Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


zozzo72
(fanatikus tag)

Nem is rossz...


wesder
(PH! kedvence)
Blog

Hát nem tudom, ha dolgozik is rajta az ember akkor okè, de netezni filmezni kicsit sok szerintem.


Mister_X
(PH! nagyúr)
Blog

Hálistennek az árazásával se szálltak el.

Picit elborzaszt a tudat, hogy négy éve használom az Airem, de legalább teszi rendesen a dolgát.


szupermacs
(PH! kedvence)
Blog

Én elfogadnám! :D


Geller72
(PH! kedvence)

Szerintem meg szégyen. iphone 7 technológia. Ha megnézem, az, amire NEKEM kellene, a legfullosabb verzió jó csak. Nem azért mert nekem az mind kell, amit az tud, hanem azért, mert ami nekem kell, azt csak az tudja.

-4g nekem nem kellene
-128 gb sem, nekem is elég lenne arra, amire én használom a 64 gb-os verzió
-Csak a 4g-s verzióban van gps/glonass - egy azért minimum szegénységi bizi
-2 gb ram. Lehet, hogy most még ok, de ha a cikkben említett hosszú ciklust nézzük, akkor lehet, hogy
nagyon hamar kevés lesz. A dinamikus ram kezelés - kifejezés sem hoz lázba.

Most akartam ilyet venni, de lelombozott az ára a fent említettek miatt.

Nem értem miért nem lehet kiadni egy olyan verziót, ami 64 gb-os, only wifi és van benne gps/glonass.
Nem nagy cucc összelegózni egy ilyen verziót. És még mindig pofátlanság ennyivel többet kérni a - nekik minimális különbségbe kerülő -128 gb-os verzióért.
Azt sem értem, hogy ha máshol a minimum háttértár-méretet fel tudták emelni, itt miért nem? Lehetne 64/128/256-os verzió is simán. :(


MikeWazowski
(senior tag)

Tegnap vettem egy sim-es 128 gigásat. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
A tesztre nem számítottam.


joey04
(Jómunkásember)

A Pro szériával úgy rohan az Apple, mintha lenne valós konkurencia. Ami persze jó dolog. Az viszont nem, hogy az alap széria minimális fejlesztésekkel is jobb, mint a legtöbb gyártó csúcs gépe, (ráadásul alacsonyabb áron akár). Persze ez nem az Apple sara, meg ahogy említettem szerencsére (még) nem üt vissza, hogy nincs vetélytárs, mert a Pro szériában brutális fejlesztések vannak. Érdekes mennyire elengedte a tablet piacot a google meg az összes partnere. A samu meg a huawei adnak életjelet, de náluk is csak korrekt ajánlatok vannak, az is csak néha. Visszaesett a tablet piac, de ez annak is köszönhető, hogy szarnak rá a gyártók. Ördögi kör.

[ Szerkesztve ]


szubrutin
(tag)

Nem a gyartok szarnak ra, hanem az emberek majdnem mindenkinek 6colos teloja van, akkor minek tab, sztem sokan gondolkodnak igy.


joey04
(Jómunkásember)

Erre írtam, hogy ördögi kör. Visszaesett a tablet piac a nagyobb telefonok miatt, de azért zuhant be, mert a gyártók erre úgy reagáltak, hogy elengedték. Plusz a google sem fejleszt semmit a droidban tablet vonalon. Mellesleg egy 6”-os telefon sincs sehol egy tablethez képest, teljesen más a kettő.

[ Szerkesztve ]


ctvagyok
(őstag)

A 2017-es ipadet használom. Legnagyobb gyengeség a hangszórók helye, és a képarány. Jó lenne ha kukáznák végre ez a nyomi 4:3-at. Lehetne valami 16:10 verzió vagy 16:9. Akár kisebb képernyő átmérővel is.
Ezeket nem nézzük azért van benne pár szoftveres butaság is, de azt is meg lehet szokni.
Engem a két ablakos mód bénasága zavar, főleg portrait modeban. Mondjuk a kevés mag is betesz akkor a használhatóságnak.
De mindez ellenére nagyon jó vételnek tartom az olcsóbb ipadet.

