább volt.
    "...Milyen cég, ahol egy HR-est nem ismernek???" :S [[Intő jel#2]]
    Felhívtam ezt a bizonyos XY-t hogy akkor mivan, itt vagyok a recepción. Mondta, hogy fél perc és ott van. Szóval jött is, a recepciós meg is jegyezte, hogy ja ő az... :S Érdekes szitu volt.
    Na szóval felmentünk, beszélgettünk, majd a kezembe nyomott egy lapot.
    Sima sablonos kérdések voltak rajta. Volt egy olyan "feladat, hogy háromszög oldalaihoz kelett hozzárendelni a tulajdonságokat". Nem lövöm le a poént, kb annyi a lényege, hogy milyen világszemléleted van. Mennyire ismered a pénzvilágot, mennyire vagy kommunikatív. Belegondolva nincs rossz válasz rá, max hüüülye, aki nem tudja megmagyarázni, hogy miért írta azt...
    Illetve a leg érdekesebb kérdés. Erre mondtam, hogy ja biztos ez lesz az elvárt jövedelem. Be is X-eltem, hogy most mit várok el 150-200, meg hogy 1 év múlva. Mondom, jó lenne egy 300-400 környéke, konstans. Azzal már bevállalok egy 530as Bömöst, de ez már privát infó. :D
    Szóval beszélgettünk. Elmondta, hogy mennyire király ez a hely, hogy a srác, akivel beszéltem, ergó a köztünk lévő lépcsőfok mennyire nagy arc, büszke lehetek, hogy ő hozott ide be engem is. Elmondta, hogy ő most kb 800 ezret keres, a főnököm pedig 500at... [[Intő jel#3]]
    Hm, munkával ennyit keresni??? Erre rá is kérdeztem, amire az volt a válasz, hogy ezt a bróker szakmát megfizetik. Ekkor meg őszintén mondva tudta a kisf--zom, hogy nem tőzsdei, hanem biztosítási brókernek keresnek ezek tucatszám embereket...
    A legviccesebb rész az volt, amikor elővettem azéletrajzomat, az érettségi fénymásolatomat, meg a motivációs levelemet magyarul, angolul és németül. A srác meglepődött és annyit mondott, hogy "erre nincs itt szükség"... [[Intő jel#4]]
    Rákérdeztem, hogy ez most nem állás interjú? Mondta, hogy de, de náluk a teszt dönt. Mondom: "Ahhhhha." megkérdeztem, hogy lesz-e második kör, amire azt mondta hogy igen. Ez egy szombati nap, amin nagyon fontos ott lenni, mivel ott ismerjük meg a szakmát. [[Intő jel#5]]
    megkérdeztem a bérezésről, amire az volt a válasz, hogy ő most vállalkozó és így sokkal jobban keres, mint ha alkalmazott lenne. Megvillogtatta nekem a PDA-ját, én meg neki az enyémet. Majd mondta, hogy 1 éven belül S500as Mercit kap a cégtől az eddigi munkájáért... Ez a srác 25 körül van. [[Intő jel#6]]
    Ergó szépen át---szák a népet a palánkon. Konkrét infó nem hangzott el, bezsebelte a 30 ezret. Majd mondta, hogy látja, hogy kocsi mániás vagyok, szal levinne a garázsba megmutatni, hogy mik szoktak ott állni... S Merci, egy Porsche, több Jaguár... Na lementünk és konkrétan egy Ignis állt ott... Mint utólag kiderült a biztonsági őré. xD Néztem is rá, szval kifelé úton még mutatott pár képet, amik tényleg ott készültek. Utána szombaton már bázison ültem, érdekelt, hogy mi a fenével lehet itt ennyit keresni. A többit meg ismeritek.

    Na és most a csúnya igazság, amit utána kiderítettem, pl komissiós papírokból.
    A srác akkor kb 40et keresett, a szakmai vezetőmnek pedig még egysége sem volt, ergó kemény 0 forintot. Egyikőjük sem keresett nagyobb összeget, eltekintve az alulról jövő jutalékoktól...

    Utána láttam, hogy mindenkinek ez az interjú volt, ezekkel a kérdésekkel. Egyen interjú, minden sablonos. Utána megláttam a metodikát is, a srác szóról szóra mondta nekem. Egy saját kérdést nem sikerült neki összerakni, csak mesélt "Kohnstevc" birodalmáról. Mint egy janicsár. Aztán meg meg voltak lepődve, mikor bejelentettem, hogy ÉN nem fogok egyenszöveggel interjúztatni. Aki ismeretségi körből akar jönni, annak elmondom, hogy én mit csinálok és vagy jön, vagy nem. Nem fogok nekik asztalnál pöffeszkedni, direkt lenéző lenni, mert nem öltönyben van a másik, nem fogok zagyva dolgokat mondani, HAZUDNI, hogy ÉN MENNYIT KERESEK! Nem fogom az ismerőseimet tudatosan, célzottan félrevezetni, megtéveszteni. Nem fogok azoknak hazudni, akiket be akarok hozni a céghez. Elmondom nekik, hogy én eddig mit értem el és vagy látják, hogy van benne fantázia és jönnek, vagy nem. nem lett 20 fős munkatársi bázisom. Viszont, akik jöttek, azok AZÓTA IS OTT VANNAK! Igaz, már nem alám tartoznak, nem is akközé, aki bevitt engem a céghez, hanem ehhez a bizonyos XY-hoz. De az én kollégáimat nem tudták süketíteni azzal, hogy milliókat keresnek, miközben ez nagyon nem igaz.

    Szóval kedves fórumozók! Ha ilyen sablonos MLM interjúra hívnak, akkor egyet mondok, TAPASZTALATBÓL. Menekülj... És ezt nem rosszindulatból mondom, hanem azért mert én egy évig ott voltam és láttam jót és sok rosszat. És a legvacakabb részről még nem is meséltem, mert még mindig b@ssza a csőrömet. De már érik a komment, de az lesz a mese vége.

    Üdvözlök minden kedves olvasót, bocsi, hogy hosszú volt a komment.
    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1449 üzenetére

    Nos, ha 100%-ot írtam volna, akkor lenne jogos a példa, de én elismertem a kivételes 5%-ot. :)

    A BWM-es srác azért tett már le az asztalra sokmindent, nem ködösít jobban, mint bármelyik BNET-es képzésen bármelyik előadó, sőt. :)

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1453 üzenetére

    a 2 db valótlan állítását sztem Te is megtaláltad az írásában. Innentől kezdve nem hizeles a manus. gyakorlatilag azon áll, vagy bukik az egész érvelése. Az tény, csak hogy jól hangzik. Nézd meg jobban az oldalát, pont azt csinálja, amitől dragonair5-t rázza a hideg. Ezen ne vitázzunk, felesleges. és akkor tegyük ezt is rendbe:
    Faluvégi mit tett az asztalra? eddig azt, hogy megdicsérted bnettel szemben. ez szép. de mivel is érdemelte ki?
    Faluvégiéknek van vagy 1 (!!!!!!!!) db befektetési alapjuk, egy oldalazó piacra alkalmas abszolút hozamú befektetési stratégiával. Nem szerepelt jobban mint a bnet 2-3 alapja. Ezzel szemben a sikerdíjuk 20%.

    Ezt tette le az asztalra, de jobban néz ki az hogy befektetési alapkezelő vezérigazgató tisztség, mint bnet 7-es munkatárs. Ezt egy bnet-es kollégámnál savazással viszonozzák, Faluvéginél védelemmel, dícsérettel.

    Tényleg nem ellenkezni akarok, csak elmondtam egy tényt az asztalra rakásról.

    Ha a 100% a jogos, nem kell illendőségből elismerni 5%-ot. Elfogadom hogy be vagy rágva. Miért mentél ezekhez a cégekhez és miért nem tetszett?

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1455 üzenetére

    "Ha a 100% a jogos, nem kell illendőségből elismerni 5%-ot. Elfogadom hogy be vagy rágva. Miért mentél ezekhez a cégekhez és miért nem tetszett?"

    Nem igazán értem itt mire gondolsz. Azt írtam akkor LENNE jogos, HA. Sehol nem írtam 100-at, 95%-ot írtam amivel te magad is egyetértettél. Hol itt a probléma? :) Milyen cégekről van most szó?

    Faluvégi alapja nem régóta megy. De ha összehasonlítod mit hoztak az átlag (nem BNET-es, mert a BNET-nek nincsenek alapjai) alapok ezidő alatt, nem is olyan rossz az. :) Persze nem azt mondtam, nem lehet jobbat csinálni, de a srác kicsit jobban képben van, mint egy üzletkötő, aki nem konkrét pénzkezeléssel foglalkozik és csak azért hivatkozik a cost-average-re mert azt mondták neki hogy erre hivatkozzon, mert milyen jól hangzik.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1456 üzenetére

    százalékok:
    ezt hagyjuk, kezdünk belezavarosodni 5-95=100 vagy mi, nemtommár

    Cégek:
    Arra utaltam, hogy körbenéztél a biztosítóknál és közvetítőknél. Valamiért nem tetszettek. Próbáltam erre visszavezetni, hogy mitől van benned az indulat.

    Faluvégi:
    BWM alapjai ahhoz azért már elég rég óta mennek, hogy összehasonlítható legyen a BWM abszolút stratégiája a BN abszolút stratégiájával. (alma almával).

    Értem amit mondasz, de Faluvégi alapja nem attól megy rosszul, mert Bnetes üzletkötők közt hülye is van, hanem (csak az összehasonlítható mutatószámok)

    -Bnet (UNIQA, GENERALI, AVIVA, stb) abszolút hozamú alapjai mennek valahogy, Faluvégi abszolút hozamú alapja szintén mennek valahogy. Egyik sem feltétlenül jobb a másiknál
    -Bnetes 95%-ban nem jó szakember, Faluvégi 100%-ban az.
    -Bnet költségei és BWM költségei összehasonlíthatatlan struktúrájúak, ezért a teljesen költségtisztított nettó hozamok alapján összehasonlíthatók rövid távon eddig és hosszú távon majd. rövidtávon BN nyert szerintem.

