Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Moz
(PH! nagyúr)
Blog

Tetszik. Ahogy a kamera produkciója is.

[ Szerkesztve ]


aujjobba
(senior tag)

"Nagyon praktikus még mindig a 3D Touch" - eléggé praktikus, kár hogy ez a modell nem kapta meg.

Nah, jöhetnek a trollok az áron és a kijelző PPI-n pattogni.

[ Szerkesztve ]


hajbel
(őstag)

Így van.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Sry, annyira evidenciának vettem, hogy ki sem próbáltam. Javítva.


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

Az ár meg a kijelző nem troll kérdés, hanem tényszerű adat. :)

Ez ennyit tud, ennyi pénzért. És ezzel kb mindent leírtam.

Biztosan lesz akinek megéri, de én alapvetően az Apple-n belül nem értem ennek a terméknek a helyét-létét.

Profitra helyezték a maximális hangsúlyt, persze ha több technikai megoldást adnak, akkor a "nagyobb" modellek léte a kérdőjel.

Kicsit ennél is azt érzem, mint anno az iPhone SE-nél, hogy minden adott volt egy legózáshoz, na itt is. A cégnek biztosan jó, a user meg majd eldönti, hogy dob-e rá egy kis valutát-forintot a drágább modellekre.

[ Szerkesztve ]


NandorHUN
(PH! addikt)

Azért ez igen vicces, hogy 300 ezer egy olyan telefon 2018-ban, aminek 3GB RAMja van és a kijelzőfelbontás valamivel HD fölött jár.
Androidra már 2013-ban FHD volt a trend. 6/10 ár-érték nem tudom hogy jött ki...

És ennek ellenére lesz aki megveszi.

Mielőtt valaki magáravenné, nem az apple vásárlókkal van a bajom, inkább a céggel, hogy ennyire nem tiszteli és képes lehúzni a saját vásárlóit.

[ Szerkesztve ]


Moz
(PH! nagyúr)
Blog

Apple terméket soha nem hasonlítanék Androidhoz. Semmilyen téren. Teljesen mindegy, hogy mikor jelent meg ott a FHD emellett a droid zabálja a ramot, az iOS nem.


aujjobba
(senior tag)

Köszi!
Annyit esetleg még hozzá lehetne tenni, hogy a 3D-t a Haptic Touch hivatott itt kiváltani, de az már tényleg csak egy hosszan-nyomás.
Ráadásul nem is váltja ki mindenütt, mert pl alkalmazás ikonon használva nem az elérhető lehetőségek jönnek elő, hanem az ikon mozgatása vagy app törlés, mint eddig is.


42
(senior tag)

Ha egyszer majd lesz eSIM itthon is, akkor megnyílik a mód a kétkártyás működés előtt

A Telekomnál már egy ideje elérhető. [link]


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

Azért kijelzőnél a HD ténylegesen vicces, nehogy azt mondd, hogy nem...

300 ezres terméknél egy Full HD panel nehogy már ne legyen a Foxconn sarkában.


pusszycat
(PH! kedvence)

A Föcimben átírnám a "csak a hülyének éri meg-re".


NandorHUN
(PH! addikt)

Appok zabálják a ram-ot itt is.
Bár lehet ez a 3Gb is csak mutatóban van, mert HD+ kijelzőnek tényleg nem kell annyi RAM. ;]

iPhone-t meg nem venném egyedülálló terméknek, lehet tagadni, de felesleges, Androidos vonal attól még a konkurenciája marad akkor is ha Applefanok felveszik a szemzőt.

[ Szerkesztve ]


szkaroly
(tag)

Nem is fogy túlságosan jól ezek [link] szerint.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát azért a "semmilyen téren" az kicsit szélsőséges, mert speciel van néhány olyan funkció, amiben igenis lehet hasonlítani simán a tényszerűség elvében: kamera, üzemidő, kijelző, ár. Mert ezeket számokkal is tudjuk mérni, ami elég egzakt.
Júzer experience, meg hit, meg fanatizmus, meg szerelem, na ezek nem mérhetők, ott tényleg tök felesleges hasonlítgatni...

[ Szerkesztve ]


Moz
(PH! nagyúr)
Blog

Rosszul fogalmaztam. Mea culpa.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez még csak a Huawei órájában érhető el, szeptember 13-án az alábbi emailt kaptam az érdeklődésemre:
"A Telekom arra törekszik, hogy az eSIM használatot mielőbb lehetővé tegye ügyfelei számára az új Apple készülékek esetében is. Ennek időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást."

Most nézem, hogy LOL, tényleg elérhető, csak épp tájékoztatást nem adtak:-)

[ Szerkesztve ]


kdavid94
(őstag)

"Nah, jöhetnek a trollok az áron és a kijelző PPI-n pattogni."

Hülye trollok, két ilyen kis semmiségen fennakadni. ;] Pedig a logo kárpótol mindenért, kétszer ennyit is megérne.


Juhaszatti
(senior tag)

Nem az iOS zabálja a ramot, hanem a rajta futó appok. A felhasználói visszajelzések alapján a X-en is szűkös volt a 3GB, többek közt azért is növelték az idei csúcsokban 4GB-ra.

[ Szerkesztve ]


Moz
(PH! nagyúr)
Blog

Nem tudom...sem az SE-n, sem az i7-esemen sem az iPad-omon nem érzem karcsúnak a 2 Gb-ot. Igaz nem játszom, nem futtatok 70 szosöl appot.


PowerBuldog
(PH! kedvence)
Blog

Ergo Te nem is vagy ebből a szempontból releváns felhasználó, hogy megítéld elég-e.


hajbel
(őstag)

Igen, de iOS 12-őn elvileg nagyon sokat javult a ramkezelés. Speed tesztekben is sokkal több alkalmazás marad a ramban. Más kérdés, hogy azok nem futnak.


Moz
(PH! nagyúr)
Blog

Jogos. Eladom mindet és veszek egy nagyimobilt.


dragonfx
(PH! nagyúr)
Blog

:C
szerintem ez a kamera harmatgyenge meg a felbontás is. egy 40e.s kinai telo tudja ezt.


aujjobba
(senior tag)

Az SE zseniális, még most is, engem ezzek húztak be az almás világba.
Ha eljön a váltás ideje, nagyobb kijelzőt szeretnék majd, és alternatívát az ujjlenyomat olvasóra, mert utálom annyira vacak.

Milyen lehetőségeim vannak?

Ott az X, ez az Xr, és az XS valamint XS Max.
Az utóbbi kettőt nem venném, ezek már nekem méregdrágák, meg tudnám venni, de lelkifurkám lenne tőle tudom, ilyen az értékrendem meg a neveltetésem.
Az X és az Xr hasonló árban mozognak, emiatt valószínűleg az újabbat választanám, ráadásul a PPI és a nem-amoled kijelző pont olyan tényezők, amik egyáltalán nem érdekelnek.
Az SE kijelzője is pontosan ugyanúgy 326ppi, ahogy az 5s, 6, 6S, 7, 8 kijelzője is, és egyiket se találom rossznak vagy életlennek.

Tehát pontosan itt van ennek a terméknek a helye/léte.
Épp akkor nem lenne neki értelme, ha ugyanolyan specifikációja lenne mint az XS-nek, XSMax-nak.


kchris78
(PH! addikt)

ez nem ennyire evidens. Igen MCS ki volt akadva ezen de szerintem sokan csak utána gágoják hogy igen kevés a 3GB RAM X esetén mert legtöbbjüknek nincs iX-e hogy valós véleményt fogalmazzanak meg, illetve nekem az 1 év X használatom mást mutat.. (oké nem portréfotózok 5 percenként aminek elvileg nagy a memóriaigénye...)

más, fogalmazza már meg valaki hogy a felbontás miatt miért keletkezne extra RAM igénye a telefonnak? (3D üzemben értem mert nagyobb felbontású textúrákat kell elvileg betölteni, etc) Egy FullHD felbontás 2 millió pixelt jelent, ha minden pixelhez leírása 3 byteot jelent az kemény 6MB RAM... Oké nagyobb felbontású ikonok kellenek.. de ez sem jelent MBoknál többet.


NandorHUN
(PH! addikt)

Hülye trollok.
Na én megyek is megvenni a telefont másfélhavi fizetésből. Csórok meg használják csak a laggos S9 meg telefonjaikat. Az idióták.


hajbel
(őstag)

Pont ezért beszéltem le a nővéremet, hogy lépjen be az almába.


Noukoum
(tag)

Még az hogy lesz aki megveszi, inkább azon aggódj nem e lesznek eladási rekordok :DDD


kchris78
(PH! addikt)

szerintem olvass pár review-t hogy azok a kijelzők milyen színhelyességet/fényerőt/kontrasztarányt/színteret produkáltak és ez. Nézz meg 1-2 YT véleményt az Xr-ről. Tízből 9 elmondja hogy oké nem OLED, de SEMMI gondja amúgy a minőségével, és elmondja hogy a pixelek sem észrevehetők napi használat során.
Amúgy igen, azzal teljesen egyetértek hogy legalább a Plus-ok PPIjét hozhatná a telefon.. De legalább megtartottak egy telefont IPS-el, van akinek erre van szüksége mert folyamatosan navigál nagy fényerőn (beégés) vagy itt nincs PWM 240 Hz-en.


.Szaki.
(őstag)

Miért? :)

Maximálisan megvagyok elégedve az iOS-szel és olyan szinten átszoktam rá, hogy nem érzem magam otthonosan az Androidos készülékeken. (Félreértések elkerülése végett: ez nem azt jelenti, hogy ne lennének kiváló robotos telefonok, ez szimplán egy szubjektív dolog)

Ha az 5S-em leszeretném cserélni, és az új dizájnnak megfelelő modellek közül szeretnék választani, akkor a szolgáltatómnál 232ezer Forintért lehetne kihozni egy idei iXR-t (64GB), igaz szimpla kamerával, - de állítólag jobb képeket lő, mint a X - 6.1"-es kijelzővel, remek akkumulátorral és idei A12 Bionic chippel.

Ehhez képest a tavalyi iX szintén 64GB-os tárhellyel, dupla kamerával, kisebb akkumulátorral, kisebb kijelzővel, szintén 3GB RAM-mal és tavalyi chippel 284.000 Forintba kerül ugyanannál a szolgáltatónál, ugyanazzal a csomaggal.

Az összes többi modell értelemszerűen jóval többet kóstál. Ebben az összehasonlításban pedig egyáltalán nem olyan rossz ajánlat a XR. Nem azt mondom, hogy én biztosan a XR-t választanám, mert szerintem hatalmas, csak annyit mondok, hogy szerintem meglehet érteni azokat is, akik ezt a készüléket választják, mert vannak érvek és lehetnek olyan igények, amik a XR felé döntik a mérleget. :)


aujjobba
(senior tag)

Egy pixel 4 bájt (32 bites színmélység), tehát 8MB-ról beszélünk! :)

Egyébként igen, textúráknál ergó játékoknál lehet esetleg némi jelentősége, napi használatban szinte semmi.

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

HD-nél alig magasabb felbontás 6,1"-ra 300-ért... Ellenőriztem a naptárat, nem április 1. van.


atike
(PH! nagyúr)

"Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a hülyének is megéri."

Hááát.... :U

;] :P


aujjobba
(senior tag)

De miért? Még a végén megkedveli? :)


bigpeace
(senior tag)

Tény, hogy a szokásos módon vastagon fogott a ceruza Almáéknál, de szerintem teljesen megvan a helye az Apple termékek között az XR-nek.
326-os ppi-t nem éli meg negatívumnak aki az i5S-i8 vonalról frissít, és nekik szól az XR elsősorban.
Dupla kamera nem akkora előny szerintem, minden másban pedig az aktuális csúcsot képviseli, Face ID veszett gyors, iOS szalad rajta nagyon, kamera szintén ott van a (leg)jobbak között.
Akksi nagyon korrekt, idáig sokkal jobban bírja mint az i7 újonnan (arról váltottam).
Túl lett tolva a hate az XR-en úgy általános közvélekedés terén, persze nem Androiddal kell összemérni, hanem ökoszisztémán belül maradva.
A Haptic Touch mondjuk hatalmas bullshit, lock screen gyorsgomb működésre bírhatósága nehogy már feature legyen, a Space-t nyomvatartva pedig megy a kurzor a régebbieken is iOS12 óta, szóval kb ‘nesze semmi fogd meg jól’ dolog ez hangzatos névvel. :D Gyors válasz üzenetekre az értesítéseken hosszan nyomással igencsak hiányzik róla, az érkezhetne a következő update-el


san01
(PH! addikt)
Blog

Nekem a kedvencem, hogy a gyors töltőt nem sikert a dobozba tenni, de megvehetek 19 ezerért hozzá. Így a sima 5W-os töltővel feltölt 3 óra alatt. Ez a nagy VICC.


kchris78
(PH! addikt)

nem feltétlenül kell gyári gyorstöltőt megvenni. USB-C PD szabványos csati (ehhez viszont usbc lightning kábel kell)-val rendelkező bármilyen töltő megfelelő erre a célra.


ZavaBalazs
(őstag)

biztos számmisztikailag jó a 3, ezért tart 3 óráig a töltés, van csak 3 giga ram, kerül 300000 forintba... :DDD


Noukoum
(tag)

Ez alma fanoknak készült nem neked. Meg aki a logo miatt veszi úgyis mind1


hajbel
(őstag)

Mert túl drága ahhoz képest, amire ő a telefonját használja, androidhoz képest meg főleg (és a helyzet csak egyre romlik), egyre kevesebb tartozék van a dobozban.


Noukoum
(tag)

Meg asszem adapter mellé kell egy kábel is nem? $$$


kchris78
(PH! addikt)

Én Xről váltottam és sokan nem hiszik el de még az Xhez képest is érzékelhető némi gyorsulás (de ez olyan kb mintha 250LE ről 300-ra váltana az ember). Én nem nagyon veszem nagy hiánynak a telefotó lencse elhagyását, annak nagyon nagy volt a fényigénye hogy ne legyen zajosabb a kép mint a normálba benagyítva..
céges használatra megvéve még az áron is lehet faragni.. (gondolom a megfelelő helyeken is olcsóbb lesz 300nál)


aujjobba
(senior tag)

Ez igaz, nyilván az igényekhez mérten érdemes vásárolni.
A feleségemnek pl. nagy kijelző kellett és jó fényképező, plusz sokat megy a FB + messenger, és a Chrome sok nyitott tabbal.
Ehhez a Honor9-et választottuk, az is megvolt már 130ezer JMF.
Azt gondoltam ezen az árszinten már droidon sincsenek problémák, de azért itt is akad még pl. időnként magától bekapcsoló és aztán nem elalvó kijelző, meg akadozás lista görgetés közben, fura memóriahasználat.

Mondjuk amit én nem értek, azok a "40ezres kínai is tudja ezt" típusú beírások.
Húgom mindenáron rá akart beszélni egy ilyen kategóriás Xiaomi telefonra, áradozik róla milyen fasza stb.
Aztán egyszer hallom valami kukorékol, de szó szerint kukorékol.
Erre mondja, hogy jah, időnként ezt szokta csinálni a telefonja, de nem jön rá mi jelez, semmi értesítés nem jelenik meg, csak kukorékol meg felvillan a kijelző.
Hát köszönöm, ha "ezt mind tudja ilyen olcsón" akkor tartsák csak meg maguknak.

Jameg a RAM!
A H9-en amiben 4GB RAM van, az az alapbeállítás, hogy a kijelző elalvásakor MINDENT lőjön ki a memóriából.
Akkor tulajdonképpen mi a francnak bele olyan sok RAM?

[ Szerkesztve ]


nozs23
(tag)

Miért ír mindenki HD kijelzőt? A felbontás valahol HD és Full HD között van. Azért a portré teljesítményről egy pár tesztkép szerintem elfért volna.


NandorHUN
(PH! addikt)

Megmondom őszinén, hogy engem PWM egyedül monitor vásárlásánál érdekelt.
De már 2 és fél éves S7 telefonomra is volt PWM mod ROM-ban.

Pixeleket meg lehet "nem látod" ha simán az ikonokat látod, de felbontás között fogod látni a különbséget, pl. ha képeket nézel, képregényt olvasol, vagy akár YT videot nézed - HD és QHD között ne mondd, hogy nem látsz különbséget, mert nem hiszem el...

Ez a telefon amúgy megállná a helyét olyan ~90 ezer forintért, mivel Apple termék legyen 130 ezer... De nem 300.


ViSAS
(senior tag)

"Specifikáció - Egyebek" között még bent maradt: "3D Touch nyomásérzékeny kijelző".


aujjobba
(senior tag)

Jah jut eszembe portré mód, ennél a portré csak emberekre működik, ha mást próbálsz portrézni kiírja hogy nem észlelhető személy a képen.
Az XS-en bármiről csinálhatsz portrét.


Noukoum
(tag)

Ismerős iphoneja meg 1 órát bír ki ha netezel rajtam szóval fúj iphone félmillióért 1 óra képernyőidő?? Ezz komoooly????

Na ugye hogy 1 példa nem példa!


aujjobba
(senior tag)

Nem mondtam hogy tökéletes az iPhone, ahogy egyik telefon sem.
Különben a teszteken amiket eddig láttam az XR üzemidejét kiemelkedően jónak ítélték.
(például itt kb. 7 órás képernyőidő jött ki)
Nekem SE-m van, azzal sincs ilyen gond.
A többit nem ismerem, talán a 6S-re mondták hogy valóban karcsú.

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(tag)

Mert sok a buta.. Vagy csak nekem nincs szupertűélesszemem. Én valahogy nem látom a különbséget a felbontáson. Láttam már 6inchen 1280-720 na az csúnya volt. De ez nem 720p.. mindenki erre veri magát hogy milyen alacsony a felbontás. Kész röhej.
Ne értsetek félre nem védem egy apple-t, szerencsére nem vagyok apple fanboy. (Szóval örüljetek hogy nem az a két ürge vagyok aki non stop tolja a hülyeséget az alma topicokban, és sajnos nem csak ott)

De őszintén! Mi értelme van a nagyobb felbontásnak, ha nem látod? Megnyugtat hogy nagyobb vagy mi? És azt is megértem aki azt mondja hogy ennyiért ez nevetséges.. Van benne valami, sőt. De nem a felbontás miatt. Maga a telefon egy butított csúcstelefon.. Ez a baj. Nem a ppi .
Semmi értelme nincs a 4knak sem a qhd-nak ilyen pici ezközön.

üzenetek