[ Szerkesztve ]


sKie^
(tag)

Isten tudja miota vannak piacon tabletek, de meg mindig nem jott el a pillanat, hogy en ugy erezzem, hogy telefon es laptop melle nekem kellene egy ilyen. De ahogy nezem soha nem is fog eljonni.


wesder
(PH! kedvence)
Blog

Ennyièrt már One X-et veszek ;]


Barkin
(PH! addikt)

Én egy ideig párhuzamosan használtam a telefon mellett laptopot és tabletet, de 5 éve kukáztam a laptopot és csak a tablet maradt.

Ez a vas ennyiért teljesen korrekt, ma reggel rendeltem meg, erre itt a teszt.


Herreløse
(PH! addikt)

+1


szupermacs
(PH! kedvence)
Blog

Ha már van, akkor minek vegyek? :DDD


Geller72
(PH! kedvence)

vs.

:Y


mackoman
(tag)

Minimum egy ajánlott plecsnit kellett volna kapnia,de tudjuk ha a Csamcsung ugyanezzel a speckoval jött volna ,tripla áron,akkor különösen maxi ajánlott lett volna.Eh....


Barkin
(PH! addikt)

Nem akkora eresztés, hogy ajánlott legyen. Flamekeltés meg totál felesleges.


mackoman
(tag)

Azért nem emelték a háttértárat,mert nem neked készítették,hanem oktatási célra,oda meg pont elég.


MikeWazowski
(senior tag)

+1


zozzo72
(fanatikus tag)

Ilyen esetben érdemes lehet az egy szériával korábbit megvenni...

:F


tib85
(kvázi-tag)

Valóban az a dolláros GPS beleférhetett volna,de telefonról lehúzza a GPS adatokat a WIFIS is ha hotspotként telefonon lóg.


szubrutin
(tag)

2010 ota :) , persze, ertem, nekem is van, de sok embernek felesleges.


Geller72
(PH! kedvence)

És ezzel aztán sokra megyünk azok, akiknek így felelne meg. :U

Mire kapott volna plecsnit? Semmi olyat nem tud, amit egy brand tablet ne tudna, akár több éve. Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez a tudás ma a középmezőnybe tartozik max. Ha a kijelzőt nem nézném, akkor még oda sem.

[ Szerkesztve ]


.Szaki.
(őstag)

Korrekt tablet, korrekt áron. Nem kizárt, hogy alkalmasint beszerzek egyet.


Barkin
(PH! addikt)

Egyetlen negatívumként a kritikán aluli előlapi kamerát tudnám megemlíteni, ezt leszámítva teljesen rendben van. Az viszont barokkos túlzás, hogy csak a kijelzője miatt nem alsókategóriás modell.


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

Én meg már bő 3 éve nem használok tabletet, pedig amúgy vonzana a dolog, de nekem a billentyűzet azért kellene, így jön képbe az iPad Pro, de ez meg már értelmezhető méretű tárhellyel, billentyűzettel és Pencillel csúnyán a jobb laptopok árszintjébe kúszik fel.

Amióta 5,5"-es telefonom van, már a kanapén fetrengve elvagyok vele ha éppen nem igénylem az asztali gépet.

Erre a piac is rájött, nem véletlen, hogy manapság a gyártók már egyáltalán nem tolják előtérbe a tableteket. Gyakorlatilag csak az Apple teszi, de ő is kizárólag a Pro-t. A tablet piac rohamosan zsugorodik, a kezdeti lufi kidurrant. Az Asus Transformer szériájához hasonló kialakítással viszont remek alternatívája tudna lenni az alsó kategóriás (főleg netezésre tartott) laptopoknak. A gyártók valahol itt tolták el a tabletesdit.