    Nem tudálékoskodásból egészítettem ki, csak hogy tisztázzam, jól értem-e. Így rávilágítva ki a jobb? Szerintem kategóriánként értékeljünk. egyből kiderül, hogy BWM jó, de van aki még nála is jobb. Innen már úgy tűnink, az egyetlen szimpatikus benne az, hogy nem Bnetes. Ez azért kevés nekem ahhoz, hogy BWM-re alternatívaként tekintsek.

    Azt akarom kihozni, hogy ne hozzuk ki Bnetet rosszabnak azért, mert Faluvégit jó szakembernek tartod. A hozamok számítanak többet.

    [ Szerkesztve ]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1457 üzenetére

    Te figy', én csak belinkeltem a cikkét a cost-average-ről.
    Írtam én olyat, hogy oda kell befektetni, hasonlítgattam a BNET által forgalmazott UL-ekhez? Nem. Azért linkeltem be, hogy tisztán lássa aki erre jár, hogy a cost-average önmagában nem biztosíték semmire.

    Kezdesz kicsit paranoiás lenni.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1458 üzenetére

    ezt visszadobnám :D
    én csak annyit írtam, hogy nem összemérhető dolgokat hasonlítottál.

    példának azért tartom rossznak - és akkor bocs hogy ezt beleértettem - mert ha BN nem nyomulhat hazugságokkal, ne nyomuljon más se ugyanazzal.

    Ezt Bnetnél és máshol is elítélem. Illetve ez durva. inkább csak nem nézem jó szemmel és igazából nem értem. ebben szerencsére nem gond ha magamból indulok ki.

    no para
    no agrressbunny

    [ Szerkesztve ]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1459 üzenetére

    Fogalmazzunk inkább úgy, hogy féligazságokat mondanak és emiatt valami olyat tűntetnek fel jó színben, ami nem egyértelműen az. Jelen esetben:
    1) A BNET kommunikációja szerint a cost-average az jó nekünk.
    2) A cikk szerint meg nem mindig jó nekünk.

    A kettőből meg össze lehet rakni az igazságot. A lényeg, hogy én itt most nem az alapja miatt linkeltem a BWM-et, hanem csak emiatt a cikk miatt.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1460 üzenetére

    OK, már a vízfelszín felett vagyunk, rendben.

    1. "jó nekünk" - bizonyos helyzetekben (a cikkel ebben egyetértek, a stílusban és a fő mondanivalóban nem)
    2. "a cikk szerint nem mindig jó" - ki mondta hogy mindig?

    Még mindig keressük az igazságot, de előtte a helyes kérdést:
    ********* mikor jó nekünk a cost average? ***********

    amikor alacsonyak az árfolyamok, nagyobb esélyünk van arra, hogy LÉTREJÖN, KIALAKUL a cost average hatás, ha később megfelelő időben váltunk.

    Cost average hatásra akkor érdemes játszani, amikor van rá helyzet. Azt nem tudjuk, hogy honnan jött az, hogy ezt a Bnetes üzletkötő milyen szövegkörnyzetben mondta, vagy hogy a Bnetes üzletkötők ezt minden esetben tévesen alkalmazzák, szerintem ebben nem csak én vagyok kivétel. előfordult már, hogy az ügyfél értette félre. azt hitte, hogy a cost average hatás a csodafegyver. Nem lehet hogy itt is erről van szó? persze lehet minden más is, csak megint Bnetest üldözünk?

  • azigazforest

    csendes tag

    eddig ez derült ki, mi kell egy jó pénzügyi tanácsadó céghez:
    - minden élethelyzetre alkalmas pénzügyi megoldások
    - képzett tanácsadók
    - innovatív vezetés

    mi még?
    és ezek hogyan?

  • kissv

    újonc

    Sziasztok!

    Csak fél órával ezelőtt kezdtem olvasni a fórumot, de indulatokat gerjesztett bennem. Én magam is a cégnél vagyok, tanácsadóként dolgozom. Forest szerintem nagyon jól csinálja ezt a munkát, bárki bármit mond. Szegényt tényleg kezdem sajnálni, mert egyedül ő áll a támadások középpontjában. Nem csodálom, hogy néha már személyes támadásnak veszi.

    Az a mondás, hogy ami jó, azt nem kell védeni sajnos a mai világban már nem állja meg a helyét. Főleg azért, mert sok olyan ember van, aki elkezd végezni egy tevékenységet, és saját hibája vagy gyengesége miatt abbahagyja azt. Persze nem hajlandó elismerni, hogy esetleg ő volt alkalmatlan a munka megfelelő és sikeres szintű művelésére, inkább jönnek a Fórumos "okos és reális" kifogások. Remélem Hans most magadra ismertél, mert ez Te vagy. Nem bántásnak, de azért a helyedben én magamba szállnék, hogy miért nem voltam sikeres ebben a szakmában. Én igenis elmondhatom magamról azt, amit csak nagyon kevesen, hogy ha nekem valami nagyon nem jön össze, akkor legelőször azt kezdem el felmérni, hogy én hol rontottam el a dolgot. Az emberek 95%-a egyből keresi a kifogásokat a körülményekben, mindenben, csak éppen saját magában nem. És ha ne adj ég bebizonyulna 1-2 év múlva, hogy a Brokernet nem nekem való, akkor nem azzal fogom vigasztalni magam, hogy elmegyek negatív véleményt írni róla nagyon közkedvelt fórumokra, hanem el fogom mondani annak, akit érdekel, hogy én miért nem voltam sikeres benne. Mert legyünk őszintén, ez a lehetőség is fenn áll, de nem azért, mert a Brokernet hülyeségekkel foglalkozik és tele van hibákkal, hanem azért, mert én nem bírtam alkalmazkodni a sikerhez szükséges elvárásokhoz. Ezen mindenki gondolkozzon el.

    Valaki itt arról beszél, hogy nem kell megvédeni a céget, mert az eredmények magukért beszélnek. Ez így igaz. Valaki séróból írjon nekem 10 olyan magyar céget, aki az elmúlt 10 év során ennyit, ilyen ütemben fejlődött, mint a Brokernet. Igen, pont ezek a tények beszélnek magukért. Sok cég éri el, hogy 10 év alatt majdnem 100 milliárd Forint legyen a piaci értéke? Gondolom itt néhányan százas listát is be fognak írni a fórumba...

    Dragonair: meg kell mondjam őszintén, a te hozzászólásod volt a legintelligensebb és a mondanivalója is lenyűgöző. Remélem még sokszor fogod színesíteni a fórumot a rendkívül lehengerlő informális és kultúrált stílusoddal. Hogy mást ne mondjak, ahhoz, hogy egy ember elfogadja egy pénzügyi tanácsadó véleményét, kell egyrészt nyitottság, másrészt pedig egy alapvető intelligencia. Sajnos érzésem szerint nálad mindkettő hiányzik, így nem csodálom, hogy nálad egy pénzügyi tanácsadó megegyezik a porszívó ügynökkel. Leírnád nekem, hogy TE mivel foglalkozol és miért szereted azt, amit csinálnál? Ne félj, nem fogok véleményt formálni róla, csak kíváncsi vagyok.

    Szerintem most ennyi, biztos sokaknak kivívtam az unszimpátiáját. Nem ez volt a célom, és nem fogok senki előtt mentegetőzni, hogy miért a Brokernet a világ legjobb cége. Igenis elismerem, hogy vannak hibák és vannak olyan dolgok és emberek a Brokernetnél, amik és akik kimondottan ellenszenvet váltalanak ki belőlem. De mivel ezek nem befolyásolják az ÉN hivatásomat, tervemet és munkámat, nem foglalkozom velük. Arra fókuszálok, ami az én előrejutásomhoz kell. Kedves olvasók... Vagy belenyugodtok, hogy minden egyes cégnél vannak kellemetlen, kényelmetlen és unszimpatikus dolgok, vagy kerestek egy olyan munkát magatoknak, ahol a főnök mindig kedves és havonta 50% fizetés emelést ad, ha elkésel elnézik neked, kávéval várnak az ajtóban, amikor megérkezel, ha nincs kedved bemenni mert előző nap meghalt a tengeri malacod, nem kell bemenni. Ha van ilyen cég, akkor légy szíves szóljatok. Néha azonban ne felejtsetek el a mérleg mindkét nyelvére pakolni dolgokat, amikor az állásotokat és a cégeteket mérlegelitek. Ahhoz képest, hogy a cég milyen pozitív erényekkel és karrier rendszerrel bír, ezek a negatívumok számomra elenyészőek. De biztos vagyok benne, hogy pl. Hans is sokkal jobb állást talált ennél. Hadd kérdezzem meg tőled, hogy most mivel foglalkozol. Kíváncsi vagyok, hogy Te el mered-e mondani a mostani tevékenységed, hivatásod és/vagy céged jellemzőit (pozitívumokat és negatívumokat).

    Egyébként pedig támogatom azt a gondolatot, amit Forest kezdeményezett. Hans: ha a Brokernet szutyok és szutyok dolgokkal foglalkozik, akkor meséld el nekem Te, hogy Te mit javasolnál az embereknek egy olyan országban, ahol nem létezik pénzügyi kultúra. Igen, most biztos az jön, hogy én is beprogramozott zombi vagyok, aki mindig arra hivatkozik, amit bele sulykoltak a fejembe a képzésen. Ilyenkor hajlamos vagyok elfelejteni a tényt, hogy vannak a világban hozzád hasonló zsenik is, akik soha nem tanulnak másoktól és nem használják fel mások véleményét, hanem az egész életüket saját gondolataik vezérlik és mindent szimpla tapasztalás és autodidaktizmus útján tanulnak. Én tudom Hans, hogy Te közéjük tartozol, ez nyíltan tükröződik az írásaidból. Úgyhogy ehhez ezúton kívánok neked gratulálni.

