Szétperelik a Qualcommot

A lapkagyártót nagyjából már mindenki beperelte, most pedig egy újabb vastag büntetési tételt is ki kell egyenlítenie. – írta: AliceWake, 10 hónapja

Hirdetés

A tajvani Szabadkereskedelmi Bizottság is úgy érzi, hogy a Qualcomm nem megfelelően jár el a birtokában lévő szabadalmak rendelkezésre bocsájtásakor. A Qualcomm nagyjából monopolhelyzetben van a CDMA, WCDMA (3G) és LTE lapkakészletekre vonatkozó licenszek tekintetében. A jogdíjak megállapítása kizárólagos joga, ezzel viszont az illetékes hatóságok és nem kevés versenyszabályozó szervezet és piaci szereplő szerint visszaél, illetve teljesíthetetlen feltételeket szab a szabványok használatára vonatkozóan.


[+]

A Qualcomm jelenleg perben áll a Foxonnal kibővült pertársasággal, az Apple-lel oda-vissza, az Intellel és számos kereskedelmi felügyeleti szervvel. A tajvani Szabadkereskedelmi Bizottság szintén versenyellenes magatartás miatt szabott ki pénzbüntetést a gyártóra, amelynek összege 774 millió dollár. Ezt hozzácsaphatják a dél-koreai felügyeleti szervek által követelt 854 millió dolláros büntetéshez, valamint a 975 milliós kínai követeléshez. A tajvani szerv továbbá évi két jelentést szeretne kapni arról, hogy rendesen viselkedik-e milyen lépéseket tett a Qualcomm az érintett piaci szereplők felé.

Hirdetés