Geller72
(PH! kedvence)

Ok. Módosítom. Ha a kijelzőt leszámítom, akkor max középkategória lenne. Így jó? Tehát adott 200k huf a készülékre és esetleg egy BT-s bill még ~35-50k-ért? Sajnos mindenképpen vennem kell egyet. Mint írtam, az bosszant, hogy meg kell vennem a legdrágább verziót csak azért, mert az only wifibe nem rakták bele azokat a tulajdonságokat, amik nekem kellenek. Jó lenne ez, 64 gb-os verzióban gps-el. Még cellular sem kell. Nem nagyon bonyolították túl (megint) a választékot. Van két verzió, amit a cellular miatt még két fele lehet szedni és ennyi. És erre adjunk plecsnit? :(


Barkin
(PH! addikt)

"Amióta 5,5"-es telefonom van, már a kanapén fetrengve elvagyok vele ha éppen nem igénylem az asztali gépet."

Én pont emiatt kukáztam a laptopot, mert sokkal kényelmesebb tableten a tartalomfogyasztás. Nekem volt 6,44"-es telefonom is, de akkor sem tudtam meglenni egy 9,7/10,1"-es tablet nélkül.

(#28) Geller72 Erre van az a csúnya kifejezés, hogy így jártál (meg ne sértődj emiatt). Én 32 GB-os Cellular verziót rendeltem, a tárhely bőven elég, mert felhőben tartok nagyon sok mindent.

[ Szerkesztve ]


Geller72
(PH! kedvence)

Dehogy sértődök. Teljesen egyetértek a kommentel. :R


flimo
(őstag)

Egy hónapja vettem ilyet, a pencil támogatás miatt, az valami eszméletlen jó. Ezért erősen vitába is szállnék azzal, hogy elsősorban tartalomfogyasztásra jó, jegyzeteléshet tökéletes, a 4:3-as képernyő miatt fektetve még multitaskra is alkalmas. Tartalomfogyasztás kapcsán meg pdf-ekre, kindle magazinokra jobbat kitalálni se lehetne. Mióta megvettem a céges laptop hétvégéket leszámítva marad bent az irodában (asztali gép van azért..), és a tepsi 5.5-es telefon is downgradelve lesz.

Emellett első apple cuccom, és azt hiszem ez lesz nekem a kapudrog. Árat+pencilt összeadva én sem értem, miért nem minimum ajánlott.

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Neki ilyen akut Samsung-fóbiája van, hagyd.

A tableteknél meg továbbra is az Apple a király, ez tény.


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

Az iPad Pro elsősorban munkaeszköz, ott pedig van verseny.

Júzernek az iPad készül, ahol inkább az ár számít, és másokkal kell versenyeznie.


Barkin
(PH! addikt)

Én folyamatosan ingázom az Android és az iOS között, nálam az aktuális Tab S is király. Ha megjelenik az S4, akkor ez megy a levesbe azonnal.


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

Nem mondom, hogy nekem nem hiányzik néha, de nem annyira, hogy még egy telefon árát ráköltsem, ha kicsinylem az 5,5"-es kijelzőt, akkor felemelem a seggem és átülök az asztali gépemhez. Ami tényleg adna előnyt egy laptoppal szemben (nekem), az egy iPad Pro lenne, de az imént ismertettem, hogy ez rendesen felszerelve már a Dell XPS laptopok szintjére megy árban.

Egy iPad Pro olyan billentyűzettel, amibe bele lehet dokkolni és kvázi laptopként használni már inkább kéne, mert ha tablet kell csak lecsatolom, ha gépelnék, teszem azt ölbe véve, akkor arra a csodálatos 60 ezres Smart Keyboard alkalmatlan.


SkyLine3000
(PH! addikt)

Ezt sosem értettem. Lehet én vagyok korlátolt, de mit lehet egy táblagépen "dolgozni"? Egy táblagép tartalomfogyaztásra való, nem pedig dolgozni. Arra ott van az asztali gép, vagy a notebook. Eszembe nem jutna még egy hosszabb szöveget is megírni táblagépen, nemhogy komolyabb melót csinálni...
És ez nem kötekedés, csak kíváncsi vagyok. Egy táblagépen tartalmat előállítani rohadt macerás. Egyszerűen nem arra találták ki. Van ipad a családban. Az is csak tartalomfogyasztásra van használva. Akié a cucc, ő is a munkát asztali gépen végzi, ami szintén Apple termék...