    Várom a véleményeteket, és elnézést kérek, ha bántó voltam. Ironikusnak ironikus vagyok, de ha bántó voltam, akkor őszintén elnézést kérek.

    Sziasztok.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz kissv #1463 üzenetére

    Köszi Kissv, ez nagyon zsír.
    Látod, akármennyire próbáltál a hsz elején tárgyilagos maradni, az a fél óra amíg ezt megírtad, kiengedte belül a revans manókat, hiszen ennyi szitkot nehéz hideg fejjel tűrni.

    Szerintem mindketten azt hittük, ezen a fórumon nem a pénzügyi alul kultúráltsággal fogunk találkozni, mégis rá kell jönnünk hogy dehogyis nem. Pont ugyanúgy, ahogy minden nap megéljük amikor kilépünk "terepre". Valaki bebizonyítja nekünk hogy az államkötvény a legbiztonságosabb (még manapság is), pénzügyi előképzettségre hivatkozva vág a szavadba amikor a megtakarításai mértékéről és költség öszetételéről kezdünk beszélni (természetesen van indoka hogy miért ő és miért ne úgy), az ŐŐŐ legjobb ismerőse adja a legtutibb tippeket tehát felesleges meghallgatnia minket, és a "feleségével beszéli meg" de nem azt hogy mikor kezdenek megtakarítani, hanem hogy jó ötlet-e egyáltalán a tartalékképzés.

    Aztán vannak még a nagyon okosak, akik tudják hogy a Brokernet a legrosszabb, de nem tudják hogy mi jobb ennél.

    Én inkább nem mondok neveket, mert úgy láttam az a lényegről eltereli kicsit a vonalvezetést, hiszen az első sértő vagy annak tűnő kijelentésednél már nem is a lényeg a fontos, hanem hogy végre van mivel harcolni. Ez szerintem gáz. Ez az önérzeteskedő hozzáállás okozza, hogy a hibák beismerése és kijavítása helyett jobb valami mással foglalkozni, vagy egy - hozzáteszem nagyon átlátszó - savanyú a szőlő pozícióból kiosztani az észt. És észből itt sok van ám, rengeteg. Sokan többet is hisznek, mint amennyi. Még a butasághegyen innen lakunk.

    És aki kioszt és okoskodik? Nemrég hallottam valakitől, hogy "ez olyan magyar". Igen, sajnos súlyos betegség itthon a "hű de rossz, válság van...", meg a "megmondom én, miért nem lehet úgy...". Javaslom lázmérő, anti-compliant tabletta, strong kenőcs naponta 8x7-szer. Mi ez a színészkedés, alakoskodás? Ki előtt kell jónak LÁTSZANI?

    Azt gondolom, hogy jó ideje ismerve már a hazai privát vagyonkezelés helyzetét és potenciálját, bátran mondhatom, hogy a lakosság 2%-ának való igazi vagyonkezelési szolgáltatás. Akik fel tudják fogni és értékén tudják kezelni. Akik a 95%-ba tartoznak, törvényben írnám elő, hogy képezze magát a pénzügyi gondoskodás terén. Mondjuk egy általános iskolai tanterv módosítás nem lenne hülyeség. Aki ezen a képzésen sikerrel átmenne, nyíltan szidhatná a Brokernetet, de addig ...

    Szóval visszatérve, köszi hogy kinyilvánítottad a pártfogó hozzáállást, igenis kell az ilyen. Én csak annyit határoztam el, hogy a személyeskedő megjegyzéseket tényleg el engedem a fülem mellett, mert talán fel sem fogják, hogy pontosan a pénzügyi morál romlása mellett teszik le a voksot. Nem veszi észre a sok panaszos, hogy nem az olyan véleményekkel lehet kezdeni valamit, hogy "ja tényleg, a Brokernet de sz..r, téged jól átvertek".

    Ennek a fórumnak tárgyilagos dolgokról kéne szólnia és megoldásokról. Volna néhány olyan arc, aki erre tudná a megoldást. Már régen elmentek a fórumról, mert hamar felmérték az IQ-t. Persze ők a példák arra, hogy a "sok okos Bnetes mind újoncként megy el". Kedves acsarkodók! Nem azért, mert nem tudják a megoldást, hanem mert sükettel senki sem kiabál.

    Kedves elégedetlenkedő, (esetleg már Brokernet gyűlölő!)

    Elmondod mi a jobb a Brokernet pénzügyi megoldásainál a különböző célú Élethelyzetekben? Most tényleg meg vagy becsülve, ezt vedd komolyan!
    Kicsit összefoglalnám a kérést. Véleményed szerint mi a helyes megoldás hazánkban a különböző élethelyzetek tervezhető és biztonságos megoldására: Életkezdés, vagyonképzés, nyugdíjas évek. Őszintén kíváncsi vagyok erre, szitkok és támadások nélkül. Egyezzünk meg abban, hogy mondjuk ha valamit kritizálsz, azt indokold, majd javasolj minden esetben jobbat, szintén indoklással. Ezt tartom a vita helyes medrének. Amennyiben a vita alapelveiről akarsz észrevételt tenni, azt még nosza az elején! Szeretném elkerülni hogy bármi elmérgesedjen, annak ellenére, hogy minden indulat érthető, csak a megoldást nem viszi előre.

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz azigazforest #1464 üzenetére

    hello

    azért ha majd esetleg átolvasod a forumot teljesen meg még mondjuk az indexen is a bnet forumot akkor talán rájössz,van egy jó pár lelkes bnetes u.n.pénzügyi tanácsado (sajnos én is ezek közé tartoztam)aki jött és védte a mundér becsületét mint te is aztán szép lassan eltünt mint szamár a ködben,,
    azért kiváncsi lennék,hogy mióta vagy pénzügyi tanácsadó a bnetnél?
    én azt tippelem,hogy csak nem rég kzdted el árulni az ekszkluzv junit linkeket ,de majd kiváncsi leszek,hogy fél év múlva is ez lesz e a véleményed....

  • kissv

    újonc

    válasz alexxxx #1465 üzenetére

    Igazad van, meg kell mondjam. Én pontos számadatokat nem tudok, de tény, hogy nagyon nagy a lemorzsolódás, sztem a 90%-ot is eléri. Mármint úgy értem, hogy 100 emberből, aki belép tanácsadónak, 90 idővel lemorzsolódik. Ez tényleg alátámasztja a feltételezésedet, miszerint lehet, hogy fél év múlva nem leszek itt és nem leszek lelkes. Bár hogy őszinte legyek, eddigi életem során sem az volt a jellemző, hogy olyan hivatásnak szenteljem az életem, amit fél év múlva már nem fogok csinálni. Jól át szoktam gondolni és mérlegelni, hogy miből mit lehet kihozni.

    De visszatérve az arányokra, mondjuk 100-ból 10 marad itt egy év múlva is. Szerinted az a 10 ember mennyit keres és milyen munkával? 90 csalódott ember elment másik munkát keresni és garantálom neked, hogy abból a 90-ből 85 az új munkahelyén meg sem közelíti azt a fizetést, amit a 10 Brokernetnél maradt tanácsadó keres. Ennek az okain érdemes elgondolkozni. Ahogy azon is, hogy vajon az a 10 ember, aki maradt a cégnél, vajon UFO és különleges képességekkel rendelkezik? Vagy lehet, hogy minden ügyfelét Ausztriából, Németországból és Franciaországból szedi, ahol azért a jelen gazdasági helyzet ellenére is jobb a helyzet? Lehet hogy összevissza csal és hazudik és butábbnál butább ürügyekkel tisztességtelenül csal ki pénzt az emberek zsebéből (ha ezt csinálná, akkor egy évet sem bírna ki a cégnél, ugyanis a magas ügyfélreklamáció arányt szokták "értékelni" a cégnél...)? Vagy esetleg talán ez a 10 ember képes beismerni, hogy ha mindenki nemet mond neki, akkor talán ő maga csinál rosszul valamit és el kellene kezdeni elemezni magát és a tevékenységét? Mindig könnyebb a kifogásokat felhasználva kifogásokat keresni, hogy az emberek miért nem szeretnek tanácsadókkal beszélgetni. Ekkor viszont minimálisra szorul annak az esélye, hogy BÁRMIBEN, hansúlyozom BÁRMIBEN sikeres legyen az ember az életben. Ugyanis mindenhol fog kifogásokat kapni, amit vagy lehet kezelni és ellenérvelni, vagy odébb lehet állni...

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz kissv #1466 üzenetére

    nem tudom mennyit kereshet a 100-ból kihullott 10 bnetes úgynevezett "pénzügyi tanácsadó"
    de azt tudom,hogy kezd a bnet csillaga leáldozni mert nem csak az olyanok vesztik el hitüket akiknek a jutalék szorzójuk 570 meg 900 mint te meg én hanem azok is akik nek ez 2000 felet van és igen is 4-7 éven keresztül összevissza csalt és hazudott és butábbnál butább ürügyekkel tisztességtelenül csalt ki pénzt az emberek zsebéből .
    az ügyfélreklamácioról nem tudok de ez sosem volt gond szerintem.
    de tényleg kiváncsi leszek mit fogsz erre mondani 3honap múlva

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz alexxxx #1465 üzenetére

    valamiben tévedsz:
    nem csak itt a fórumon, hanem a te kis életedben sem haladsz majd előre ezzel a tudás nélküli kellemetlenkedő, kárörvendő és értelmetlenül flegma stílussal
    néhányan, azért tűnnek el, mert nem veszik a fáradtságot hogy veled vitatkozzanak. sükettel nem kiabálsz te sem. nem ők tűnnek el mint szürke szamár a ködben, hanem te nem jöttél ki a ködből. ez mennyire esett le Alexxxxxxx? úgy is mondhatnám, hogy magadra maradtál a köben, itt a fórumon azokkal, akik infók nélkül acsarkodnak.

    nem akarom rád beszélni egyik bnet megoldást sem, de te pedig ne beszélj le róluk senkit, mert lehet hogy más még profitálhat belőle. magadra vennéd, hogy miattad nem használt ki egy - a te semmit tevésednél jobb - megoldást?

