üzenetek

hozzászólások


batai15
(PH! félisten)
Blog

Látom a gsmarena cikke meg ihlette a mobilarenat is.
Egyébként gesztus vezérlés ki maradt, halistennek a legtöbb gyártó készüléke képes rá, és eléggé jó és kézen fekvő vezérlése a telefonnak.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Öhm, nem is olvastam azt a cikket, mindjárt megnézem :)


novinyul
(őstag)

Boldog Újévet kívánok a Mobilarena csapatának!!! Jó cikk volt és sajnos igaz is :R


nyisziati
(őstag)
Blog

Miért sajnos?
Nem kell mindig forradalom, jó ez a reszelgetős irány. Kapni telefont noccs nélkül is, plusz a belépőszint (pl. Redmi 6) mindenre elég egy átlagjúzernek. Mindez 50 ezer alatt.
Vincent, we happy? Yeah.


darvinya
(Jómunkásember)
Blog

Köszönöm az évvégi összegzést.

Szerintem ez az ipar lassan kipukkant, s emiatt születnek Notch -ok, lyukak, stb., mert már nincs valódi újdonság és telített a piac.
AI egyrészt jó lesz, másrészt, lesznek sokan ellenzői.


TCSZ
(senior tag)

Az a baj, hogy a vásárlók nem tudatossak. A mitch és a minnél több kamera szerintem parasztvakítás és plusz ok a minnél nagyobb lehúzásért.
Amire inkább rá kéne menni: üzemidő, energiatakarékos napsütésben is jól látható kijelző, használhatósag és az hogy egy telefon minden térjen használható legyen 4-5 év múlva is. A fogyasztóknak és a szak oldalaknak ezzel kéne bombáznia a gyártókat.....


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Ahogy a telefonok designjából, úgy a szavazásból is sajna kimaradt a Mi Mix-féle alul egy kis káva, többi oldalon semmi opció, pedig az egy egészen kellemes dolog lenne.

Arra leszek kíváncsi, hogy jövőre lehet-e majd kapni felső kategóriás telefont stock (közeli) Androiddal 150 körül, vagy ha már nem, akkor közép kategóriában mi lesz a felhozatal.

TCSZ: Lehet attól még valaki tudatos, hogy nem egyezik az igénye a tiéddel.

[ Szerkesztve ]


tomboy0013
(PH! kedvence)

Ez mind nagyon szuper lenne, csak ez egy fogyasztói társadalomban hiú ábránd. A pszichológiai hadviselésnek pont az a lényege hogy minél hamarabb újabb igényt generáljon a vásárlásra amiből egyre több pénze lesz a cégnek, amiből befizetik az adókat, kifizetik az alkalmazottat, újabb eszközökre és fejlesztésbe teszik a pénzt stb. stb. Ez egy öngerjesztő folyamat amiből ha valaki tudatosan ki akar szállni az egyet jelent a cég kipusztulásával. Ez nem fog változni, maximum akkor ha valami apokaliptikus élményen megy át az emberiség és az életben maradás miatt drasztikus változásokat kell eszközölni a világban. Addig ez csak hiú ábránd. A lényeg a pénz és más semmi.
Tudatosság? Ugyan... Van néhány ember aki pont a tudatlanok miatt tud csak tudatos lenni. Egyik nincs a másik nélkül és nem ez itt a fő gond, hanem a társadalmi berendezkedés aminek az alapjai az 1700-as évekig visszavezethető, vagy még korábbra is.
Ez egy jóval komplexebb téma, amit nem lehet leválasztani a társadalmunk alapjairól.


Steven
(PH! addikt)

Nem úgy volt hogy 2019 ben jön a Samsung nak az új akkumulátora?


hemaka
(PH! nagyúr)

Hagyjuk mar, minden evben feltalalnak valami forradalmi uj akkut, ami kb. levegovel megy es 200 napig birja, aztan meg sincs belole soha, semmi.


Stanlee
(senior tag)
Blog

Ugyanaz, mint az asztali gepek, laptop, tablet piac: van egy felivelo fazis, amikor novelni lehet az eladasokat, majd jon a stagnalas, mert az atlag felhasznalonak egy 1-2 eves modell is boven elegendo.

Igazi fejlodes mar nincs, ez nem az az idoszak, amikor erezheto hasznalatbeli ugras volt a regi es uj iPhone kozott, egetrengeto ujitasok mar nem jonnek sajnos.

Meg se tudnam mondani, hogy milyen ujitasokra lenne szuksegem egy telefonon.


TCSZ
(senior tag)

Pontosan tudom miről beszélsz! :K :K :K


sBc
(fanatikus tag)

Nálam már kipukkant a lufi, nem tud sok vonzót mutatni az ipar.
És mivel már 5,8 col alatt nincsenek új telefonok végképp csőd.
Ami érdekel mobilban az a VR, asztali mód, 360 kamera.
Ezek hova lettek?
Ez már az egyszerű laikus vásárlót nem érdekli, csak az hogy 4 kamera, mert azt hiszi jobb lesz a kép a Facebookra a nyamvadt életéről?

[ Szerkesztve ]


nyisziati
(őstag)
Blog

"Ez már az egyszerű laikus vásárlót nem érdekli, csak az hogy 4 kamera, mert azt hiszi jobb lesz a kép a Facebookra a nyamvadt életéről?"
Pontosan. Az Oppo és a Vivo ettől lett nagy. Most úgy tűnik a többi gyártó is ebbe az irányba megy. Az egoimádaton akarnak kaszálni, hamár forradalmi ötletet nem tudnak felmutatni. Pedig egy dupla üzemidejű aksi milyen jó is lenne, de tényleg úgy tűnik, senki nem akar annyit rááldozni, hogy működjön is.
Valószínűleg sokba kerülne és azonnal ellopnák a többiek. :(


DS39
(PH! nagyúr)

Jó lett a cikk.
Én azt várnám 2019-től mobil fronton hogy legyen ismét divat az értelmes méretű telefon és ez ne csak 150k felett legyen elérhető. Tehát mondjuk egy igazi A3 2017 utód kellene a középkategóriába.
De úgy érzem ezt nem fogom megkapni.

Viszont arra is kíváncsi leszek hogy mi lesz a teteje ennek trendnek. 7 col? 8?
Mit bírnak még megenni a vásárlók...


Kamikaze75
(kvázi-tag)

A 2019-es év szerintem az 5G telefonokról fog szólni bár előnyüket kezdetben még én sem értem ha nincs hálózat hozzá illetve nagyon kevés,illetve nagyobb belső tárhely,meg ram,meg kamera,már 7"felé lesz a trendi képátmérő.
Az apple aranykora véget ért ez kétségtelen nemhogy a Huawei letaszította második helyről de a Xiaomi és komoly veszélyt jelent eladási statisztikában,könnyen lehet a dobogó legalsó fokáró is le lesz taszítva az Apple így 2019-20 végére csak android lesz a top 3-ban. A z apple hanyatlása :kényelem,semmi innováció irreális áron sőt minősége sem kiemelkedőek már az almás telefonoknak,és inkább hű iphone vásárlókat vesztenek mint újakat szereznek.
A Samsung ideges a Huawei trónfosztásra készül az S10 család kulcsfontosságú lesz a samsungnak,ha nem sikerül a várt siker akkor bizony nagy prestízs vesztés lesz és második helyre csúsznak év végére.
Az LG,Sony,HTC nagy múltú nevek piaci részesedése tovább zsugorodik.
Oppo,Vivo,Oneplus,Meizu tovább fejlődik vagy tartják helyüket.

A forradalmi áttörést a grafén alapú akkumlátorok hozhatják és ha elterjed pillanatok alatt elértéktelenednek a jelenlegi telefonok ez 2020 lesz szerintem.

[ Szerkesztve ]


Stanlee
(senior tag)
Blog

Amit meg el tudnek kepzelni, az egy ilyen ures laptop haz, hogy a telefont csak beletolom es van asztali gep. Bemegyek az irodaba, rarakom egy standard dokkolora a telefont es ott van a jol megszokott gepem. Na ez a kovetkezo szint, amit meg el lehetne erni es hasznalhato is lenne.


Fred23
(PH! kedvence)

Azt még meg lehetett volna említeni, hogy nálunk jövőre mérséklődik kicsit a mobilokban is lévő adathordozókra kivetett "tárhely-adó". Nem jelent sokat, de minimálisan olcsóbbak lehetnek a mobilok; örültem neki, mikor olvastam, pedig tényleg nagyon kis összegekről lesz szó, ilyen 1000-2000 Ft-ra számíthatunk random középkategóriás telónként.


janeszgol
(PH! kedvence)

Én az AR mindennap használatát, illetve a szoftverek minden szempontbeli fejlődését várom 2019-től.


sBc
(fanatikus tag)

Mini Hdmi, type-c csatlakozón vagy chromecast-en át asztali mód . Samsung és Huawei próbálkozik hasonlókkal csúcstelóknál.
Az Asusnak volt talán telefonnal dokolható laptopja.


dud998
(senior tag)

Köszönjük szépen az egész éves kitartó munkátokat, nekem továbbra is ez a kedvenc oldalam és marad is! Sikerekben gazdag, boldog Újévet kivánok az egész Mobilaréna csapatnak! 🍾😉

[ Szerkesztve ]


Szabi89
(tag)

Ezek tényleg nagyon fontos dolgok egy mobilban,élni se lehet nélküle :D :DD


sheratan
(Jómunkásember)
Blog

Milyen irodai környezet az, ahol egy telefonon futó rendszerrel érdemi munkát tudsz végezni? Illetve ahova beengednek otthoni dolgokat a hálózatra a rendszergazdák?


janeszgol
(PH! kedvence)

Hopp, lemaradt. BÚÉK mindenkinek. A lapcsaládot komálom (a fototrendet is, majd én is töltök fel képeket, illetve jó lenne nagyobb aktivitás ott, mint valami insta), de a MA a kedvencem. Itt "ismerem" (nem személyesen) a cikkírókat, szeretem hogy olvassák a fórumokat, a kisebb kívánságokat (mit említsenek a tesztekben) meghallgatják és meg is valósítják.

B.Ú.É.K.


atike
(PH! nagyúr)

"Egy dolgot mindenképpen leszögezhetünk: 2018-ban semmi forradalmi nem történt."

Egyetértek. Sem a notch, sem a kameradarabszám növelése sem az "AI" nem volt az. Sőt... :)


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

"(...) megpróbálja eltalálni, hogy szerdánként 23:12 után már nem nyúlunk a telefonhoz csütörtök 6:31-ig, akkor a töltési ciklust úgy paraméterezi, hogy 100%-kal szedjük le reggel a konnektorról (töltőpadról) a gépet, de ezt a lehető legoptimálisabb és legkímélőbb módon érte el a telefonunk éjjel."

Ez szerintem a világon a legfeleslegesebb funkció. Hadd döntsem már el én, hogy mikor és mi módon töltöm a mobilom, ne egy automatika szabályozza azt, hogy hajnali fél 4-kor még 50%-on tartja az aksit, ami nagyon szép és jó, meg főleg kíméletes az akkunak, de ha éppen hajnalban beüt a krach és sürgősen el kell menni valahová (kórház, utazás, munka), akkor meg félig lesz csak töltve a telefon. Kösz, de kösz nem! :N

A másik baromság a témafelismerés, amit sosem jutna eszembe használni. A fotó legyen a lehetőségekhez mérten a leginkább valószerű és hiteles, nem pedig egy AI-nak csúfolt automatika által túltolt giccs. A témákat meg magamtól is felismerem, láttam már kutyát meg füvet is.

------------------------------------------------------------

B.U.É.K. az egész stábnak és a fórumozóknak is! 🎉 :)

[ Szerkesztve ]


Millerchris
(tag)

Igaz minden szó, nem is volt must have érzés ebben az évben.


#81733120
(őstag)
Blog

"A témákat meg magamtól is felismerem, láttam már kutyát meg füvet is."

Az meg a másik, hogy ezekre ott a manuál mód, szóval kedvünkre lehet állítani a dolgokat. :) Ráadásul sokszor tönkreteszi a fotókat az AI. :(((

-

Boldog új évet kívánok mindenkinek! :)

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

"így a legegyszerűbb faltól-falig érő kijelzőt alkotni"
Most pedig fordítsuk landscape -be a telót! Na, most melyik a fal és melyik a plafon?

Gépi tanulás: Ilyenről akkor beszélhetünk, ha majd a gép alkalmazkodik az én kommunikációmhoz.

[ Szerkesztve ]


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Abszolúte. :K


bostone
(őstag)

A cikkben említésre sem kerül, hogy a samsung bevezette az ar emoji-t, az apple a memoji-t és elsőként a hajlítható kijelzőt.


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Igen, kijelző ügyben nem ártana pontosítani. Nem mindegy, hogy csak egyszer hajlítható, vagy többször is. Bár, az Apple szerint a görbe készülék is teljes értékű. :Y


hemaka
(PH! nagyúr)

Idiotak, biztos hogy a pofajukba b*sznam, ha alapbol igy nezne ki a dobozbol kiveve.


Zé.
(lelkes újonc)

BÚÉK mindenkinek!
Boldog Újévet kívánok a Mobilarena csapatának!!! Jó cikk volt és sajnos igaz is

,,Földiekkel játszó égi tünemény,
Istenségnek látszó, csalfa, vak Remény!''...

LG G8 Trailer 2019 [link]
...
Kétes kedvet mért csepegtetsz még most is belém?
Csak maradj magadnak! Biztatóm valál;
...
Hagyj el, ó Reménység! Hagyj el engemet;
Mert ez a keménység úgyis eltemet." :K

CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY: A reményhez


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

A marketinghez legjobban passzoló részt kihagytad.

"Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.
"
:)


ates
(tag)

Kösz az összefoglalót és az egész éves munkát. BUÉK mindenkinek.


dastier
(lelkes újonc)

Nagyon hasznos dolgot is ki lehetne hozni a témafelismerés-ből, ha pl. rájön a kamera, hogy egy nagyon fekete kutya a kép főszereplője akkor ahhoz lövi be a fényviszonyokat a képen, de legalábbis a kutyán. Ezzel pontosítva a fénymérést a kép különböző részein. Feltételezem ezt a legjobbak így is csinálják már valamilyen szinten.
Az egy másik kérdés, hogy a paraszt nem ettől vakul mert az emberek többsége kibas*ott igénytelen, emiatt a témafelismerés úgy lesz eladva, hogy ha meglát egy virágot akkor telibe tolja a zöldet mert az "látványos".
És akkor még erre jön az AI kamu...

Én személy szerint örülök a több és többféle látószögű kamerának, nagyon hasznos lesz. Kis probléma, hogy a több szenzor több pénz és ez az egyébként sem jó zajszintek kárára fog menni.

[ Szerkesztve ]


judas13
(PH! addikt)

BUÉK mindenkinek!


sBc
(fanatikus tag)

Nálam 90% tol lassul a töltés.


sBc
(fanatikus tag)

Saját, magán irodai környezet. Mobil MS Office?


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

A dolognak valóban akkor lenne értelme, ha a témafelismerés nem társulna túltolt kontraszttal, stb. Egyébiránt ez tényleg egyszerűen alkalmazható a komolyabb telefonok profi fotós módját babrálva, de érthető, hogy nem mindenki vágyik az ezzel való matatásra.