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

iPad Pro-n (vagy egy Samsung Galaxy tableten) elég jól lehet skiccelni, grafikai vázlatokat összerakni, prezentációkat készíteni, van sok grafikai szoftver is amivel elboldogul, de láttam már spéci térképészeti szoftvert is Androidra (belső fejlesztés volt), amihez jól jött az S-Pen. És akkor még csak a potenciális munkák csak egy kis részét érintettem (azokat, ahol gyakran egy Wacom tabletet még azért csatlakoztatnak a notebookhoz is, ami végtelenül nyakatekert tud lenni logisztikában és helyigényben).

+1 A repülésben használt elsőszámú tablet pedig az iPad, gyakorlatilag a legolcsóbb glass cockpit kiegészítő. De láttam már nem egy építészt vagy meteorológust, akiknél szintén jó szolgálatot tett egy tablet.

[ Szerkesztve ]


Geller72
(PH! kedvence)

Mondjuk drónnal filmet forgatsz terepen. Tableten keresztül csatlakozol a távhoz/géphez. Szeretnéd még ott, terepen megnézni a kész anyagot, ezért megcsinálod kint. Pl. de elég sok olyan lehetőség van, amiért valaki azt választja. :U Arról nem beszélve, hogy azon keresztül látom a kamera képét, ami a drónon van. Csak app kérdése, hogy mire használsz egy tabot.

[ Szerkesztve ]


SkyLine3000
(PH! addikt)

Nem győztél meg. Ott az asztali gép, vagy a noti. Azokon 1000x egyszerűbb bármi melót megcsinálni, mint egy táblagépen. Biztos én élek más közegben, de nekem már annyira testidegen a táblagép, mint egy légynek a búvárruha. Pedig volt 3 tabletem. De rájöttem, h csak fölösleges eszköz. Soha többet.
Ettől már csak az a szebb, amikor valaki telefonon "dolgozik"...

(#38) Geller72: Az, h szeretnéd visszanézni a képeket kint a terepen, nem tartalom előállítás (munka), azt már drón elvégezte, hanem tartalomfogyasztás. És ezt egy mobiltelefonnal is meg lehet csinálni, nem kell hozzá tablet. Főleg, amekkorák a mai telók... Egyébként már láttam nem egy emberkét drónozni, de egyinél sem volt tablet... :)

Elhiszem, h van sok ember, aki ilyennel is képes kínozni magát, de ez tőlem távol áll.
Vitatkozni sem akarok ezen, mert úgysem tudtok meggyőzni, csak sosem értettem a dolgot. :)

[ Szerkesztve ]


Fuxosbömis
(lelkes újonc)

"A 2017-es ipadet használom."

Én is és igen szarnak találom. Lassú mint a tetű......Z2 tablethez hasonlítom.


Barkin
(PH! addikt)

Volt Z2 Tabletem, iPad Air 2 semmivel sem lassabb. De Tab S 10.5/S2/S3-hoz hasonlítva sem.

(#35) Stauffenberg Nincs az a pénz, amit sajnálnék tabletre kiadni. :B Telefonnál azért van egy lélektani határ.

[ Szerkesztve ]


weberzolee
(fanatikus tag)

Ott az asztali gép, vagy a noti.

Notebookon nem lehet rajzolni (kiegészítő nélkül). Wacom nem éppen hordozható, PC nélkül nem megy. iPad pro kiváltja mindkettőt. Ha ez nem győz meg akkor nem tudsz elvonatkoztatni a saját munkádtól...Nem azt mondom hogy minden munkára jó, de sok olyan munkakör van a világon ahol kiváltja az asztali gépet és a notebookot.


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

Jó, hát életedben nem találkoztál még ilyen munkakörökkel. Mintha azt mondanád, hogy a kézi szögbelövőnek nincs semmi értelme, ha ott van a nagy ipari szögbelövő. A kettő nem ugyanoda van szánva. Hozzáteszem nekem is az asztali gép az elsődleges ha munkáról van szó (fotót és videót ott szerkesztek).