    2 éve gondolom, hogy a bnet jó megoldásokat kínál. jelenleg annyiban változott a véleményem, hogy amire és akiknek kitalálták, nem tudok jobbat. tény, hogy vannak más befektetési termékek is a piacon, más befektetési stratégiára és más élethelyzetekre. neked azok még nem valók ám! ahhoz hozzá kéne komolyodnod az élethez, az életpálya tervezéshez és annak a tervnek a megvalósításához. én a bnetnél nem a pénzedet ráncigálom ki a zsebedből, hanem megutatom, hogyha az egyikből kiveszed még mielőtt kiesne belőle, egy másikban még gyarapodhat is.

    ki az újonc, alexxxx? egy éve már nyomom a fórumot, miért gondolod hogy nekem kéne olvasgatnom?

    tehát mégegyszer:
    ne ítélj elsőre,
    mindent nézz meg alaposabban,
    ne a gyűlülködő fórumozókra hallgass, hanem akik a fontos dolgokat írják meg neked
    ne hagyd el magad,
    ne csak azt nézd mit visz, hanem azt is, mit hoz
    csak felnőttesen, alexxxx!

    csak egy érdekesség egy oldalról: ezen az oldalon nincs szó arról, hogy vegyél bnet termékeket, de mondjuk megtudod, miben kell változnod. jó, elismerem elég provokatív a sok kérdőív, mert mindig piszkál valamivel amivel nem biztos hogy szeretnél törődni, de azt nézd inkább hogy mit tanulhatsz meg belőle.
    http://azonpenzugyei.hu/index.php?file=gondolkodasmodt

    és van egy röhejesen jó oldala azoknak, akik gyűlölik a pénzügyeiket, meg a pénzügyieket :D
    http://azonpenzugyei.hu/index.php?file=nincs&sub=none
    ezt az oldalt úgy olvasd, hogy ha valamelyik mondatnál felkapod a vizet, akkor ott hagyd abba, nyugodj le és utána olvasd tovább ;-)

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz kissv #1466 üzenetére

    Maradj lelkes! Ha nem itt a fórumon, akkor terepen, az ügyfeleidnél. Tudod jól, valaki nem változik. Ők mindenben elbuknak.

    A fórumon pedig végre van valaki aki ezt az oldalt erősíti. Ide is kellesz.

    Magyarországon is lesz pénzügyileg kultúrált polgár. Az viszont lehet, hogy nem az itt fórumozók közül kerül ki először. Nekem azért elég fontos tananyag az itteni bagázs. Van egy két nagy igazság abban amit mondanak, de amikor félrevezetik magukat a jellegzetes sötétmagyargyűlöljvalamit hozzáállással, nem állja meg a pedagógus énem a választ. Én nem akarok sötétmagyar lenni és rossz nézni, ha valaki sötét akar maradni.

    Csupa ellentmondás az összes gyerek aki itt írogat:
    Ha itt hagytam volna a fórumot, akkor "háhá, nem bírta, nekünk van igazunk"
    Ha itt maradtam "háhá, látod milyen szar a bnet?"
    Ha megvédem "háhá, védeni kell, mert nem jó"
    Ha nem védem meg, "háhá, nem tudja megvédeni"
    Ha valaki 40%-ot hoz a bnet befektetéseken, "Az szar, és biztos nem is igaz"
    Ha valaki 40%-ot bukik "ugye mondtam hogy nem igaz"
    Ha megkérdezem hogy lehet jobb "azt csak a besenyőpistabácsi tudja"
    Ha valaki 2 éve fórumozik "háhá, nem megy neki a bnet, mert ha menne, nem itt fórumozgatnat"
    Ha valaki 2 hónapja fórumozik "háhá, még semmit nem tud, mi vagyunk az öregek"

    Ennyi hülyeségtől néha nekem is elmegy kedvem. Ezek az emberek az életük rendbetételében rohadt szarul állnak, de a negatív hozzáállásban feketeöves mesterek. Most éppen a mások lelombozásában próbálnak gyakorlatot szerezni. Az életük pedig ócska marad és azt sem tudják, mitől.

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz azigazforest #1468 üzenetére

    figyelj azzig
    először is bocs mert a 1465ös hozzászolásom nem neked akartam irni hanem a kisvnek.
    másodszor mindenki azt ir a forumon amit akar mert szabad ország szabad vélemény nyílvánitás stb.
    én nem vitatkozom senkivel,és nem is kell,hogy velem vitatkozzanak csak azt irom le amit gondolok.
    és azt irom le amit idáig láttam,hogy azok a bnetesek akiket ismerek mind egytől egyig gusztustalan álszent még a család és barátokat is átverő ügynökök.
    azért mert itt a forumon a státusom ujonc nem azt jelenti,hogy a bnet témában is az vagyok.4éve forgok bnetesekkel ismerek egy jó párat és sajnos én is foglalkoztam vele.
    lehet amiket a bnet árul ul az nem rossz de nem hiszem,hogy mindekinek ez jelenti a megoldást lehetőleg évi sok százezres dijjal.
    biztos vannak lelkiismeretes jó ügynökök is de én még nem találkoztam velük de szerintem az nem is élne meg aki mondjuk minimál dijas ult kinálna eseti befizetésekkel és itt van az egész bnet rákfenéje,hogy ravagy kényszeritve arra hogy "brutális éves befizestéseket nyomjanak le az egyszerű emberek torkán"na ez élég fideszesen hangzik de gondolom sejted mire gondolok.
    azzal meg lécci ne foglalkozz,hogy haladok előre az életben mert tanácsado nélkül is szépen boldogulok

  • #89324928

    törölt tag

    válasz kissv #1466 üzenetére

    Ebben a fizetés dologban csak az a vicces hogy minden bnetes aki meg akarja védeni, előadja hogy milyen sokat keres vele, csak amikor rákérdeznek hogy mégis mennyi, akkor már senki nem akar beszélni róla. Őszintén ti mennyit kerestek vele? Ezt főleg Foresttől és tőled kérdezem. Tudom hogy ez nem állandó, de legalább egy átlagot mondjatok!

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz #89324928 #1471 üzenetére

    nehéz átlagot mondanom..attól függ hányas szinten vagy milyen a jutalék szorzód..pl ha tök kezdő vagy akkor ha kötsz egy éves 500 000 es szerződést kapsz utána 65 000-t de abból vissza tartanak 20% ot plusz ugye ezt valahogy el kell könyvelned még.ha 2es szinten vagy akkor ez már 100000 ha 3 -as akkor 141 000.
    minden attol függ mennyi egységet termelsz.több egység több pénz.nekem volt olyan kollégám aki még a régi szép időkben(tavaly elött)havi 4-6 milliot keresett de amikor bevezették a kamat adot,3 éve augusztusban akkor bőven 10 mill felett keresett.
    persze ma már ő sincs a cégnél mint sok más hit vesztett ügynök.
    amugy mostanában szinte senki sem keres mert a bnetnél is válság van...mint ahogy mindenhol és nehezebb befűzni az embereket

  • #89324928

    törölt tag

    válasz alexxxx #1472 üzenetére

    Oks, köszi a választ. Engem azzal hitegettek, hogy kezdőként a 2. hónapban már havi félmilliót kereshetek, és ahhoz elég megkötnöm egy hónapban négy üzletet! Meg persze az autót sem úgy adták elő, hogy beszállnak a törlesztőrészletbe vmennyivel, hanem hogy azért neked semmit nem kell fizetned, hanem megkapod! Vicces dolog ez a beszervezés... Még szerencse hogy nem dőltem be a sok hülyeségnek, amit előadtak.

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz #89324928 #1473 üzenetére

    jol tetted..
    ahhoz,hogy autót kapj 6os szinten kell,hogy legyél de azt az egység mennyiséget is duplán,kell hogy megcsináld(25000 x2=50 000 egységet kell,hogy elér a bnetes karriered soránj)és utána fizetnek 40ft-ot egységenként tehát,ha mondjuk csinálsz 10 000egységet 1 hónapban(ami nagyon sok)akkor kapsz 400 000 ft-ot az autodra .de mondjuk ebbe az is beleszámít amit az alattad lévő hangyák kukáznak neked össze-ha mondjuk nincs alattad senki(mondjuk ez abszurd,mert akkor sosem lennél 6os,bár állítolag van 1 ember a bnetnél aki csapat nélkül lett 6os de neki a munkatársi száma 1000 alatt van)akkor havonta kell kötnöd 88 db 500 000es szerződést,bár akkor már kerestél 22milliót havonta :Y

  • #89324928

    törölt tag

    válasz alexxxx #1474 üzenetére

    Hát azért kíváncsi lennék ez hány embernek sikerült... Egyébként éppen ezért lennék kíváncsi Forest és Kissv válaszára, hogy ők vajon mennyit tudnak ebből kihozni.

  • cellmass

    csendes tag

    válasz #89324928 #1475 üzenetére

    Szia!

