- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Hirdetés
-
Perelnek a vallásos kripto-piramisjáték miatt
it Két kriptocéget perel New York államügyésze, mert több mint 1 milliárd dollárral károsították meg az áldozatokat.
-
Ingyen osztogatja a Samsung a Galaxy Watch FE-t
ma Pedig még nem is létezik. Közben befutott a szuperfényes Watch Ultra specifikációja.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1513 üzenetére
Ez azért vicces mert a nem hivatalos mobil PH app akkor nem működött, és mobilon böngészőből nem látszódott a kép. Azóta már megy az app, és látszik a kép. Most viszont asztali gépen böngészőben akartam megnézni és ez van a kép helyett:
Na erre kössön valaki csomót.
Egyébként használtam már ilyet és nem volt büdös, de tény jobb amit a kertben szedek frissen. Lehet kifogtál egy állottat. De esetleg próbáld ki helyette a Chipotle chilit. Füstölt tört chili... mmmmm[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
veterán
válasz lemmy71 #1525 üzenetére
Mi meg ezt visszük 899 Ft-ért.
Lepisilés és kihűlés után mehet a kukába.
[link][ Szerkesztve ]
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1534 üzenetére
Teljesen jó, megérte megcsinálni. Jól tartja a hőmérsékletet és keveset fogyaszt. Akartam csinálni pizzasütőt amihez nem sok lemez kellett volna, a szekrény szmóker anyaga került annyiba tavaly mint most ez a kevés lemez. De ettől függetlenül is elengedtem a pizza sütést, nem jött be annyira, hogy ezzel foglakozzak (szerencsére lehet rendelni nápolyi stílusú pizzát igy probléma megoldva). A tartály fenékből meg lesz egy [ilyesmi] . Lába már megvan, 400-as cső lesz, sütőfelületet kell még beszerezni.
-
tsboj
csendes tag
válasz lemmy71 #1531 üzenetére
Koszonom szepen az alapos valaszt, tetszenek az ajanlasok, eszben tartom oket.
Reverse offsetben gondolkodom, kinezetre is tetszik meg a mostani sutom is offset es tetszik. Irtak itt paran a szekreny smokereket, megnezegetem azokat is.Weber brikettel szoktam futeni, nyari idoben este (akar 11-kor is) tudtam magas hofokot generalni es tartani 2-3 oran keresztul, amikor csirkemellet es combot csinaltam. Igy osszel nem tudom mit tud produkalni a sutom, kicsit szkeptikus vagyok, szerintem hidegebb idoben (10-13 fok korul) nem fogom tudni elerni vagy tartani a kivant 100-110 fokos belso homersekletet a sutoterben. Jelenleg az uj maghomeromre varok, szoval szerintem jovohet elejen fogom tudni kiprobalni. Nagyon kivancsi vagyok.
#1532 Ittnemaz:
Nem tudok hegeszteni, de arra gondoltam hogy ez volna a tanulo project -
Madoc
veterán
válasz lemmy71 #1551 üzenetére
az majd ezután. Meglett ma a tűztér anyaga találtam 1 tábla 5-ös lemezt a cégnél kidobva. Le is szabtam, már csak hegeszteni kell. Minden lesz csak nem könnyű! Vagy 50 kiló csak a lemez+még jön bele vagy 40 kiló samott lap is
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
bandi0000
nagyúr
válasz lemmy71 #1580 üzenetére
Nagyon titkosak ezek a méretek
Most vagyok itthon home office-ba, így volt időm, meg világosság rá
Szóval a tartály átmérője 40 centi, és 65 centi magas a tartály, 3 de inkább 4 mm vastag lehet a fala
Igazából így is úgy is kell venni még1 tartály szerűséget, szóval,ha kicsi ez, akkor lecserélhetem
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz lemmy71 #1582 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Bár lehet ez meg màr nagy 125*47
Külső szigetelés aggaszt kicsit, bár biztos le lehetne vakarni.
18k t kérnek érte, esetleg kis alkuval elhozható lenne :DAz ilyen melegvizes tartalyok vannak belül valamivel kezelve,ami miatt aggódni kellene?
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz lemmy71 #1590 üzenetére
Voltam megnézni a tartály, méretre tökéletes lett volna, de féltem, hogy horganyzott lesz, és viszonylag könnyű volt, attól tartok nem lett volna elég vastag
Nemrég írta valaki a boilert, annak jó lehet a vastagsàga?Nem túl nagy az már?
Vagy milyen tartályt érdemes keresni még majd? Gondolom a régi gáztartály is jó
Xbox One: bandymnc
-
soldi3r
veterán
válasz lemmy71 #1597 üzenetére
Ha végighegeszted és máshol elvágod, akkor több feszültséget viszel bele, mint ha csak 70-70mm-t hegesztenél.
Ez a videó szimpatikus, egy dolgot csinálnék csak másképp, nálam a sütőtér és a tűztér közötti lemez 1db-ból lenne, egyszerübb.