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Maga a töltés mindenkinél vezérelt sebességgel működik, ami általában a töltési folyamat utolsó szakaszában lassabb tempót vesz fel. Nem is ezzel van a problémám, hanem azzal a számomra értelmezhetetlen funkcióval, ami arra hivatott, hogy az egész éjszakás periódusra nézve töltse fel a mobil aksiját, holott bármikor és bárkinek közbejöhet valami váratlan esemény ilyenkorra is, aminél szükséges, hogy elérjék akkor is, amikor az önkényes töltésvezérlés még csak 30%-ot pumpált a telepbe, mert így gazdaságosabbnak és kímélőbbnek látta az akkumulátor formázását.


tybsen
(PH! addikt)

Én egy olyan opcióra nyomtam volna rá szívesen hogy hagyják ki teljesen az előlapi kamerát. Tudom hogy óriási igény van erre de az is lehet hogy vannak olyan rétegek is akiknek egyáltalán nem szempont ez és szívesebben látnának egy teljes kijelzőt kamera nélkül. Ha pedig annyira fontos egy fénykép akkor meg a hátlapi kamerával is lehet csinálni. De tudom hogy ezzel a véleményemmel inkább kisebbségben vagyok :DDD


joey04
(Jómunkásember)

Unalmas év volt ez is.


lm83
(senior tag)

Mindent elmond a fogyasztói társadalomról, hogy azzal lehet a samsung csúcstelefont reklámozni, hogy vissza tudod lassítani a kutya fenekét...

Meg az a legjobb dolog az új iphone-ban, hogy a képernyőn kacsint a smile, vagy kutya, ha te is...

Erre van igény...

Persze sok más egyéb fontosabb dolog mögött kemény munka van, csakhát az embereket az egyáltalán nem érdekli...


Polarstar
(PH! nagyúr)

Nekem erről az egész évről sok nem jött át, amire emlékszem... A jelenlegi ajnározott technikai újdonságnak nem tudok szívből örülni.. (helyes kifejezés a lesz...m inkább..)

De!

Találtam jó kis boltot, ahol lehet retro mobilokat lesegetni és persze a Blackberry találkozók...

Nekem az év a Key2 mobillal telt el, megkedveltem a telefont. A rajta lévő secure androidot természetesen - nem!

Várom a vadiúj izgalmas Jolla, Gemini, Librem és társai fejlesztéseket.

Jó szelet a Sailoroknak és igazi átütő, magával ragadó lelkes fejlesztőket akik el is tudják érni a terveiket.
Remek cikkeket a csapatnak...

És persze mindenkinek Boldog új évet! :R


PreikeStoleN
(PH! kedvence)

Mi Mix 3 tök jó altarnatíva arra amit mondasz.


Sinesol
(PH! addikt)

Amúgy tényleg nem értem mégis miért jobb a kávás opció, mint a notch, nem jobb, hogy a káva helyett még van két sávnyi hely az állapotjelző ikonoknak? Gyakorlatilag kihasználatlan hely a kávás opcióban..

Egyébként tavaly éppígy nem történt semmi forradalmi, kár mindig zsörtölődni valamin.
Az AI pedig már évek óta divatos buzzword, fura hogy most tűnt fel..+

Lehet csak én vagyok így vele, de kb annyira lett érdekes a cikk, mint egy random semmitmondó clickbait a neten..

[ Szerkesztve ]


Somatom
(PH! kedvence)
Blog

Ha kétsávos lenne a notibar, akkor stimmelne. Így viszont nem férnek ki az ikonok. Persze, ez is csak az álló nézetre igaz. Fekvőben mire használható a "plusz" felület? Az ilyen kijelző drágább. Tehát, egy fölösleges mineknek a felárát fizettetik ki a vásárlókkal.


Sinesol
(PH! addikt)

Igazából enélkül is ugyanannyiba kerülnének szerintem a készülékek, jó felárat fizetünk így is a márkanevekre, marketingre, szóval nem hinném, hogy ettől bármi drágább lenne.

Csak okosabban kéne használni, például fekvő módban én egyáltalán nem bánnám, ha ott lennének az értesítések, valami szolid megoldással, hogy ne vonja el a figyelmet videózásról, játékról, stb.
De még ha ott szimplán csak lyukas is fekvő módban, akkor is plusz felületet ad bármihoz, nem akkora gond ha kijelző szélén kimarad egy kis hely, nem akkora hangsúlyos terület.

[ Szerkesztve ]

üzenetek