    A nagy átlag nem a milliókról szól. Rengeteg olyan ember van ott, aki csak az álmait kergeti.
    Épp múltkor beszélgettem egy irodavezetővel, aki lelkesítő szövegeket mondott, és közben elkottyantotta h "...igen mert jó pár olyan kollégával nem jutunk előre akik már itt vannak évek óta és ülnek az 1000 egységükön." Persze el kell ismerni, hogy van aki jól megszedi magát ezzel a munkával, csak ahhoz olyan beállítottság kell, h lepörög rólad pl. az ha utánad köpnek az utcán, vagy ilyesmi. Másrészről, egy mai kezdő Brokernetesnek nehéz elkezdeni sztem.
    Bár erről nem szól a Brokernetes kommunikáció, de a válság érzékenyen érinti a Brokernetes "tanácsadókat" is. Egyébként pedig mivel brutto az a pénz amit kapsz észnél kell lenni, ha vki azt mondja h 1 milliót keres az jól hangzik. De ebből még le kell adózni, és ha nincs névre szóló kocsid, irodád stb. akkor nem is olyan sok minden írható jóvá. A telefonköltség sem írható le 100%-san. Tehát mindenképpen mérlegelni kell. Ha felírná minden Brokernetes a kiadásait és a bevételeit egy papírra, és az időt amit a munkájával foglalkozott, órára lebontva, hát érdekes dolgokat lehetne látni. Csak ezt sokan amikor benne vannak a munkában és felveszik az öltönyt nem látják. Az idő pénz, vajon ugyanennyi fix fizetéses munkában eltöltött órával mennyit lehetne keresni? Persze ez mindenkinél egyénre szabott, milyen lehetőségei vannak, milyen a szakmája stb. De a cashflowt minden esetben fel kell jegyezni, és adott esetben át kell gondolni az egészet. Megéri, nem éri? Van akinek megéri persze..aki maga alá szervezte a fél várost és lelkesíti a csapatát annak kétségkívül megéri. Kérdés ők hányan vannak?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz alexxxx #1470 üzenetére

    Mivel FÓRUM és az ország is SZABAD, nem értem mi a porbélma egy hsz-szel. Két ember levelezését nézni nekem uncsi volt, bocs.

    már megint a "mindenki" nél ragadtál le. "minden" bnetes ügyfél torkán lenyomtak egy brutál éves díjat? A mindenki jelen esetben ködösítés. A ködösítés jelen esetben nem visz előre. A mindenki "néhány ismerősöm", vagy a Bnetes kollégáim " mind ezt csinálják, kb 12-en" vagy ilyenek. A mindenki túloz ezt így érzed?

    Még mindig abban a körben forogsz és tájékozódsz akiket utálsz, pedig szemetek az ügyfelekkel?

    Előrehaladáshoz gratulálok! Mindenki erre törekszik. A nyugdíjadat megoldottad már? Családod vagyonát megtervezted már? Megtakarításaidat bőség, vagy szűkös időkben teszed félre? Egyáltalán érdemesnek tartasz megtakarítani? Az életviteled páthuzamban van a személyes igényeiddel? A költekezéseidet tervezed, vagy esetleges? A munkádban biztos az előrelépés? Az iparág amiben dolgozol örök? Kész vagy némi váltást, változást elfogadni az életben? Számítasz rá hogy mindig minden így marad? Képzed magad? Feljebb tudsz lépni a hierarchiában? Van olyan eszköztár, amiből ezeket meg tudod oldani? Ha ez pénzügyekhez kapcsolódik, a pénzügyi terv is megvan ezekhez? Ha nincs pénzügyi terv, tudod hová lehet fordulni? Akartál már vagyonkezelési tanácsokat kérni valakitől? Tudtál? Neked kellett rájönnöd? Inkább mindent magad csinálsz? Menyi idő alatt szerezted ezt a jártasságot? Szívesen csináltad?

    Nem kell ide tanácsadó, és ezért Neked tényleg őszintén gratulálok. Valaki nem tudja megválaszolni ezeket a kérdéseket, sőt valaki sose tette fel magának. Én ez ellen küzdök, nem ellened. A felvetéseid helyett bocs, szívesebben foglalkozom a feltett kérdésekkel úgy általában. Hidd el, ha megadod a válaszokat (magadban), meglesz a megoldás a brutális éves díjakra, meg a torkon lenyomás elkerülésére.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1473 üzenetére

    Amennyiért a jelenlegi munkahelyeden dolgozol megéri?
    A jelenlegi munkahelyed stabil a piacon?
    A Te munkádra számítanak ott?
    Téged kielégít a tevékenység amit ott végzel?
    Kreatív tudsz lenni?
    Meg tudod valósítani az elképzeléseidet?

    Nézz meg egy maslow piramist, és megkapod a választ, hogy ki miért motivált egy adott témában.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz cellmass #1476 üzenetére

    mai bnetesnek érdemes elkezdeni, de ha igazán nagy sikereket akarsz elérni, nyilván egy pénztől duzzadó piacon érdemes befektetéseket és hiteleket intézni.

    Igenigen, beszállás előtt mindenkinek javasolnám a mini üzleti tervét megcsinálni:

    várható célpcsoport nagyon átható elemzése
    ügyfélszerzési technikák
    termékek felmérése, ismerete
    várható költségek, kiadások
    munka jellege illeszkedik-e a személyiségéhez

    Talán látod, ezeket a kérdéseket senki nem teszi fel magának és csalódik elég könnyen.

    és csak végül: hány sebességes a Bugatti Veiron

    Máshol is az álmaikat kergetik a dolgozók, csak nyugisab körülmények között. Természetesen ha nincsenek pénzügyi tanácsadó ambícióid, teljesen felesleges belekezdened.

    [ Szerkesztve ]

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz cellmass #1476 üzenetére

    igen,jól hangzik mikor azt mondják,hogy egy szerződéssel megkeresel akár 100 000ft-ot.persze az már a te gondod,hogy ezt a munkát csak vállalkozóként tudod csinálni aminek persze vannak költségei.ém is inkább jobbnak láttam hogy bejelentettem magam egy ismerősömhöz és plusz 10%ot fizettem neki a jutalékomból a számlákért.
    te is magyar minimál béresek népes táborát fogod gyarapítani :K
    meg ugye viszzatartanak 20% sztornó tartalékot amit csak akkor kapsz meg ha a kliensed befizeti a 2.éves díjat is.
    Igazából a bnetnek semmi rizikója és költsége nincs abban hogy téged megbízásos alapon foglalkoztat.
    tényleg nagy kitartás kell ahhoz hogy vki elkezdjen egyéni vállalkozóként házalni ezzel.
    Amúgy sok embernek megérte,de ők okasak voltak és nem unit link termékekbe fektették a millioikat mint ahogy osztották másnak az igét.

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz azigazforest #1477 üzenetére

    Látom nem jutunk 5 ről a 6 ra.
    egy kérdésre válaszolj nekem!
    ha a bnet az ügyfél érdekeit képviseli,akkor miért nem MINDENKIVEL CSAK MINIMÁL DIJAS BIZTOSÍTÁST KÖT ÉS AZ ESETLEGES PLUSZ PÉNZÉT AZ ÜGYFÉLNEK ESETIRE RAKJA?
    Elmondom nekem erre mit felelt a szakmai vezetőm de ugyenzt mondta, egy 7/2es is.
    """De hát akkor te nem keresel pénzt....."""
    ja...
    itt van elásva a szar és ezért szar a rendszer szerintem amiből következik,a rengeteg elégedletlen bnet ügyfél.

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz cellmass #1476 üzenetére

    szerintem ez a hozzászólás "Hans"kollegától jól összefoglalja a helyzetet

    Sziasztok
    BROKERNET-es voltam majd egy évig. Kiléptem. Pénzügyileg előképzett ember vagyok. Ezt előre leszögezem.
    Kezdett érdekessé válni a helyzet. Továbbá nem kaptam megfelelő információkat, amiért is úgy döntöttem, hogy NET-et bóklászva járok utána a saját kérdéseim válaszainak... Amelyek sajnos többször köszönöő vizsonyban sem voltak a volt anyavállalatom, a BROKERNET képzésein hallottakkal.
    Aztán úgy döntöttem, hogy megírom itt nektek a saját véleményemet a BROKERNET-ről. Jogosan, tárgyilagosan és szakmailag megalapozottan tudok véleményt formálni, hiszen majd 1 évig a cég kötelékében voltam, szerződéseim, munkatársaim voltak. Aztán kiléptem. Sokan nem értik, hogy miért. Nem akartam elrontani az ő dolgaikat, azzal, hogy felnyitom a szemüket az itthoni kis számításaimmal. Jöjjenek rá ők is... Szóval otthagytam a BROKERNET-et...
    Hogy miért is?
    1) A munkatársak véleményem szerint nem kapják meg - a csodakocsik ellenére sem - a megfelelő marketingeszközöket. A mostani válságban is mindenki fél a befektetésektől, pedig itt lenne az ideje. És mivel a BROKERNET NEM REKLÁMOZZA, nem közli le Kostevc Úr belső email listás szavait, amit közvetíteni kell(ene), akkor az átlagember hogy legyen teljesen rálátó a pénzügyi helyzetre? Nem csak az iroda és a csodakocsi árnyékában kell nagyfiúnak lenni, hanem az életben is, Sokkal könnyebb lenne, ha az emberek tudnák, hogy mi az a BROKERNET és nem lasszóval fognák be az ügyfeleket egy kétórás beszélgetésre. Tapasztalat, hogy pl az egyik irodház második eletén van 3 tárgyaló, és 4 irodahelység. Kb 25 embernek. Na és elvileg ennek a részlegnek a vezetője progagálja az irodai tárgyalást, hiszen egy szupercsapatot akart létesíteni. Csak hát, ha az irodában 2-3 munkatárs dolgozik, az minden, csak nem totál kihasználtság. Ja igen, és többi bajlódik a lemondott időpontokkal (dupla és TRIPLA időpontok ellenére is). Gengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy pl holnap délre 2 embert is behív. Nekik semmi közük sincs egymáshoz. Hiszen 1nél 50% hogy bejön 2-nél pedig már "biztos", hogy valamelyik megjelenik. Vagy a harmadik. Szóval a marketing és a reklám egy érdekes és hatásos eszköz lehetne a BROKERNETnél!
    2) Akármit mondasz, mindig is ügynök maradsz. Lehet, hogy nem egy kopott aktatáskából veszed ki a biztosítási papírokat, de akarva, akaratlanul is mi a célod? Hogy pénzt keress. Na már most: Palladium a biztosításközvetítő cég, Bankbroker a hitelekkel foglalkozó cég, Platea az ingatlanforgalmazó, Quantis lesz alapkezelő. És marad ott a BROKERNET, ami a cég gerince, a maga 6000 tanácsadó ügynökével. Hogy miért is ügynök? Hiszen akarva akaratlanul is kinyitva egy tárgyalómappát, valamilyen UNIT-LINKED BIZTOSÍTÁS papírjait találjuk benne. Nyissátok ki egy BROKERNETes mappáját és lapozzátok át. Az esetek 80%ában leghátul ott van a legkedveltebb termék... Szóval, hogy legyen egy BROKERNETes szakmailag független és objektív, ha neki a UNIT LINKED biztosításokból származhat majdnem csak és kizárólag pénze? Persze, kaphatsz egy Palladiumostól, egy Bankbrokerestől, vagy egy Plateastól is vissza jutalékot. Pár ezret. Ez mire elég? Tapasztalt 3as kolléga voltam a BROKERNET piramisában.
    3) Munkatársak? Elég érdekes úgy csapatot építeni, hogy hozz be mindenkit. Aztán pedig figyelni, ahogy szétoszlanak. Volt, amikor a mi "csapatunkban" 20-25 ember volt. Aztán elkezdett fogyatkozni. Kimaradt, nem jött, stb. Aztán mikor az ember már érdeklődik, hogy mi van velük, akkor megkapom, hogy "Én vagyok az almából az a folt, ami többek között rohasztja az egészet". Hiszen nem voltam olyan áhitattal a BROKERNET felé. Ember voltam, nem ügynök, aki kiüresedett szemmel megy oda valakihez, hogy "hellószeretnélelőrrébbjutniazéletben?" Ember maradtam, valamennyire szkeptikus. Bemagyarázták, hogy mi a tutiban vagyunk, hogy a kánaán van alattunk. Ha behozunk 500.000.000 értékű szerződést (csapattal) akkár milliárdosok vagyunk, mert kapunk részvényt, kocsit, meg minden anyámkínját. 500 MILLIÓ forintot úgy, hogy a kutya nem akar veled befektetésnek álcázott biztosítást kötni. Hogy miért?
    4) Elég érdekesek maguk a megoldások is. Jobban utánnajárva, küföldi ismerősöktől (rendszeresen járok német nyelvterületre) egy kicsit más infókat szereztem arról, hogy ez ott hogy működik. Milyen is a UNIT LINKED biztosítás? Egy biztosító öszerak neked egy terméket, ami többnyire alapkezelők értékpapírjain alapul. És ezt megkapod a BROKERNETEN keresztül. Konkrét példa: Pioneer Investment alapokat belerak a CIG biztosító a saját termékébe, amit aztán BROKERNETen keresztül értékesít. Ergó az ügyfél 3 céget is hizlal: Pioneer, mint alapkezeleő, CIG mint biztosító illetve mint a BROKERNET. És lehet, hogy tök jó, meg minden, de a pénze annyi felé megy, hogy ihaj. Minden szerződésből az első két év költség. Hm, érdekes nem? Hiszen BROKERNETes csúcsvezetők többtz millliós jutalékát valamiből össze kell hozni. Aki mondjuk lópittypangot se tett érte. Csak ő ül felül a piramisban. Aki meg gürcölt vele, telefonált, házalt, elment kocsival, az lehet, hogy a felét, harmadát se kapja.
    4334es osztóból megkap 570-900 Ft-ot (20% körül), míg a maradékot a felette lévők... Akik csak patronálták, nyomták, hogy menjél tárgyalni. Nem érdekes, hogy otthon van a 2 éves gyereked, mert ő már milliárdos lesz!
    5) Kombi hitel? :S Talán ez a legnagyobb csalódás. Hogy érthető legyen az alapkonstrukció. Adott egy tehermentes ingatlan. Erre az ingatlanre, a forgalmi értékének 65-75%ának megfelelő hitelt veszünk fel egy UNIT LINKET biztosításhoz kapcsolódóan. Az arányokat tisztázandó: pl van egy 15 milliós lakásunk, behitelezzük 66%ig, felvehetünk akkor 10 millió hitelt. Ehhez elegendő egy a huszadának megfelelő folyataos díjas UNIT LINKET biztisítás, vagyis évi 500.000. Ezek után tehát évente fizetjük az 500.000 Forintot és a hitel kamatait. Előbb utóbb persze "önfinanszírozóvá" válhat, ám mégis célszerű minél hosszabb ideig fizetni a költségeket és nem a 10 millió hozamaihoz hozzányúlni. Nos ehhez kapcsolódóan mindössze annyi, hogy mindenfelé kisebb-nagyobb elvonások tapasztalhatóak. Adva van egy évi 500.000 forintos megtakarítás, amit többnyire 20 évig fizetünk. Első két éve befektetési egységei ún. kezdeti egységekbe vándorolnak. Vételi-eladási árrés, alapkezelési költség és hasonlókkal szembesülünk. A hitelünknél pedig a BANKBROKER (ugyanis CSAK tőlük lehet felvenni) 1,5% körüli jutalékával, akik elvileg minden bankkal kapcsolatban állnak, ám hitelt mégis többnyire UCB, CIB, vagy ELLA (FHB) hitelt folyósítanak. Elég érdekes a tény, hogy azt mondják, hogy szelektált bankpiaci hitelkínálat, ám az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy miért nincs mindegyik bank tőkehalasztásos vagy végtörlesztéses hitele a termékpalettán?
    Tulajdonképpen a megtakarított pénzünk a BIZTOSÍTÓN keresztül, egy BANKHITEL igénybevételével növekszik meg. Ez kerül egy ALAPKEZELŐHÖZ (pl. Uniqa VK, vagy Pioneer, esetleg Concorde). Ilyen esetben mi értelme van?
    A másik eset sokkal egyértelműbb és sokkal átláthatóbb. Felveszünk 10 millió hitelt, végtörlesztéssel, 10-15-20 évig csak a kamatokat fizetjük, amíg pénzünk egy alapkezelőnél van. Igen, az TÉNY és ennek a verziónak nehézsége, hogy az alapkezelők nem repesnek a 50 millió alatti befektetésekért, de talán mostanság, amikor mindenhol forráshiány van, náluk is érdekes, hogy hogyan fognak növekedni. Akkor mire is kell a Bankbroker, ha majd mindegyik banknál van tőkehalasztásos hitel? Miért csináltatnak velünk egy nagy költségvonzatú UNIT LINKED biztosítást? Mi értelme van, ha ekkora elvonások tapasztalhatóak? Miért nem választják az egyszerűbb konstrukció? Mert az jobb a biztosítások JUTALÉKA miatt? Hiszen a BROKERNET-nek mint tudjuk a UNIT LINKED biztsítások JUTALÉKA a legnagyobb bevételi forrása. Így viszont csorbul az, hogy az ügyfél a létező legjobb lehetőséget kapja meg. Akkor meg hogy beszélhetünk arról, hogy a BROKERNET-es ügynök/tanácsadó a SZÁMUNKRA legjobb megoldást közvetíti ki? Akkor pedig ne is csodálkozzunk, hogy az ügyfelek is észreveszik, hogy a hitelük egy biztosításba áramlik. És az okosabbak jogosan teszik fel a kérdést, hogy miért? Hm, senki nem fogja megválaszolni, pedig azért, hogy a nagy BROKERNET-es sztárügynököknek még jobb jutaléka legyen... Egy jó helyen lévő családi ház behitelezése, pl egy 40 millió budapesti ház, amire felvehetető 30 millió forint hitel. Emellé UNIT LINKED köntösben egy évi 1.500.000 forintos megtakarítás szükségeltetik. Egy közepes ügynök ebből 600.000 - 900.000 forint körül "szakít".

    7) A jutalékokkal kapcsolatban talán még annyit, hogy belső jutalékszint (egy folyamatos 20 éves megtakarításnál szintektől függően 570, 900, 1230, 1560 és így tovább egészen a hetes és 7/2ig). Ám még mindig marad az összeg majd fele, ami valahogy gondolom bekerül. És akkor csak annyit feltételezünk, hogy egy éves jutalék, vagyis pl egy 500.000res megtakarításból 500.000 Forintot kap a BROKERNET HOLDING Zrt. Egy egyes szintű ügynök például ebből 65.000 Forintot kap. Szintektől függően ez 150-200.000 Forintig is felmehet. A kérdés ennyi: HOVÁ LESZ A MARADÉK? A maradékból könnyebb lenne jótékonykodni, támogatni az ügynököket egy hatékonyabb marketinggel... De ez nincs meg. Hiszen ez akárhogy is nézzük egy MLM rendszer. Arra épül, hogy te házalni fogsz, hónod alatt a biztosítási kötvényekkel. Tűrni fogod a hideget, a fagyot, a meleget, a hülye embereket és mindent amivel ezzel a kis országgal szembesülsz.

    8) És a legutolsó dolog, hogy megéri-e? Ha egyedül dolgozol, akkor nézzünk csak egy példát? Mi kell ahhoz, hogy hogy egy kettes szintű ügynök 100.000 forintot keressen? Egy 600.000 forintos UNIT LINKED biztosítás, mely lehetőség szerint 15-20éves időintervallumra van megkötve és egyben egyösszegben befizetik az első évet. Így idén megkapod a jutalékod 80%át, mivel 20%on a BROKERNET vissztart, SZTORNÓTARTALÉK címén... 20%, ami a tied, de csak egy év múlva kapod meg. A következő kérdés. Mi kell ahhoz, hogy megköss egy 600.000 forint éve díjas megtakarítást? Vegyünk azt, hogy ez két részből vetődik össze: két évi 300.000 forintos megtakarításból. Egy átlagszerződéshez belső statisztika alapján 15 tárgyalás szükséges. És mi kell, hogy összejöjjön egy tárgyalás? Dupla vagy tripla időpont egyeztetéssel nézve 30-45 megbeszélt időpont. Ebből valószínűleg öszejön 15, amiből lesz egy szerződésed. Lehet pesszimista a statisztika, de szerintem egy kezdőnek nincs OLYAN ügyfélköre, mint egy sztárügynöknek. Neki még kaparnia kell. A dolog másik fele pedig az, neked mennyi munka van 15 tárgyalásban? Elmenni mindenhová, ott lenni időben, 1-2 órást lefolytatni. Ez azt jelenti, hogy 30 munkaóra van benne, valamint a telefonálás és a képzések ideje. Ergó kb 40 óra. Benzinköltséggel ne is számoljunk, hogy pl az ügyfeleid tőled 10 kilométernél messzebb laknak. Mert akkor még kocsikáznod is kell. Meg bejutni minden képzésre a hét adott napján, menni KÖZÖS időpontegyeztetésre, ahol ellenőriznek, hogy te hogy telefonálsz. Utána még kapsz egy csoportos képzést, ahol többnyire az adott kisfőnök hinti az igét a pénzügyekről, jóllehet kommunikációs képzést tart nekünk. BEGYAKOROLNI, SZÓ SZERINT ELMONDANI A CÉG BEMUTATÁSÁT, elvégezni az analízist és ajánlani valamit. Lehetőleg addig faggatni, amíg el nem jutunk addig, hogy találunk egy kis kapcolódási pontot, amire szépen rákötözzük a UNIT LINKED biztosítást. És akkor ne is beszéljünk a hetenkénti nagy képzésről. Este 6-tól 9-ig hallgatni egy ürgét, aki csak arról beszél, hogy miért nem dolgozunk, hiszen ő így is 10 forint felett keres. És ki ne szeretne ennyit keresni? Jó, neki 100 helyről jön a pénz. Hiszen minden teremben ülő felett ő van a csúcson, vagyis mindenkitől csurog be hozzá egy kisebb összeg.

    9) Aztán pedig mindenki döntse el, hogy van-e kedve hozzá, hogy hetente többször is este 10körül menjen haza, hogy másoknál töltse az estét, hogy egész nap úton legyen, mint egy öltönyös rabszolga. Aki elvileg vállalkozó, valójában meg másnak tolja a szekerét, miközben ő már hullafáradt, kiégett és kezdi unni, hogy hülye emberek hülye kérdéseire válaszolgasson. És nagyon találóan erre mondta anno az ügyeletes EXkisfőnököm, hogy a BROKERNET egy életstílus.
    Ezek után döntse el mindenki, hogy akar egy ilyen életstílust???

    10) Ja és még valami... Mivel persze vállalkozó vagy, így mindenből te kapod a számlát. Telefon, ruha, BENZINKÖLTSÉG nyáron pl a 300 forintos benzináraknál, adóterhek, mivel ugyebár nem alkalmaznak téged. Ahogy a nagyfőnök mondta. Önök vállalkozók. Tagjai egy FRANCHISE rendszernek. "Önök a saját sorsukért felelősek és azért, hogy kialakítsák a saját bróker team-jüket." Olyan szépen magyarázta el, hogy miért passzolnak rád minden költséget, hogy még volt, aki áhitattal tapsolt is. Persze, van céges telefon (most már IPhone). Meg MOL aranykártya. 4-5ös szinttől. Csak juss el addig. Leraksz 20 millió értékű szerzdésállományt, akkor talán már olcsóbban tankolsz, megdobnak egy telefonnal vagy hasonlók. Ahhoz meg, hogy a cég lízingeljen neked egy kocsit, amit amúgy veled fizettetnek meg, az szintén elég érdekes. Ha elérsz 6os visszaigazolt szintre, akkor választhatsz kocsit. Viszont a havi törlesztőbe minimálisan de beszálla a BROKERNET. Amit a csapatod és te leraktál egységszámot, annyiszor 10 forintot rak bele a lízingbe. Egy forinttal sem többet. Vagyis, ha leraksz 3000 egységet, akkor 30.000 forintot. És akkor megint mi marad neked? Fizetheted az A8as Audi lízingjét... Köszi!

    11) Utána lehet keresni a BROKERNET termékpalettának. Ha a tanácsadók szakmailag függetlenek, akkor miért csak egy adott konstrukciót lehet kiadni? Miért van az, hogy egy pénzügyi tanácsadó nem foglalkozik banki dolgokkal és értékpapírok közvetlen adásvételével? MERT ABBAN NINCS JUTALÉK ÉS AZT NEM TUDNÁ MINDEN JÖTTMENT CSINÁLNI! Ezért. Más racionális ok nincsen.
    Aki BROKERNETes és brókernek nevezi magát, annak mondanám, hogy magyarázza el, mi az a shortolás. Erre mit mondott a kisfőnököm? "Önöknek azt nem kell tudni. Azok olyan műveletek, amik nem érdekesek az emberek számára. Önök nem műveleteket, hanem a saját jövőjüket adják el neki. És ha ehhez brazil krokodilusfarm részényeit kellene eladni, az is menni. Csak beszélni kell..."
    A BROKERNET Holdzing Zrt. anno BROKERNET TÖBBES BIZTOSÍTÁSI ÜGYNÖK Kft. volt. Benne van a nevében, hogy mivel foglalkozik. Most már nincs. Nézzétek meg a termékpalettát. Tőkefelépítés csak és kizárólag biztosítással. Rövid távú ügyletek, amikhez pl egy lekötött betét, egy részvénytranzakció (pl a nyári katasztrofálisan alacsony OTP árfolyamoknál) néha aranyat érne. Most mondjam, hogy lett volna olyan ügyfelem, aki elkezdte írni Wordben, hogy vegyen neki a BROKERNET 120 millió forintért OTP részvényt adott árfolyamon. Ennek az embernek magyarázza be valaki, hogy "JÓ HA EGY BIZTOSÍTÁSBA RAKOD BE A PÉNZED"... Nem is lett belőle semmi. Ha jól rémlik, Ciprusi cégen keresztül vásárolt. Adóelkerülés...

    Az olyan dolgokról, mint hogy tegyünk félre a nyugdíjas éveinkre ne is beszéljünk. 500.000 forintot akármikor elrakhatsz és befektetheted. Vehetsz belőle biztosítói vagy banki eszközalapot is, amit menedzselnek neked. Akkor miért is van szükség egy olyan termékre mellette, aminek ilyen költsége és amolyan levonása van? A biztosítási jogviszony? Az évi 20%os kamatadó elkerülés? Az 10 év után mindenre vonatkozik kéremszépen!
    Az olyan céggel kapcsolatos téveszmék (egyedülálló a lehetőségeink vannak) pedig már a PARASZTVAKÍTÁS kategóriába esnek, mivel tudom, hogy hazugság. Bejelentették a CIG termékét anno a SIGNUM-ot bevezették, azt mondták, hogy egyedülálló, hogy céges vayont lehet biztosításba mentve kis adókulcsokkal magánszemélynek ÁTMENTENI. Aztán kiderült, hogy a többi biztosító, többi ügynöke is ugyanezt csinálja. Csinnadratta, szemfényvesztés.
    Számomra a BROKERNET egy csalódás volt, de én beismertem. És örülök, hogy otthagytam. Azóta az alattam lévő munkatársak nem tudtak egységeket produkálni. A volt szakmai vezetőmnek alig vannak tárgyalásai. Csak néhány kósza hírt hallok, hogy húúú "XY-nak ilyen kintlévősége van..." vagy "hogy most ennyi embert fogunk expandálni (beszervezni)..." Aztán valahogy kiderül, hogy a találkozót lemondták, a munkatársak meg sehol sincsenek. Amióta nem vagyok ott, nem változott semmi. Csak már nincs ott a mosoly a többiek arcán, hogy "húúú mennyit fogunk szakítani a válságból". Hanem felveszik ugyanazt az öltönyt, bekötik ugyanúgy a cipőjüket és elmennek ugyanúgy házalni valami hülyéhez, aki még egy 1x1et sem fogja fel, de hasraborulunk előtte, mert van pénze (állítólag). Jogosan és az információ teljes tudatában merem kijelenteni, hogy a BROKERNET-es exkollégák:
    Kostevc Péter Úr és a Brokernet Holding Zrt. öltönyös rabszolgái. A 6000 ügynök, aki biztosítja, hogy 100 jól éljen. Akik azért gürcsölnek és kergetnek egy álmot, hogy helyettük más megélje. Ugyanis nekik nem fog menni, hogy milliárdosok legyenek BROKERNET-ezéssel, de még milliomosok sem, de nem merik bevallani maguknak...

    Ti, akik itt vagytok? Kiknek adtok tanácsot? Nem látjátok, hogy a 6000 ügynök és a 40.000 aki megpróbálta már, az letarolt egy országot? Budapesten nem is akartam dolgozni. Vidéken sem jobb a helyzet. Az úton útfélen pénzügyi tanácsadóba botlok. Nyikhaj 20 évesek mondják meg, hogy a cégem mit csináljon az életem munkájával. Fiatal huszonévesek, akiket két kérdéssel két vállra lehet fektetni. Akik megtanultak egy sémát és mint a gép dolgoznak Kostevc Péter Úr üzleti törvényei szerint. Ő megmondta, hogy hogyan és mit kell mondani. Akkor miféle szabadságod van? Akárhogy is nézem, az ilyen öltönyös csillogós B-betűs kitűzővel járkáló öltönyös és kosztümös emberkék nekem mind viccesek. Olyan nagy ügyekről beszélnek telefonban, amik a magyar nemzetgazdaság számára is megrendítőek lehetnek. Mintha értenének hozzá...
    Talán be kellene vezetni a CFP végzettséget. Maradjon 100 tanácsadó, de azok ne rizsázzanak, hanem tudják megmondani, hogy nekem mit kell csinálnom. És ha az nem Unit Linked biztosítás, azt is mondják meg...
    Talán akkor nem kellene bujdosni a régi ügyfelek elől, akik nem tudták fizetni a biztosításokat és sztornózva lett a szerződésük... Ja, persze az első két év bukó... Elég sok ilyen szerződésről hallani...

    Véleményem szerint nem érte meg. Ott dolgoztam egy évet. Megkerestem egy kiskategóriás autó árát. KPben megvettem. Tudom, hogy abból van, de nem reklámozom. Viszont soha nem fogom sajnálni, mert így van időm a családomra, a barátnőmre, és a barátaimra...

    Ha kérdésed lenne, igyekszem elfogultság nélkül válaszolni. Végzettségemnél fogva rálátok bizonyos pénzügyi dolgokra és átláttam a BROKERNET rendszerét. Amennyiben pontos, objektív, de mégis belső infóra vagy kíváncsi, írhatsz nyugodtan nekem a brokernetigazsága@gmail.com-ra... Majd egy évig dolgoztam ott, de nem adom a nevem ehhez. Nem akarok senkinek kellemetlenséget okozni. Sem az otthagyott már alám tartozó kollégáknak, sem a volt szakmai vezetőmnek, sem a kisfőnöknek, sem senkinek. nekik ugyanis feladatuk, hogy megbeszéljék velem, hogy erről hallgatok, nem beszélek a munkámról (levezető beszélgetés). Nem akarom, hogy az ügyfeleim, akiknek a biztosítását innentől mások segítik valamiben is hátrányt szenvedjenek, például, hogy nem kapják meg az akuális információkat.
    Sem pedig magamnak. Inkább burkolózok a névtelenség homályába és maradok inkább HANS!

  • attiati

    veterán

    Agyzúzó hát itt vagy!

    Rég jártál megtakarítás topikban.

    Pedig milyen okosakat írtál a csodahozamokról 1,5 éve...
    Ugye emlékszel még az akkori tőkepiaci várakozásaidra...!

    Majd előkeresem és idézek, remélem nem tűnsz el innen is ;]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz attiati #1484 üzenetére

    1,5 év alatt elég sok minden történt. Ha olvastad az utolsó HSZ-eimet, nem csak az elsőket, akkor láthatod hogy kissé átnyergeltem más vizekre. :)

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • #89324928

    törölt tag

    válasz cellmass #1476 üzenetére

    Hát igen én is valahogy így képzeltem el... Meg már elég sokan írtak hasonlókat, úgyhogy biztos nem alaptalanul.

  • #89324928

    törölt tag

    válasz azigazforest #1478 üzenetére

    De ez megint csak terelés... Ha nem akarsz válaszolni a kérdésemre, akkor mond meg nyíltan. Amúgy jelenleg nincs munkám, ha ennyire érdekel, ugyanis csak ilyen bnet jellegű helyekről válaszoltak. Ilyen munkát pedig nem szeretnék elvállalni, akármennyire is jól hangzik az a betanult sablonszöveg, amivel mindenkit etetnek... Egyébként ha már így rákérdeztél ezekre, kíváncsi lennék a te álláspontodra ezekben a kérdésekben. Téged kielégít ez a munka? Mondjuk ezt még nagynehezen elhiszem, embere válogatja, de kreativitás??? :D Az hol van benne?

  • #89324928

    törölt tag

    válasz azigazforest #1479 üzenetére

    És te eldöntötted már hány sebességes legyen az a Bugatti Veyron? Csak kíváncsiságból ez hány éves terveid között szerepel? Ha ezt akár 10 éven belül sikerül is sikerül összehoznod a bnettel, akkor keress meg, és személyesen kérek tőled bocsánatot! Majd akkor esetleg belátom hogy én tévedtem.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz alexxxx #1481 üzenetére

    A te vezetőd nem látta a lényeget és neked sem tudta megmutatni.

    - hiteleknél a tőke határozza meg az éves díjat
    - tőkeépítésnél a megtakarításait legtöbb inkább elszórakozza, hiába ígérte meg hogy mennyit fog félre tenni. 3 év múlva majd máshogy gondolja és máris nem lesz megtakarítás. Mindig van indok, hogy miért másra költsem. az éves díj emelés semmi más, csak önkényszer. sajnos szükség van rá.
    - ű100Ft kamatos kamata 10 éven át nem annyi, mint 200 forinté.

    Ez annak probléma, aki a megtakarítást úgy kezeli, hogy az a pénz, amit a brokernetes elvesz tőlem én meg nem tudom elkölteni.

    Ha még soha nem takarítpottál meg, vagy gyéren, vagy sikertelenül akkor tudd:
    A megtakarítás az az összeg, amit a lyukas zsebedből átteszek a nem lyukasba.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1488 üzenetére

    Tudod, mindenkinek mások a céljai. Nekem sem a Veyron. Nem is lényeg hogy mi. Az biztos, hogy olyan célt sikerült találnom, amit nem tudok elérni utcaseprőként, ezért fejlesztem magam. Gyúrok vaze....

    Ne kérj tőlem bocsánatot, csak találd meg a céljaidat és a hozzá vezető eszközöket.

    Valamelyikkel elkészültél már?

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1487 üzenetére

    Segíthetek-e valamiben
    mihez értesz, mi a végzettséged? Nem csak Bnetes ismerőseim vannak. Szívesen segítek.
    Priviben nyomhatod

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz alexxxx #1480 üzenetére

    már nincs storno tartalék
    Az unit linked csak egy rétegnek való (kb 100-adszor írom)
    Másoknak való akár egy svájci típusú vagyonkezelés is.
    Valaki meg saját maga kezeli az alapjait és értékpapírjait.
    Valaki meg itt szapul egy aránylag jó megtakarítási formát a fórumon...

    Senki nem mondta, hogy ez a csúcs, de basszus egy pék mit csináljon? Süssön kenyeret nem? Én meg adok neki tanácsot. Azt is írtam, hogy nem szoktam mindenkinek UL-t ajánlani. Valakinek jobb való. Ők is az ügyfeleim.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz alexxxx #1483 üzenetére

    Hát apám ez annyira negatív, hogy nem találok szavakat, de maradjon akkor ez a te véleményed.
    Három dolgot kérek:
    Hasonlítsd össze kérlek 5 céggel
    Írj kérlek 5 olyan munkahelyet, ahol ezek a gondok már ki vannak küszöbölve.
    Menj oda dolgozni, ahol jobbak a körülmények

  • alexxxx

    csendes tag

    válasz azigazforest #1489 üzenetére

    akkor sem értem miért nem mondjuk minimál dijjal indítotok egy befektetést és az esetire lehet a felesleges pénzt rakni és 2után pedig dijat emelni.
    mivel ez első 2év befizetése gyakorlatilag elmegy a levesbe
    ok..kivév ha valaki elakarja jelzálogosítani a házát mert akkor ugye az éves dij 20szorosát lehet felvenni hitelként.

  • attiati

    veterán

    válasz Agyzuzo #1485 üzenetére

    nem olvastam, mivel foglalkozol most?

    akkor 1,5 éve még "aki nem érti, tanítja" szituáció volt? ;]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz attiati #1495 üzenetére

    Eléggé. :D Fogalmazzunk úgy, hogy egyetértek a véleményeddel a múltbéli okosságaimról. :D

    Intraday kereskedem az amcsi piacon, főleg határidős ügyletek (SP500 E-mini, arany, olaj, néha egy kis deviza, de azt a piacot inkább csak nézem).

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • attiati

    veterán

    válasz #89324928 #1487 üzenetére

    A pénzügyi szakma telített, de a szakmák többségére igaz.
    Már nincs az, mint a rendzserváltás után, hogy minimális előképzettséggel kifogsz egy jó állást, és megcsinálod a szerencséd. (Főleg most a válság idején.) Aztán pár év tapasztalattal csak "pár darab hozzád hasonló" lesz a szakmában. Ez megszűnt.

    Ha kreativítást keresel, akkor azt kreatív szakmában keresd, ne egy telített szakma legalján, vagy alja közelében.

    De lehet, hogy a beállítottságod miatt épp testhezálló munkakört találsz akármilyen beosztásban.

  • attiati

    veterán

    válasz Agyzuzo #1496 üzenetére

    a bölcs ember tanul a hibáiból :)

    semmi állásod nincs?

    pedig még én voltam a hülye, hogy tesztoszterontúltengésem van :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz attiati #1498 üzenetére

    Van, de nem publikus (privát vagyonkezelés egy cégnél, elég nagy számlákkal dolgozunk). Még csak pár hónapja nyomom itt, meglátjuk, hogy válik be. Az alaptőkém szedegetem össze vele, ha megvan onnantól eléldegélek én abból is, hogy csak magamnak kereskedem. :)

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • #89324928

    törölt tag

    válasz attiati #1497 üzenetére

    Hát én igazából szállítmányozási és logisztikai irányban gondolkodom. Bár igazából itt sem sokkal jobb a helyzet szerintem. Ha nincs legalább 3 év tapasztalatod, akkor nem sok esélye van az embernek... A pénzügy amúgy inkább csak érdekel, meg valamennyire értek is hozzá.

Aktív témák