1250-es hosszt jóval olcsóbban fognak csinálni, azt a palástot kiad egy közepes tábla lemez. 1300-nál már a nagy kell és lesz egy 20 centis csík hulladék. Előbbi kisker ára kb 90000+vágás+hengerlés, utóbbi pedig 110000+vágás+hengerlés.
Most nézem, 508*8-as cső 43180Ft/méter.
Én egy 1500/500-ast szeretnék egyszer összerakni, de tavasszal előbb egy kamadót fogok csinálni.#1601lemmy71, Olyan egyedi fútót kell csinálni, amire rácsavarozható a felépítmény.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
pvt.peter
őstag
válasz lemmy71 #1624 üzenetére
Szia.
A "zsanérra" egy fordított megoldást szeretnék majd alkalmazni, egész konkrétan ennek a fordítottját.
A félköríves dolog, nem kívül lenne, hanem belül, így amikor felnyitom, akkor a "körív" ütközéséig nyílna ki az ajtó. (A körív belsejével ütközne a tartály pereme.)
Szerintem kivitelezhető, csak kikell méricskélni pontosan.
Persze nem butaság felhegeszteni ideiglenesen néhány zsanért, ameddig a "belső" végleges zsanér nem készül el.Igen, 1/4 -es bevágás jónak tűnik sztem is.
Kihúzhatós rács is szimpatikus, de ezt függőleges irányban is szeretném majd valamilyen mértékben mozgatni, ahogy pl. ebben a videóban is látszódik.
Ebben az esetben viszont az tartály átmérője és a rács szélessége eléggé bekorlátozza azt, hogy függőleges irányban mennyire lehet majd mozgatni a rácsot.
Egy ilyen funkciót sokkal jobban meglehetne valósítani egy téglatest alakú dobozban.[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz lemmy71 #1628 üzenetére
Oksa, igazából csak azt akartam elkerülni, hogy az ajtó szegélyét megkelljen vágni.
Szebb ha egyben marad végig és nem megy rajta keresztül semmi se, de végülis nem annyira vészes ha mégiscsak a "hagyományos" módon oldom meg
Ez a megoldás is tetszik.Esetleg van olyan aki hőálló üveget is fabrikált az ajtóra?
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz lemmy71 #1630 üzenetére
Az nyitható ajtó széle mivel körbe lesz hegesztve laposvassal, a zsanér csatlakozása kérdéses ilyenkor, hogy hova kerül hegesztésre.
Vagy a laposvasra, vagy a laposvason átnyúlva kerül hegesztésre az ajtóra.Köszi az infót az üvegről, én is hasonlóképpen gondolom.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz lemmy71 #1632 üzenetére
Értem.
Az én tartályom kb. 8-10 mm lehet, van súlya rendesenAmikor hoztam el, nem volt kikötve a csomagtartóban... kanyarban érezni lehetett, hogy amikor gurult a tartály, mintha kicsit arrébb rakná a kocsi hátulját
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz lemmy71 #1646 üzenetére
Jól néz ki.
Nem túl nagy egy kicsit?
Bocsi a triviális kérdésért, de honnét kapja az "üzemanyagot", az oxigént? Ha jól gondolom, akkor nem smokerként használod, tehát relatíve zárt a teljes rendszer, nem?Kicsit vastagnak tűnik a kémény, indokolt ez a szélesség?
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz lemmy71 #1650 üzenetére
Köszi, utána nézek majd.
Egyelőre a tartó lábakat kapta meg, lehet hogy anyagban kicsit túlméreteztem, de legalább nem fogja felborítani a szél (igen, a lábakat, meg a "nyúlványt" majd a végén vágom méretre).
Elkezdtem az ajtó pántok körbehegesztését is, de rájöttem, hogy nem jó ötlet folyamatos varratot csinálni a laposvasnak, ugyanis elhúzza az anyagot...
Úgy hogy majd áprilisban folyt. köv., lekell majd köszörülnöm róla, és pontokban felhegeszteni.
Lesz majd rajta tányértartó szerűség is, innét loptam az ötletet.[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
-
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1662 üzenetére
Kérdezz rá, hogy Foxpost-al nem küldenék-e el, 15kg ig 1200 Ft regisztrációval, anélkül 1599 Ft.
A briketet még nem, csak a vegyes faszenüket, delehet teszek vele egy próbát. A faszén gyártás közben sok az apró és por, ők meg szép nagydarabost csomagolnak, szóval várható volt hogy előbb utóbb a briket is a palettára kerül.
Az az Okta briket erőst érdekel.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Véreshurka
senior tag
válasz lemmy71 #1670 üzenetére
Nem teljesen. Sajnos itthon (legalábbis a magyar vágások képeinél) teljesen más részek vannak máshogy bejelölve. pl. Sertésnél a tarja nekem nem ugyanannak tűnik, mint az angol nyak. Olvastam egy nyárspolgár-os receptet is, ott is az egyik hozzászóló azt fájlalta, hogy nem a magyar henteséknél kérhető rész volt megjelölve a húsnál, hanem az amerikai. Valami párosítás érdekelne, hogy nagyjából mi felel meg magyarul egy adott húsrésznek.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz lemmy71 #1672 üzenetére
Sajnálom a dolgot... Nagyrészt el tudok igazodni ha receptet nézek vagy olvasok, de néha nem lenne rossz ha magyarul is tudnám mi micsoda és valószínűsítem nem sok hentes ismeri az angol vágásokat.