Én rendszeresen dolgozom telefonon is. Emailezek (sokat), kisebb-nagyobb doksikat szerkesztek (táblázatok leginkább), használok több projektmenedzsment eszközt, to-do appokat használok, jegyzetekkel ellátott fotókat készítek és töltök fel, helyszín vázlatokat készítek (alaprajzok, bevilágítási sémák vázlata, stb).

Nem véletlenül vonzódom a Samsung Galaxy Note sorozathoz, az S-Pen az egyik legjobb dolog, ami egy munkára szánt telefonnal történhet.

De most, hogy mondod, tényleg sokkal kényelmesebb előkapni a laptopot út közben, mint a telefont...


daniel909
(PH! addikt)

nekem első generációs ipad próm van de azért elolvastam a cikket kíváncsiságból.
Jó eszköz, de munkára nem igazán lehet fogni önmagában az OS miatt. Persze egy billentyűzettel kiegészítve már írni jó lesz rajta, de akkor is fognak hiányozni az asztali programok.

Bár valamilyen OSX verzió futna rajta, akkor talán több értelme lehetne egy ilyen eszköznek.

de így nem tudom hova tenni szórakozáson kívül ezt a terméket.


#98880768
(fanatikus tag)

1 hónapja nyúzom kb., teszi a dolgát, ahogyan kell👍🏼 akksi tényleg nagyon rendben van


Barkin
(PH! addikt)

"munkára nem igazán lehet fogni önmagában az OS miatt"

Ezt több helytálló példával megcáfolták az előtted szólók.


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

1.) A legtöbben magukból indulnak ki, ha ők munkára nem tudnak hasznosítani valamit, akkor elképzelni sem tudják, hogy más miért tudja.

2.) A "munka" értelmezése is eltérő sokaknál, van aki csak a tevőleges "termelő" tevékenységet tartja annak (vagy amiről ő gondolja, hogy oda tartozik). Hallottuk az egyik fórumtárstól, hogy aki drónnal videózik és tableten visszanézi a felvételeket, az már nem munka, csak tartalomfogyasztás. Aki ilyet mond, az nulla percet töltött a videós/filmes szakmában, ahol két csapó között rengeteg időt visz el a snittek visszanézése. De ők csak tartalmat fogyasztanak ilyenkor, nem is dolgoznak... :) Hajam leteszem.


Barkin
(PH! addikt)

Igen, érdemes lenne elvonatkoztatni ilyenkor és kicsit átgondolni a dolgokat. Én kizárólag tartalomfogyasztásra használom a tabokat, ezért számomra tökéletesen megfelelnek otthon elsőszámú gépnek. Tartalmak előállításához valakinek elég egy tab, másnak nem. Mások a felhasználói szokások, így kerek a világ.

[ Szerkesztve ]


Tschöke
(újonc)

Építészterveket nézegetek, és bizonyos adatokat egy előre elkészített egyszerű excelbe helyezem, bazi gyorsan bele tudok nagyítani két ujjal a részletekbe az iPad Pro-n, konkrétan hatékonyabb, mint egérrel, ill. egyszerű "Móriczka" rajzokat - vázlatokat rajzolok méretvonalakkal, korábban papírlapra rajzoltam és scanneltem, majd emileztem. Az iPadon ezt. kb. két lépésben lenyomom. Egyébként nagyjából jól érzékeled a dolgot, mert véleményem szerint még az iPad Pro sem elég erős, még a fenti munkákhoz sem, pl. TeamViewer-ben is nagyon döcögős ügyködni, úgyhogy egy ilyen, - a cikkben szereplő sima iPaddal lehetetlen is lenne komolyabb feladatokat elvégezni.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(PH! nagyúr)
Blog

Én a 3 éves LG G4-en is elpöckölgetem elég jól a TeamViewer-t, ha megdöccen az inkább a hálózatnak köszönhető. Mit értesz az alatt, hogy döcög?

üzenetek