üzenetek

hozzászólások


Quqesz
(PH! nagyúr)

Biztos, hogy jó lehet, de pl a Mazda Bose rendszerétől eddig nem ájultam el. A CX5-ben "sima"hifi van és kenterbe veri az asszony 6-osában levő Bose hangzását....félre értés ne essék szép tisztán szól a Bose, de nem erőteljes.....szóval azért hallani kell először a hifit, aztán derül ki.


K0vasz
(tag)

továbbra se látom semmi értelmét ezeknek a többszörösen túlárazott gyári rendszereknek, legyen szó naviról vagy - ahogy most - hangrendszerről. utólag a gyári megoldások töredékéért lehet beszerelni olyat, ami bármikor kenterbe veri a drága gyárit.
ráadásul itt még egy relatíve olcsó, kis kocsiról is van szó, ahol ezek az extrák sokkal jobban fájnak


Di Natale
(kvázi-tag)

Ebben a kategóriában valóban nincs értelme az extráknak. Tavasszal lecseréli anyum a jelenlegi Fiesta-t, sose érdekelte milyen a hangzása a rendszernek... :)


MarciKING24
(kvázi-tag)

Pedig kifejezetten van értelme. Egyre több ember választ ebben a kategóriában új autót, méghozzá pont azért, hogy sok extra legyen benne. Elég jó a Ford gyári navija, és persze sok embernek ott van a traffi hunter a telefonján, de ha valaki annyira nem szokott sietni, simán jó lehet neki a gyári megoldás is. Erről a B&O megoldásról pedig csak annyit, hogy a SOny rendszere a Fordnak elég gyengére sikerült, nem is viszik túlzottan, pedig sok emberrel találkozunk aki szeretné ha jó zene lenne benne. Nameg ezzel az új Fiestával egy magasabb szintre lépett a gyártó, ezért is a nagy zene lehetősége, és egy sor másik olyan beépített alap extra, amik egyáltalán nem jellemzőek erre a kategóriára. Valaki írta, hogy utólag a töredékéért be lehet szerelni jobb zenei megoldást, igen, ez igaz, de azért a "kiszenés" verzióban csak 6 hangszóró van, elég kellemetlen mikor a szép új autóba vágni kell még 4 hangszóró-helyet :) Persze ha 10 évesen jutunk hozzá, akkor már nem sajnálja az ember..
Az MA-nak pedig köszönjük a munkát, örülök hogy ezekkel a dolgokkal is foglalkozik a honlap! :)

[ Szerkesztve ]


uniko92
(újonc)

Persze... 675 watt... PMPO... :DDD


Sinesol
(PH! addikt)

Éppenséggel talán ezek a kis kocsik a legnépszerűbbek manapság.
Ahogy láttam, Nyugat-Eu-ban nagyon sok családnál 2-3 ilyen kis kocsi van, amit pár évente cserélnek. Gondolom nem feltétlen az ár számít, hanem a praktikum, szóval nem gond az extrák miatti felár.

[ Szerkesztve ]


Herreløse
(PH! addikt)

Nem hinném... a B&O nem arról híres,hogy 10 hangfalon 675w PMPO legyen...

Aztán ki tudja...
De nem hiszem...
:)


Sebhelyes
(senior tag)

Beatz... B&O... Bose... :DD :DD :DD


K0vasz
(tag)

jó, hát az nyilván más világ :) én csak azt látom, hogy százezreket elkérnek pl. egy beépített naviért, amin külön bűvészkedni kell a térképfrissítéshez vagy amin nincsenek live forgalmi adatok, holott ott van a telefonomon a waze... vagy hogy hangcuccból is olyat rakatok bele, amilyen csak tetszik, nem aközül a kettő (alap és prémium) közül választhatok, ami a katalógusukban szerepel


pomorski
(őstag)

Köszi a cikket.


G.Zs.
(senior tag)

Valaki írta, hogy utólag a töredékéért be lehet szerelni jobb zenei megoldást, igen, ez igaz, de azért a "kiszenés" verzióban csak 6 hangszóró van, elég kellemetlen mikor a szép új autóba vágni kell még 4 hangszóró-helyet

Nem kell. Egy autoba egy par komponens hangszoro szett kell es pont. Ez lehet 2 vagy 3 utas. Opcionalisan kiegeszitheto igenyek szerint melyladaval, ahhoz megint csak nem kell vagni semmit.

Ezekbol a 10 hangszoros rendszerekbol csak babeli zurzavar lesz, semmi mas. Raadasul jo dragan rasozzak a nepre a jol hangzo markanevekkel ha mar lud legyen kover alapon. :C

[ Szerkesztve ]


rep3at
(őstag)
Blog

Kövezzetek meg, de én személy szerint inkább 6 vagy 8 henger dallamát hallgatnám menet közben :)


csiribá
(tag)

A Bang & Olufsen dán cég a Harman pedig amerikai. Nem értem, most a Harman cég egyik vezetőjével beszéltek a ford fiestában lévő B&O hangrendszerről?


S3RIOUS
(fanatikus tag)

A Harman gyártja a JBL-től elkezdve az AKG, infinity stb. név, sok-sok más típus termékeit is. Harmanban dolgoztam, tudom :)


csiribá
(tag)

Harman nem gyárt B&O terméket, mert az egy másik dán cég.


S3RIOUS
(fanatikus tag)

Ez való igaz, de magát a központi egységet ők gyártják, a B&O csak a hangszórót adja. A többi dolog, kialakítás, elrendezés stb mind a harman műve.


Seraph 16
(őstag)

Ez elég fura. A Harmannak is lenne bőven hangszórója. Vajon mi viszi rá, hogy másét használja?


csiribá
(tag)

Van erről vmi hivatalos info vagy hivatkozás miszerint ők gyártják a központi egységet. Illetve arról, hogy miért más gyártó hangszóróit használják?
A Harman felirat megjelenik valahol a gépkocsiban?
A hangszórön csak B&O logó szerepel.
Vagy csak bemondásra fogja a leendő tulaj elhinni, hogy itt harman termékről van szó a B&O logo csak dísz

[ Szerkesztve ]


jorgoszka
(tag)

Ennyi bőven elegendő egy autóba:

[ Szerkesztve ]


batai15
(PH! félisten)
Blog

Jók ezek az okos rendszerek, csak beken az a bajom hogy nem egységes az interface, vagy ha nem is akkor legalább telefonról könnyedén lehessen képet, hangot át tolni az autó kijelzőre. Jó lenne ez android auto de nagyon kezdetleges, nem is igazán értem hogy miért nem fejlődik tovább hogy bármilyen music player, vagy navi tárcsázó fusson rajta.


csiribá
(tag)

Illetve ami nekem nem világos. B&O termékei eléggé natúr módon adják vissza a zenei hangokat, aki hallott már b&o terméket az tudja, hogy van egy sajátos karakterisztikájuk.
Ellenben a Harman eléggé a fiatalos zenékre van hangolva.
Mély baszusokkal, erős középekkel.
Egy ilyen fiatalos hangzásra szakosodott cég miért választ egy teljesen mas karakterű hangszórót


Seraph 16
(őstag)

Harmannál is van minden féle. Pl. a Mark Levinson is nagyon natúr.


oliolioli
(újonc)

Akkor már Samsung?


carr
(őstag)
Blog

ott a pont. ár/érték arányban nincsenek pariban. A hangmérnök munkáját meg nem minden egyes rendszerben kellene a gyártónak beleépíteni, hanem az eladott példányok után adni jutalékot.
Amúgy biztos szépen szólhat. Hozzáértő fülek építették egyedivé, nem? :)

[ Szerkesztve ]


oliolioli
(újonc)

Az egész Harman csoport a Samsungé. Akkor?


carr
(őstag)
Blog

Az aláírásodra reagáltam akkor. :D Nem kötekedésképp. :))
Akkor ez a termékcsoport IS kilőve.
Samsungot nem veszünk. 80% ócska a 100% gyártásból. :/
Ismerősök dolgoztak ott. Volt aki a minőségirányításon. Mikor jött fentről az ukász, h ne legyen ilyen szigorú, vegye lejjebb az error kizárást, akkor felmondott. jogosan.


csiribá
(tag)

Ez egy megállapodásról szól ami 2005-ben kötött a két cég. Köszi hogy kikerested. Van a mostani ford autó központi egységről is vmi hivatalos infód vagy linked? Esetleg leírás?
Miért csak most jelent meg ez a termék?


csiribá
(tag)

De ez egy másik cég terméke, ezért is nem értem, miért nem saját hangszórót használnak, ha már ennyi féle termékük van.


Seraph 16
(őstag)

Igen. Ezt mondom én is.


Kamikazeman
(fanatikus tag)

Ez egy bődületes nagy baromság. Kis pénzű magyarok menekülő dumája! :-)


footy
(PH! addikt)

Ez egy bődületes nagy baromság. Kis pénzű magyarok menekülő dumája! :-)
Ez pedig a tudatlanok dumaja.
Nem kell 10 hangszoro egy autoba.PONT.


Kamikazeman
(fanatikus tag)

Nem mondom, hogy 10 kell! PONTOK.... :-)

[ Szerkesztve ]


mekker
(őstag)
Blog

Attól függ. A tévés, paneles részlegükre nem lehet azt mondani, hogy ócska. De háztartási gépeik között is van sok tartós modell. Annyira szerteágazó a tevékenységük, hogy nem lehet csak úgy leócskázni az egész céget.

@(#29) csiribá
A sikkes germán hangzású nevekkel sok gyártó próbálkozik, lásd: Riesenbrau, Löwenbrau, Spaten, stb.
Mondjuk én sosem hallgattam B&O-t, de ezekről az autós hifikről nekem is a 'drágán középszerűt' jut az eszembe.Inkább csak kevésbé sz.rok, mint az átlagos autó hifi (mondjuk személy szerint nincsenek nagy elvárásaim egy autós hifitől egyébként sem).


danteshell
(senior tag)

Pár hónapja nyüstölünk egy ilyen BO-s Fiestát, eddig élmény a kis guruló mókuska. Beülsz és kategóriákkal jobb autóban érzed magad, tényleg jól megtervezték a belsőt elől. Hátul meg üljenek a törpék.. :) A hangrendszert jobb 90-es évekbeli rap zenékkel, ezredvégi ipari technokkal és drumandbass-el etetem, eddig bejön. Igazán csak csukott ajtóknál érzed a képet és a basszus is csak annyit ad alá h. belül érezd, h. nem csak az ajtókban vannak csipogók. Füllel nem tudod betájolni a mélyt, kiválóan oldották meg. Hozzáteszem, ez nem az a woofer ami kívülről az utcát dübörögteti, ez csak hozzá ad amikor kell..

[ Szerkesztve ]

üzenetek