Elmondom miért érdeklődtem emiatt: kaptam születésnapra a feleségemtől egy Meater+-t és az app-ot nézve nem mindig tudok eligazodni, hogy mit is kellene keresnem. Persze ahogy jobban belejövök, majd áttérek az egyéni beállításra, de addig még hagyatkozom kicsit az app-ra.
Azért hálás köszönet a segítségért!
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz lemmy71 #1674 üzenetére
Egyelőre sütőben használom , bár inkább szuvidálni szoktam itthon. De ha már lesz lehetőség akkor gömbgrillben lesz használva. Ha a jelvételre vagy kíváncsi, akkor a sütő nem akadály neki, viszont ha már sűtőben van pl. zománcozott öntöttvas edényben fedővel, akkor már nem ad jelet, úgy viszont még vehető a jel ha fedő helyett alufóliával van letakarva, vagy résnyire nyitva marad a sűtő ajtó. Sajnos nem vízálló, így pl. rántotthúst nem tudok vele ellenőrizni, van viszont más fajta termék ami igen: link. Lehet itthonra be fogok szerezni egy MeatStick-et, a grillhez pedig leviszem állandóra a Meater+-t.
Adatok:
- méri a hús belső hőmérsekletét, illetve egyszerre a környezeti hőt is (sütő / grill / smoker hőmérséklete),
- be lehet állítani egy célhőmérsékletet, ami alapbeállítással 5 perccel az elérni kívánt hőmérséklet előtt riaszt,
- kiszámolja, hogy a célhőmérséklet eléréséhez mennyi idő kell,
- szól ha elkészült a hús, és jelzi, hogy mennyi időt célszerű pihentetni (benne kell hagyni a húsban a tűt és jelez ha fogysztható),
- van egy nagyon jó app-juk mind androidhoz, mind IOS-hez, akár felhőhöz is kapcsolódhatsz, így tök mindegy sütés közben merre jársz a telóval, amíg van internet addig tudod követni az eseményeket mintha ott lennél mellette.Adatból hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezen felül diagramon lehet lehet követni, hogy hogy áll a hús belsőhőmérséklete, illetve a környező hőmérséklet. Természetesen be lehet állítani teljesen személyre szabott riasztásokat akár a maghőre, akár a "sütő" hőmérsékkletére is.
El Psy Kongroo
-
fogtunder
nagyúr
válasz lemmy71 #1702 üzenetére
Elolvastam az UDS beszélgetés nagyját, ez a szelep valahogy kimaradt, de akkor vissza keresek.
Nagyon sokat nem hurcolnám amúgy, de azért 6-7 alkalom benne van és ezek jobbára többszáz km-es utak, nézek mindenesetre valami minőségibb hőmérőt.
A mosógép dob nem egy rossz ötlet, bár azoknak többnyire elég nagy az átmérője és olyan 27-28 centibe kellene beférni, mert a rácsok 31cm-esek lesznek és nagyobbat macerás lesz ki-be rakni. De megfelelő méretű vödör van 4K körül, az belefér igazából, a design a kérdés, hogy mennyire legyen perforált, elég, ha alulról kap levegőt bőven, aztán a kéményhatás megoldja a többit, vagy fúrjam ki az oldalát is?
Galvanizáltat nem veszek, a zinkgőz rossz. A legjobb egy nyers, festetlen hordó lenne amúgy, de olyat meg nem látok sehol.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz lemmy71 #1729 üzenetére
Tegnap megnéztem pár reddit threadet a témában, akik komolyan veszik, azok nem használnak idomokat, hanem csak hajlított csövet, mert abban kisebb a turbulencia, meg csapot se, hasonló okból. De alapvetően azért a keményhatás simán behúzza ott a levegőt, ha alacsonyabban van, mint a kilépési pont, nekem jó lesz így is.
Közben leszedem a maradék festéket drótkoronggal, kifúrtam a lyukakat, úgyhogy kész vagyok festeni. A jelölésnél eszembe jutott, hogy a vonallézert pont ilyen dolgokhoz találták ki, nagyon haladós volt vele a meló. Igazából csak azért nem lehet egy nap alatt megcsinálni, mert ki kell égetni és utána melegen nem lehet vele dolgozni.
Viszont a 60l-nek vannak design limitjei, a deflektornak csak 5,5 centim maradt, úgyhogy az egy agyag cserépalátét lesz végülI hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Skoda Scala - Szövetszőnyeg garnitúra
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- LeoVince LV10 carbon sportkipufogó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen